Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 36 Προβολές

«Η καρδιά της γης» – Προβολή στην Οικολογική Κίνηση Πάτρας

El_Corazon_De_La_Tierra-Caratula-(1)
17 Οκτωβρίου 2018 @ 19:30
2018-10-17T19:30:00+03:00
2018-10-17T20:00:00+03:00
Οικολογική Κίνηση Πάτρας
Σαχτούρη 64
Πάτρα 262 22
Ελλάδα
Είσοδος ελεύθερη

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας ξεκινά και πάλι τις προβολές ταινιών στο στέκι της (Σαχτούρη 64, Πάτρα) με ποιοτικές ταινίες από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, περιβαλλοντικού, κατά βάση περιεχομένου. Οι προβολές ξεκινούν την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στις 7:30 μ.μ. με την Ισπανική ταινία “Η καρδιά της γης” (El corazon de la tierra).

Ο Αντόνιο Κουαντρί σκηνοθετεί μια εκθαμβωτική παραγωγή, βασισμένη στο διάσημο ομώνυμο μπεστ σέλερ του Χουάν Κόμπος Γουίλκιν αλλά και σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα γυρισμένο στα βάθη της Ανδαλουσιανής Χουέλβα, σε μια πόλη γεμάτη ορυχεία Αγγλικής ιδιοκτησίας, αυτό το έπος πάνω στην αγάπη και την εξουσία επικεντρώνεται στη δυνατή φιλία δύο γυναικών που γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης επαναστατικής διαμαρτυρίας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τα αέρια που εκκρίνονταν από την καύση των μεταλλευμάτων προκαλούσαν τρομακτική μόλυνση της ατμόσφαιρας, κατέστρεφαν την γη και έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων. Η άφιξη του Μαξιμιλιάνου και οι ριζοσπαστικές του ιδέες περί αντίστασης ενάντια στο κατεστημένο, θα υποκινήσει τους εργάτες να κινητοποιηθούν, προκαλώντας μια από τις πιο αιματηρές εξεγέρσεις στην ιστορία της Ισπανίας. Μετά το τέλος της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση σχετική με τα περιβαλλοντικά κινήματα.

Είσοδος ελεύθερη.Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3695 Άρθρα

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top