Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 227 Προβολές

“AB OVO” – Έκθεση του Δημήτρη Κάσδαγλη στην Γκαλερί Cube

AB OVO(5)_pr
17 Μαΐου 2018 όλη την ημέρα
2018-05-17T00:00:00+03:00
2018-05-18T00:00:00+03:00
Γκαλερί Cube
Μιαούλη 39
Πάτρα 262 22
Ελλάδα

Διάρκεια έκθεσης: 11 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2018

Εγκαίνια: Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018, 20.00

Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη Πέμπτη Παρασκευή 10:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00
Τετάρτη Σάββατο 10:00 – 14:00
Κυριακή & Δευτέρα κλειστά

Η Γκαλερί Cube, εγκαινιάζει τη συνεργασία της, με τον εικονογράφο Δημήτρη Κάσδαγλη, φιλοξενώντας την τελευταία του δουλειά, στην πρώτη ατομική του έκθεση, με τίτλο “AB OVO”. Πρόκειται για έργα που έχουν δημιουργηθεί τους τελευταίους δώδεκα μήνες, περίοδο στην οποία ο εικονογράφος μπήκε σε διαδικασία επαναπροσδιορισμού.

Αφορμή, ένα εικαστικό παιχνίδι που ξεκίνησε, πριν έναν ακριβώς χρόνο, σε μια ερημική παραλία. Εφήμερες μορφές από κάρβουνο πάνω σε πέτρα, ζωγραφισμένες επί τόπου και αφημένες εκεί για να ανακαλυφθούν, έως ότου μοιραία σβήσουν. Στον δημιουργό, απέμενε το φωτογραφικό στιγμιότυπο, ενθύμιο της χαράς που προσφέρει η δημιουργία.

AB OVO(3)_pr


 

Το παιχνίδι με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκε και βγήκε από τα όρια της παραλίας. Προστέθηκαν νέα υλικά, μπήκαν κανόνες και ο εικονογράφος οδηγήθηκε, μοιραία λες, σε παλιά και γνώριμα εικαστικά μονοπάτια, αλλά και σε νέους γι’ αυτόν τρόπους έκφρασης. Οι πέτρες που άφηναν τον τόπο τους άλλαξαν όψη. Έγιναν πουλιά για να μπορούν να ταξιδέψουν πιο εύκολα. Πήραν τη συμβολική μορφή κουκουβάγιας και άφησαν την παραλία που γεννήθηκαν για να ταξιδέψουν τον κόσμο. Αυτό που δεν άλλαξε ήταν η παιδικότητα της φύσης του παιχνιδιού, η ανάγκη για έκφραση μέσα από την σκανδαλιάρικη διάθεση για εξερεύνηση και δημιουργία.

Δώδεκα μήνες αργότερα, ένας κύκλος κλείνει. Τα έργα της έκθεσης αυτής είναι ενδεικτικά δείγματα του αντίκτυπου που είχε ως τώρα το παιχνίδι αυτό σε προσωπικό επίπεδο, είναι Τέχνη για τη σπίθα της δημιουργίας και πού μπορεί αυτή να σε οδηγήσει.

AB OVO στα λατινικά θα πει “από το αυγό”. Σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει “εξ αρχής”, μπορεί και να υποδηλώνει όμως και την ολότητα ενός αντικειμένου. Με την ίδια τη φράση να γίνεται στη γραφή της από λόγος, σύμβολο εικονιστικό, είναι ένας τίτλος ταιριαστός για ένα νέο ξεκίνημα, πόσο μάλλον για μια  έκθεση με πρωταγωνίστριες κουκουβάγιες.

Ο Δημήτρης Κάσδαγλης είναι εικονογράφος. Κυρίως σε βιβλία, κυρίως για παιδιά. Ξεκίνησε να ζωγραφίζει από τα πέντε του. Από τότε έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς, σπουδάσει με υποτροφίες, πάρει μέρος σε εκθέσεις, δώσει ομιλίες, διδάξει, τυπωθεί, κυκλοφορήσει, γίνει τοιχογραφία, χτυπηθεί τατουάζ. Έχει φτάσει αισίως τα 38 και θέλει τουλάχιστον να τα εκατοστίσει – έχει πολλά να κάνει ακόμα!

AB OVO(2)_prΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3695 Άρθρα

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top