Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 173 Προβολές

Αναζητώντας τον χαμένο Παράδεισο – Έκθεση ζωγραφικής του Χάρη Κορδέλλα στην Αγορά Αργύρη

kordelas-xaris-1
1 Σεπτεμβρίου 2018 όλη την ημέρα
2018-09-01T00:00:00+03:00
2018-09-02T00:00:00+03:00
Αγορά Αργύρη
Αγίου Ανδρέου 12
Πάτρα 262 21
Ελλάδα

Τα έργα του πατρινού δημιουργού Χάρη Κορδέλλα θα φιλοξενηθούν από την 1η έως και τις 18 Σεπτεμβρίου 2018 στην Αγορά Αργύρη.

Ο Χάρης Κορδέλλας στην τέταρτη κατά σειρά ατομική του έκθεση, παρουσιάζει ένα μεγάλο αριθμό έργων, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων, έχουν γίνει στο διάστημα που μεσολάβησε μετά την τελευταία του έκθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε το 2013.

Το ύφος των έργων κινείται από τον εξελιγμένο μεταϊμπρεσσιονισμό, έναν μοντέρνο υπερρεαλισμό και φτάνουν στη γεωμετρική αφαίρεση και ανεικονική γεωμετρική σύνθεση. Μαζί με αυτά θα παρουσιαστούν και κάποια παλαιότερα που για τον καλλιτέχνη είναι πολύ σημαντικά και κάποια που δεν έχουν εκτεθεί ποτέ.

Τα έργα της έκθεσης  είναι δουλεμένα με κάρβουνο, μολύβι, μελάνι, πλαστικά χρώματα, παστέλ και λάδια. Ο τίτλος της έκθεσης είναι «Αναζητώντας τον χαμένο Παράδεισο» και δεν έχει να κάνει με κάποια συγκεκριμένη θεματολογία που υφέρπει με διαφορετικές μορφές στα έργα, αλλά με την αναζήτηση, μέσα από τη στάση και τον τρόπο ζωής και δημιουργίας, ενός κόσμου, που κάποτε ήταν καθημερινότητα και τώρα έχει σχεδόν εκλείψει, χαμένος κάτω από τις επιταγές τής παγκοσμιοποίησης και τον ανελέητο βομβαρδισμό της εξελισσόμενης τεχνολογίας.

kordelas-xaris-1


Η τέχνη είτε ως ζωγραφική, είτε ως μουσική, ως ποίηση ή μυθιστόρημα, μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει ένα εφαλτήριο κι ένα δυναμικό μέσο, αυτής της περιπετειώδους αναζήτησης και με κατάλληλο χειρισμό να φέρει εις πέρας την καθαγιασμένη αποστολή της. Έτσι λοιπόν και τα έργα που θα παρουσιαστούν ευελπιστούν να φέρουν πάνω τους τα σημάδια τής περιπέτειας αυτής, με την ελπίδα να σφραγίσουν μία επιτυχώς ολοκληρωμένη πορεία.

Ο Χάρης Κορδέλλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα (1967). Από πολύ νωρίς έδειξε ενδιαφέρον για τη ζωγραφική και την μουσική. Τη δεκαετία ’80 συμμετέχει ως συνθέτης, στιχουργός και lead κιθαρίστας σε, δημοφιλή τότε στην Πάτρα, Rock μπάντα, με συναυλίες και ηχογραφήσεις. Παράλληλα  ασχολείται με τη ζωγραφική και τη φωτογραφία.

kordelas-xaris-4


Το 1988 εισάγεται στους Μηχανολόγους Μηχανικούς του πολυτεχνείου Πατρών. Αρχές δεκαετίας ’90 παρακολουθεί μαθήματα κιθάρας πάνω σε jazz και αυτοσχεδιασμό στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών. Το ’94 ξεκινά σχέδιο και χρώμα στο εργαστήρι τού Χαράλαμπου Θεμιστοκλέους.

Το ’95 εισάγεται στην Ανώτατη σχολή καλών τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου στο πρώτο έτος κερδίζει υποτροφία στο εργαστήριο τού Δ. Κοντού. Συνεχίζει στα εργαστήρια του Γ. Φωκά και του Μ. Θεοφυλακτόπουλου. Αποφοιτά το 2000. Από το 2001 εργάζεται ως καθηγητής εικαστικών στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ παράλληλα εργάζεται επισταμένως στο σχέδιο, το χρώμα και τη σύνθεση, δίνοντας έτσι τρεις ατομικές εκθέσεις στην Πάτρα (Μέγαρο Λόγου και Τέχνης 2008, Γκαλερί Τζαμαρός 2010, Παλαιά Δημοτικά Λουτρά 2013), ενώ έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις στην Πάτρα (Γκαλερί Τζαμαρός 2010, Αγορά Αργύρη :«Αφιέρωμα στον Χ. Θεμιστοκλέους» 2014, «Μνήμες» 2016, Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών : «Το φως και το χρώμα στις επιστήμες και τις τέχνες»  2015 – 16) και την Ακράτα (Γυμνάσιο Ακράτας 2013).

Τα τελευταία χρόνια μαζί με τη ζωγραφική και την κιθάρα, ασχολείται με την ποίηση και τον πεζό λόγο, γράφοντας έναν μεγάλο αριθμό ποιημάτων και πεζών, καθώς και ένα ολοκληρωμένο μυθιστόρημα.Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3695 Άρθρα

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top