Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 77 Προβολές

«Το Φεστιβάλ Δράμας Ταξιδεύει…» στην Πάτρα

Screen-Shot-2019-03-27-at-8.46.54-PM2
29 Μαρτίου 2019 @ 20:00
2019-03-29T20:00:00+02:00
2019-03-29T20:30:00+02:00
Odeon Veso Mare
Ακτή Δυμαίων 17
Πάτρα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας θα παρουσιάσει την εκδήλωση «Το Φεστιβάλ Δράμας Ταξιδεύει…» στο Odeon Veso Mare (Ακτή Δυμαίων 17) την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 σε μία προβολή, στις 8.00 το βράδυ.

Θα προβληθούν εννέα βραβευμένες ταινίες του 41ου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2018. Η προβολή για τα μέλη της Λέσχης με κάρτα διάρκειας είναι δωρεάν, ενώ οι υπόλοιποι θα καταβάλουν το κανονικό εισιτήριο των 6 Ευρώ.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι εξής:

Untitled-1


1. Έκτορας Μαλό-Η τελευταία μέρα της χρονιάς  Hector Malot – The last day of the year (Μυθοπλασία 2018)

Η τελευταία μέρα της χρονιάς ξημερώνει κάτω από το φεγγάρι, η Σοφία βλέπει ένα όνειρο και δεν το λέει σε κανέναν: περπατώντας στην έρημο, μαθαίνει πως είναι άρρωστη. Υποκρίνεται ότι δεν την νοιάζει. Μήπως έχασε την καρδιά της;

2. Τέταρτος τοίχος – Fourth wall (Ντοκιμαντέρ 2018)

Ο τέταρτος τοίχος αποτελεί την αδιόρατη πλευρά του κοινωνικού ιστού, που μοιάζει αμετάβλητος, έχοντας ως μόνη διαφορά τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων. Ένας κόσμος που αναπαράγεται για να παράγει, επιβιώνοντας μάλλον ενστικτωδώς. Η ταινία βασίζεται πάνω στις σημειώσεις ενός οδοιπορικού που διήρκεσε δέκα μήνες.

3. La ultima hija – The last daughter  (Ντοκιμαντέρ 2018)

«Ποια είναι μάνα;… Οποιαδήποτε… Οποιαδήποτε…   Θα μπορούσα να είμαι η μητέρα της… Και η Aurora θα μπορούσε να είναι κόρη μου…  Δεν την υποδέχθηκα ζωντανή, αλλά νεκρή…  Όμως, είναι το ίδιο…»

4. Calling (Σπουδαστική Ταινία/ Έλληνες του Κόσμου, Μυθοπλασία 2017)

Ένα τραγικά βίαιο συμβάν διαρρηγνύει τη σχέση μιας μεξικανοαμερικάνας μοδίστρας και του ενήλικα γιου της, που πάσχει από νοητική υστέρηση.

5. Άρια  – Aria  (Έλληνες του Κόσμου, Μυθοπλασία  2017)

Αθήνα, σήμερα. Η δεκαεξάχρονη Άρια εργάζεται τα απογεύματα στο σουβλατζίδικο του Τζίμυ και περιμένει με ανυπομονησία για ένα μάθημα οδήγησης με τον πατέρα της.

6. Πολυέλαιος – Chandelier (Σπουδαστική Ταινία, Μυθοπλασία 2018)

Ο Ευμένης Νολάκης, αξιωματικός του στρατού, παγιδεύεται σ’ ένα σκοτεινό κουτί. Σύντομα θα συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για το φέρετρό του, ανήμερα της κηδείας του. Αναπόφευκτα θα έρθει ενώπιος ενωπίω με όλους τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής του, για τον τελικό απολογισμό. Κι οι ανατροπές είναι προ των πυλών…του Άδη.

7. Νάρκη  – Torpor (Μυθοπλασία 2018)

Στις γειτονιές του φόβου, οι κάτοικοι ψάχνουν τους δικούς τους «ήρωες». Τα σώματα πειθαρχούνται, οι επιθυμίες καταστέλλονται και ο Αλέξανδρος παραμένει ένα παιδί της ηλικίας του, κόντρα στις επιταγές των καιρών, της κοινωνίας και – κυρίως- του πατέρα του. Ο Αλέξανδρος θα κληθεί να αφήσει πίσω του για πάντα τον έφηβο εαυτό του και να πάρει θέση σε έναν ακήρυχτο πόλεμο, σε ένα παρόν που άλλοι διαμόρφωσαν γι’ εκείνον.

8. Η σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν – The silence of the dying fish  (Μυθοπλασία 2018)

Ο Μάκης εργάζεται σε ένα επαρχιακό ιχθυοτροφείο. Ένα πρωί, καθ’ οδόν για τη δουλειά του, πληροφορείται πως πέθανε την προηγούμενη μέρα. Ύστερα από μερικές αποτυχημένες απόπειρες να αποδείξει πως είναι ζωντανός, αποφασίζει να ξοδέψει την τελευταία μέρα του προσπαθώντας να εξασφαλίσει την επιβίωση των δύο αγαπημένων του καναρινιών, μέχρι τη στιγμή της κηδείας του.

9. Άβανος – Avanos (Μυθοπλασία 2018)

Ο Τάσος, πρώην κατάδικος, νιώθει ενοχές για το εργατικό ατύχημα του φίλου του στα σφαγεία όπου εργάζεται. Η Κική, σερβιτόρα στην ταβέρνα του χωριού, πέφτει για μια ακόμα φορά θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης. Όταν βρεθούν κάτω από αφόρητη πίεση, η έκρηξη είναι αναπόφευκτη και οι συνέπειές της δεν αργούν να έρθουν.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα της Κινηματογραφικής Λέσχης.Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 500 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top