Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 53 Προβολές

«Μια φλόγα στη Σκοτεινούπολη» στο Θέατρο Act

Skoteinoupoli-1
15 Οκτωβρίου 2017 @ 18:00
2017-10-15T18:00:00+03:00
2017-10-15T18:30:00+03:00
Θέατρο Act
Γεροκωστοπούλου 65
Πάτρα 262 25
Ελλάδα
Γενική είσοδος: 7 ευρώ

Το θέατρο act και οι ομάδες κουκλοθεάτρου και θεάτρου δρόμου «ΠΛΑΓΓΟΝΕΣ» και «ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΣεξι», μετά από τον πρώτο κύκλο ανοιξιάτικων sold – out παραστάσεων, με πολύ μεγάλη χαρά ανακοινώνουν μια νέα σειρά παραστάσεις για το έργο κουκλοθεάτρου για όλη την οικογένεια «Μια φλόγα στη Σκοτεινούπολη». Από 15 Οκτωβρίου 2017 και κάθε Κυριακή στις 18:00.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη παράσταση κουκλοθεάτρου βασισμένη στο συγκινητικό παραμύθι της Μαρίας Βάρσου. Μικροί και μεγάλοι θα ταξιδέψουν μαζί με τους ηθοποιούς και τις κούκλες τους σε μια ξεχωριστή πόλη κάπου στον πλανήτη Γη, αλλά και σε όλους τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, εκεί που οι αρχαίοι μύθοι για τον Άρη, την Αφροδίτη, τον Κρόνο, τον Δία και τον Ποσειδώνα μπλέκονται με την επιστήμη της αστρονομίας και η κουκλοθεατρική μαγεία ενώνεται με τη ζωντανή αφήγηση.

Το σκηνικό της παράστασης περιλαμβάνει αναπαράσταση του ηλιακού συστήματος στο χώρο, μέσω μιας κατασκευής διαμέτρου 5 μέτρων η οποία κινείται ζωντανά χρησιμοποιώντας ειδικά κατασκευασμένο σύστημα τροχαλιών και ανθρώπινη κίνηση.

Η ζωντανή αφήγηση, το κουκλοθέατρο και οι επιστημονικές πληροφορίες για τους πλανήτες, οι παραπάνω από δέκα πρωτότυπα κατασκευασμένες θεατρικές κούκλες αλλά και η πρωτότυπη μουσική και οι ειδικά σχεδιασμένοι φωτισμοί, μετέτρεψαν αυτή την παράσταση σε αγαπημένη των παιδιών.

Skoteinoupoli 2


Ο μικρός Καλλίστρατος, κάτοικος Σκοτεινούπολης, ανακαλύπτει μια σημαντική πληροφορία για όλους τους κατοίκους της Σκοτεινούπολης ανάμεσα στους οποίους είναι και η μικρή του αδερφή Νεφέλη. Στην προσπάθειά του να τους σώσει, με τη βοήθεια του καινούργιου του τετράποδου φίλου Ζορό, θα οδηγηθεί σε ένα απρόσμενο ταξίδι στους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.

Μια φανταστική ιστορία ενός παιδιού που θα μάθει να νιώθει, να σκέφτεται, να περιμένει, να αποφασίζει, να διαλέγει, να παίζει και να ταξιδεύει, με αρωγούς έναν αφηγητή, μια κουκλοπαίχτρια και ένα τρελό επιστήμονα.

Skoteinoupoli-4


Συντελεστές
Κείμενο-Πρωτότυπη Ιστορία: Μαρία Βάρσου
Κατασκευές, Κούκλες: Μαρία Βάρσου, Νίκος Γαρόζης, Κωσταντής Μιζάρας
Κοστούμια: Μαρία Βάρσου
Ειδικές Κατασκευές-Πλανητικό Σύστημα: Θέμης Ιωσηφίδης
Χρωματισμός Πλανητών: Βασιλική Καραλή
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Κωσταντής Μιζάρας
Μουσική: Νίκος Μπάρδης
Φωτογραφίες: Φίλιππος Μπράμης
Σχεδιασμός εντύπων: Δημήτρης Γιαννακούλιας – Studio Ampersand
Παραγωγή: θέατρο act, x-saltibagos
Παίζουν: Μαρία Βάρσου, Νίκος Γαρόζης, Κωσταντής Μιζάρας


Το βιβλίο της Μαρίας Βάρσου «Μια φλόγα στη Σκοτεινούπολη» θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΆπαρσιςΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3535 Άρθρα

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top