Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 49 Προβολές

«Παίζοντας με τον Σαίξπηρ» – Σεμινάριο με την Αναστασία Κουμίδου στο Επίκεντρο+

paizontas-me-ton-shakespeare(1)_ΝΕΟ2
12 Ιανουαρίου 2019 @ 10:00
2019-01-12T10:00:00+02:00
2019-01-12T10:30:00+02:00
Επίκεντρο+
Νόρμαν 16
Πάτρα
2610-461050

Το θέατρο Επίκεντρο+ εγκαινιάζει την νέα του συνεργασία με τη σκηνοθέτιδα Αναστασία Κουμίδου και διοργανώνει ένα δημιουργικό, βιωματικό σεμινάριο με άξονα τα Σονέτα του William Shakespeare. Τα Σονέτα είναι τα bonsai των Σαιξπηρικών έργων,  το απόσταγμα της αισθητικής και της σκέψης του.

Μέσα από το βιωματικά εργαστήρια και πρόβες οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν πώς μπορεί ο ποιητικός λόγος να αποκτήσει ζωή και να επικοινωνήσει άμεσα με τους θεατές. Θα εξερευνήσουμε τους χαρακτήρες, τον ρυθμό και τις μεταφορές της γλώσσας, το κρυμμένο κείμενο, την ειρωνεία και το χιούμορ, διαφορετικές προσεγγίσεις πρόβας και παρουσίασης μονολόγων και διαλόγων των Σαιξπηρικών έργων.

Μέσα σε 3 Σαββατοκύριακα του Ιανουαρίου, θα εξερευνήσουμε τα εργαλεία και τους υποκριτικούς μηχανισμούς που βρίσκονται μέσα στα Σαιξπηρικά σονέτα, τα οποία θα μας εμπνεύσουν για να γράψουμε, να σκηνοθετήσουμε και να παίξουμε τα δικά μας μικρά έργα εμπνευσμένα από τα Σονέτα.

Χρόνος: Το μάθημα είναι διάρκειας ενός μήνα: δύο τετράωρων συναντήσεων εβδομαδιαία, για τρεις εβδομάδες, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 10.00 πμ ακριβώς.

Τόπος διεξαγωγής:  Επίκεντρο+ (Νόρμαν 16 & Αγ.Διονυσίου, Πάτρα)

Πληροφορίες -κρατήσεις: 2610-461050

Email: epikentrosyn@hotmail.com

Με το τέλος του σεμιναρίου
– θα παρουσιασθεί η δουλειά των συμμετεχόντων στο κοινό.
– θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετέχουν καλλιτέχνες από όλα τα είδη των τεχνών: ηθοποιοί επαγγελματίες και ερασιτέχνες, μαθητές δραματικών σχολών, χορογράφοι, χορευτές, σκηνοθέτες, δάσκαλοι θεάτρου, μουσικοί, περφόρμερς, εικαστικοί. Επίσης, μπορούν να συμμετέχουν δάσκαλοι, καθηγητές και μαθητές λυκείου που ενδιαφέρονται να εντρυφήσουν πρακτικά στον κόσμο του Βάρδου.

Μέσα από τη βιωματική μελέτη των Σαιξπηρικών σονέτων αντλείται υλικό για την ιδιαίτερη φύση της κάθε είδους τέχνης καθώς και η κίνηση και η μουσική αλλά και η εικαστική δημιουργία βρίσκονται αλληλένδετα μέσα στα Σαιξπηρικά κείμενα.

Το σεμινάριο βασίζεται στην πράξη. Θεωρητικά και ιστορικά στοιχεία θα αναφερθούν μόνο ως υποστηρικτικό υλικό για την πρακτική εξάσκηση των σκηνών.  Λόγω της ιδιαίτερης δημιουργικής διαδικασίας του σεμιναρίου, συστήνεται η άνευ απουσιών παρακολούθησή του.

Η Αναστασία Κουμίδου μελέτησε και δούλεψε πάνω σε σαιξπηρικά κείμενα από τα χρόνια των σπουδών της στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ. Αργότερα, εντρύφησε στις υποκριτικές μεθόδους του Βάρδου στην Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου (RADA) και στις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Αμερική.  Υπήρξε μέλος της σαιξπηρικής ομάδας Arden Shakespeare Co, όπου έπαιξε πρωταγωνιστικούς ρόλους (Titania, Kate, Nurse, Alonso et al).  Διδάσκει τεχνικές σαιξπηρικής υποκριτικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

paizontas-me-ton-shakespeare(1)_ΝΕΟ2Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 448 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top