Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 277 Προβολές

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2019

ΗΜΕΡΑ-ΜΟΥΣΕΙΩΝ-2019
18 Μαΐου 2019 @ 19:00
2019-05-18T19:00:00+03:00
2019-05-18T19:30:00+03:00
Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών
Νέα Εθνική Οδός Πατρών-Αθηνών 38-40
Είσοδος ελεύθερη
2613616178

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2019 το Σάββατο 18 Μαΐου στις 7:00 μ.μ. δημιουργώντας τις δικές του διαδρομές στο Μουσείο, μέσα από τις οδούς της Πάτρας και τα μνημεία που βρίσκονται στον κεντρικό ιστό της πόλης των Πατρών, παρουσιάζοντας επιλεγμένα εκθέματα των Συλλογών του.

Στο πλαίσιο αυτό το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών σε συνεργασία με τη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, συνδιοργανώνει Έκθεση Έργου – Αφίσας των φοιτητών της Σχολής με αφορμή τη θεματική: «Μουσείο-Πάτρα-Μνημείο». Σάββατο 18 Μαΐου – Ώρα έναρξης Εορτασμού 7:00μ.μ.

Παράλληλα οι Αίθουσες των Μόνιμων Συλλογών του Μουσείου για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2019 θα είναι ανοικτές με ελεύθερη είσοδο για το κοινό από 8:00 μέχρι 20:00.
 

Μουσείο-Πάτρα-Μνημείο

– Προβολές στο Αμφιθέατρο του Μουσείου. Τα Μνημεία της Πάτρας.

– Θεματική περιήγηση στις Συλλογές του Μουσείου  με επίκεντρο τους δρόμους της πόλης.

– Εγκαίνια Έκθεσης-Έργου Αφίσας των φοιτητών της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου υπό την επιμέλεια των συμβούλων καθηγητών: Λάσκαρη Ηρ., Κολαξίζη Ιω., Σιάκα Σπ., Μαυρομμάτη Ειρ.

– Η εκδήλωση εγκαινίων πλαισιώνεται μουσικά από τους ήχους της  κλασικής κιθάρας του Γιώργου Τσαλικίδη.

 

Εικαστική Έκθεση Κωνσταντίνου Ιω. Καταγά «Των οδών το κάλεσμα… στης ψυχής τη δίνη»

Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία την ίδια ημέρα να γνωρίσουν και τα έργα της εικαστικής έκθεσης «Των οδών το κάλεσμα… στης ψυχής τη δίνη», του εικαστικού δημιουργού Κωνσταντίνου Ιω. Καταγά, στο πλαίσιο των δράσεων «Πάτρα, μια πόλη φιλική για όλους».

Τα επίσημα εγκαίνια της εν λόγω Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 στις 7:00μ.μ. στην αίθουσα των Περιοδικών Εκθέσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών.

 

Διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας: Αναστασία Κουμούση
Τμηματάρχης Μουσείων: Γεωργία Αλεξοπούλου
Επιμέλεια σχεδιασμού και δράσεων Μουσείο-Πάτρα-Μνημείο: Γεωργία Μανωλοπούλου/ μουσειολόγος, Αλεξάνδρα Κωτσάκη/συντηρήτρια Έργων Τέχνης, Θανάσης Θεμελής/ζωγράφος

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2613616178 / Γ. ΜανωλοπούλουΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 514 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top