Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 42 Προβολές

«Ω! τι κόσμος μπαμπά» από το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων της Πολυφωνικής

ΑΦΙΣΑ-Ω-ΤΙ-ΚΟΣΜΟΣ-ΜΠΑΜΠΑ-(1)
24 Φεβρουαρίου 2019 @ 19:30
2019-02-24T19:30:00+02:00
2019-02-24T20:00:00+02:00
Αγορά Αργύρη
Αγίου Ανδρέου 12
Πάτρα
Είσοδος ελεύθερη

Μετά τις επιτυχείς παραστάσεις του Θεατρικού Εργαστηρίου Ανηλίκων της Πολυφωνικής, με το έργο: «Κροκοδειλοπτηνοφιλίες», νέα παραγωγή έρχεται να παρουσιαστεί στο ευρύτερο κοινό της Πάτρας, αυτή τη φορά με το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων, και με τη σαρκαστική σάτιρα του Κώστα Μουρσελά: «Ω! τι κόσμος μπαμπά», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων- Πατρινό Καρναβάλι 2019.

Επί σκηνής μεταφέρονται τα αποσπάσματα του έργου: «Ομολογία», «Κατάσταση Πένθους», «Η Συγγραφέας» και η «Cola-Cola». Πρόκειται περί μιας σαρκαστικής, ανθρώπινης όσον και εμβληματικής σάτιρας του Κώστα Μουρσελά, γραμμένης σε μια δύσκολη περίοδο της ελληνικής ιστορίας (την περίοδο της δικτατορίας 1967-1974) και η οποία εξακολουθεί να παραμένει διαχρονική και επίκαιρη, τόσο για το περιεχόμενό της, όσο και για τη μοντέρνα γραφή της.

Η πρώτη παράσταση του έργου θα δοθεί: την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο «Τεϊοποτείον ΤΡΑΜ» (Αράτου 24), ενώ δύο παραστάσεις ακόμα θα δοθούν: την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου και Σάββατο 2 Μαρτίου, στις 7.30 το απόγευμα, στην «Αγορά Αργύρη», όλες με ελεύθερη για το κοινό είσοδο.

Οι συντελεστές του έργου: «Ομολογία»: Χάρης Κανελλόπουλος, Κώστας Οικονομόπουλος, Ιάσονας Πανέτας- Φελούρης, Διονύσης Τουλιάτος. Σπήκερ: Χρήστος Ξάνθης.

«Κατάσταση Πένθους»: Αγγελική Παναγιωτακοπούλου και Γιώργος Καριώρης, Σοφία Οικονόμου και Κώστας Οικονομόπουλος.

«Η Συγγραφέας»: Αγγελική Λινάρδου. «Cola-Cola»: Δήμητρα Γκολφινοπούλου, Αθηνά Καβαλιεράτου, Αλεξία Κατριμπούζα, Αντωνία Κατριμπούζα, Γιούλη Λιοπύρη, Χριστίνα Λυκούδη, Δαμάντα Μαγιώνου, Αγγελική Παναγιωτακοπούλου και Λορεάνα Τσούκα.

Η σκηνοθεσία του έργου είναι της Αθηνάς Καλλιμάνη- Γεωργιτσοπούλου, ενώ η ενδυματολογική επιμέλεια της Δόμνας Τεκτωνίδου και της Θεατρικής ομάδας. Θα μετάσχουν οι μουσικοί της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Οργανισμού: Δημήτρης Αγγελόπουλος, Γιάννης Ησαίας, Λεωνίδας Λυμπερακίδης, Σωτήρης Μανουδάκης.Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 389 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top