Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 99 Προβολές

Το φωτογραφικό αρχείο Δωρή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών

POSTER-doc_sml
16 Απριλίου 2019 όλη την ημέρα
2019-04-16T00:00:00+03:00
2019-04-17T00:00:00+03:00
Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών
Μαιζώνος 110
Πάτρα
2610 277751

Τετάρτη 10 Απριλίου, έως και το Σάββατο 11 Μαΐου

«Πόλισμα δόμων και πολιτισμού – Η Πάτρα πριν μισό αιώνα με τον φακό του αρχιτέκτονα Μιχάλη Δωρή», είναι ο τίτλος της έκθεσης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων στην αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες «δράσεις» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών, στη διάρκεια της πολύχρονης διαδρομής και προσφοράς της στο κοινό της πόλης και τη ευρύτερης περιοχής.

Η έκθεση θα φιλοξενείται έως και το Σάββατο 11  Μαΐου και μέσα από αυτή επιχειρείται να αναδειχθούν ιστορικές και λαογραφικές παράμετροι, έτσι όπως απορρέουν από τα επιβλητικά κτίρια της Πάτρας, τα οποία επιβίωσαν και τις λεπτομέρειές τους, οι οποίες έχουν αποτυπωθεί εξαιρετικά από το φακό του Μιχάλη Δωρή.

Στο υλικό της έκθεσης, περιλαμβάνονται μοναδικά «λεπτουργήματα», τα οποία μεταφέρουν στο κοινό την εικόνα της πόλης μας, πριν από 50 χρόνια, σε σύγκριση με το σήμερα.

Το αρχείο παραδόθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών από την Κατερίνα Δωρή, κόρη του αείμνηστου Μιχάλη Δωρή, προκειμένου να γίνει ψηφιακή αποτύπωση και τεκμηρίωσή του.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν οργανωμένες ανοιχτές ξεναγήσεις για το κοινό, οι οποίες αποτελούν μία ακόμα δράση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η αρχιτέκτων Βασιλική Φαρμάκη και την οργάνωσή της ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων. Η κάλυψη των εξόδων της έκθεσης είναι ευγενική χορηγία της βιβλιοθήκης του κληροδοτήματος Γ. Οικονομόπουλου.Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 458 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top