Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 167 Προβολές

«ρευστότητα» – Έκθεση του εικαστικού Χρήστου Κουτσούκη στην Γκαλερί Cube

In-the-bus_pr_80-x-70-cm
18 Απριλίου 2019 όλη την ημέρα
2019-04-18T00:00:00+03:00
2019-04-19T00:00:00+03:00
Γκαλερί Cube
Μιαούλη 39
Πάτρα

Εγκαίνια: Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 18 Απριλίου – 25 Μαΐου 2019
Γκαλερί Cube, Μιαούλη 39, Πάτρα | www.cubegallery.gr

Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00
Τετάρτη, Σάββατο 10.00 – 14.00
Κυριακή & Δευτέρα κλειστά

Η Γκαλερί Cube, φιλοξενεί την καινούρια δουλειά του εικαστικού Χρήστου Κουτσούκη μέσα από την ατομική του έκθεση, με τίτλο «ρευστότητα». Σε συνέχεια των δύο προηγούμενων εκθέσεών του, «Στιγμές», 2012 και «… έλα να παίξουμε», 2016, είναι η τρίτη κατά σειρά ατομική του έκθεση, με ζωγραφικά έργα, που φιλοξενείται στην Cube.

Ο ίδιος, γράφει για τη «ρευστότητα»: Στα σύγχρονα κράτη, με μεγάλους πληθυσμούς, πολλών εκατομμυρίων ατόμων, να συγκεντρώνονται και να στοιβάζονται σε πόλεις, ο αστικός χώρος – την ίδια ώρα που γιγαντώνεται για να εξυπηρετήσει καπιταλιστικές ανάγκες, αναδεικνύει επίσης, ένα έντονο χαρακτηριστικό μιας αδιάκοπης κίνησης των ανθρώπων, δημιουργώντας οπτικά ερεθίσματα με ιδιαίτερο εικαστικό ενδιαφέρον.

Calm_pr,-100-x-150-cm,-Oil-on-canvas


Ανθρώπινες μορφές, με διαφορετικές αφετηρίες, διέρχονται από το ίδιο σημείο, την ίδια χρονική στιγμή, δημιουργώντας μια ακατάπαυστη ροή. Αυτή η αέναη ροή ως εικόνα, δίνοντας έμφαση σε λεπτομέρειες, αποτελεί πηγή έμπνευσης για τα έργα αυτής της ενότητας. Μέσα σε αυτόν τον έντονο αστικό συγκεντρωτισμό, παρατηρούμε ανθρώπινες μορφές οι οποίες μας μεταφέρουν την αίσθηση της σημερινής αστικής πραγματικότητας, και μοιραία όσων διαδραματίζονται σε αυτή, όπως της έντονης κίνησης, του άγχους, της μοναχικότητας ή ακόμα και της απομόνωσης. Αυτές οι εικόνες, είτε ως προσωπικές καταγραφές της κάμερας του κινητού, είτε ως προϊόν έρευνας από το διαδίκτυο, αποτελούν πεδίο αναφοράς, για τις ζωγραφικές συνθέσεις της ενότητας αυτής, με τον τίτλο «ρευστότητα».

Η προσέγγιση αυτή, επιχειρεί να αναδείξει την έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων των μεγάλων αστικών κέντρων, παρά το γεγονός ότι όλα αυτά, συχνά συμβαίνουν σε απόσταση αναπνοής τους ενός από τον άλλο.

Είναι άραγε μια ακούσια αποξένωση ή μια συνειδητή επιλογή; Είναι σίγουρα μια απάντηση στο σύγχρονο μοντέλο επικοινωνίας που έχει υιοθετηθεί και μας επιβάλλεται μέσα σε όλη αυτή την αλματώδη οικονομική ανάπτυξη, ιδιαίτερα αυτής των μεγάλων οικονομιών των πλουσίων χωρών.

Ο Χρήστος Κουτσούκης σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής οκτώ ατομικές εκθέσεις, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και art projects, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες.

Flux-III_pr,-100-x-140-cm,-Oil-on-canvasΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 494 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top