Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 47 Προβολές

Στρέβλωση του Βαγγέλη Παναγιωτόπουλου στο θέατρο act

ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ-(5)
23 Οκτωβρίου 2018 @ 21:30
2018-10-23T21:30:00+03:00
2018-10-23T22:00:00+03:00
Θέατρο Act
Γεροκωστοπούλου 65
Πάτρα 262 25
Ελλάδα
Συμβολική Είσοδος: 2 ευρώ

Από τη Φοιτητική Θεατρική Ομάδα Εξόριστοι στο Σανίδι

Τρίτη 23 και Τετάρτη 24 Οκτωβρίου

Μια ομάδα ξεκομμένων μονάδων, μια οικογένεια, προσκαλεί στο σπίτι έναν φωτογράφο να τους φτιάξει το πορτραίτο σαν μια λύση απελπισίας να ενωθούν πάλι οι αποσυναρμολογημένες μονάδες. Ο φωτογράφος καταφθάνει. Αντί να τους ενώσει καταφέρνει να δώσει την καθοριστική γροθιά στον κομματιασμένο καθρέφτη, που τα κομμάτια του εκκρεμούν το ένα δίπλα στο άλλο πριν τη χαριστική βολή. Οι φωτογραφίες δεν βγαίνουν καλές, η οικογένεια δεν μπορεί να χαμογελάσει, δεν μπορεί να υποκριθεί. Κάθε φορά ο φωτογράφος φέρνει παραδείγματα, φράσεις, λέξεις που ξυπνούν μνήμες σε κάθε μέλος. Κάθε λέξη-φράση μας μεταφέρει στην προσωπική τραυματική ιστορία του κάθε μέλους στο παρελθόν. Όσες περισσότερες φωτογραφίες, τόσο περισσότερα πρόσωπα που τσακίζονται. Όμως στο τέλος, ο φωτογράφος θα γίνει φωτογραφιζόμενος.

Σύντομη ιστορία ομάδας όπως το παρουσιάζουν τα μέλη της:

Η ομάδα ιδρύθηκε το έτος 2013-2014, με πρωτοβουλία του φοιτητή Φιλολογίας Βαγγέλη Παναγιωτόπουλου, ο οποίος έχει τη γενική ευθύνη της ομάδας, ενώ παράλληλα έχει την ιδιότητα του θεατρικού συγγραφέα στην συγκεκριμένη ομάδα, του σκηνοθέτη, καθώς και του ηθοποιού.

Το όνομα της ομάδας δεν είναι τυχαίο, προτάθηκε και ψηφίστηκε ως αντιπροσωπευτικό. Είμαστε μια θεατρική ομάδα αποτελούμενη κυρίως από φοιτητές, νέους. Ανησυχούμε. Και θέλουμε να επικοινωνήσουμε την ανησυχία μας με τον κόσμο.

Το έτος ίδρυσης πραγματοποιήθηκε η πρώτη μας θεατρική παράσταση με όνομα «Αρχαία Ελλάδα. gr», ένα μείγμα αρχαιοελληνικών μύθων και σύγχρονων στοιχείων.

Συνεχίσαμε το έτος 2014-2015 με τη δεύτερη θεατρική μας παράσταση με όνομα «Γης Αιγυπτιάμ», μια κωμική ιστορία που εκτυλίσσεται στην αρχαία Αίγυπτο.

Ύστερα από μια παύση 2 χρόνων, είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε κάτι ολότελα διαφορετικό, τη θεατρική παράσταση «Στρέβλωση», ένα σπονδυλωτό κοινωνικό δράμα που αγγίζει πολλά σύγχρονα θέματα όπως το bullying, το ρατσισμό, την κατάθλιψη, τον αρρωστημένο έρωτα κλπ.

Και συνεχίζουμε.

ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ-(2)


Συντελεστές

Θεατρικό κείμενο: Βαγγέλης Παναγιωτόπουλος

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Παναγιωτόπουλος

Ηθοποιοί (αλφαβητικά): Αλεξανδροπούλου Αναστασία, Γκρέκας Γιώργος, Θεοδωροπούλου Μαρία, Λαγού Άρτεμις, Λυμπέρης Νίκος, Παναγιωτόπουλος Βαγγέλης, Παναγόπουλος Γιάννης, Πλατάνου Βίβιαν, Διονύσης Σελενίτσα

Χορογραφία/Κινησιολογία: Νταβρή Μυρτώ

Φωτογράφιση: Θεολογίτη Ναταλία

Γραφίστας/ Αφίσα: Θεόδωρος Παρασκευόπουλος

Τροποποίηση μουσικών κομματιών: Γιάννης Βαρζελιώτης

Πληροφορίες Παράστασης

Θέατρο act, Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65, Πάτρα

Τρίτη 23 και Τετάρτη 24 Οκτώβρη στις 21.30

Συμβολική Είσοδος: 2 ευρώ

Τηλέφωνο Κρατήσεων: 6986718406 |  facebook eventΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3695 Άρθρα

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top