Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 120 Προβολές

Άγρια καταστολή στο Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης

20160701_140045

20160701_140045


Η συγκέντρωση των εργαζομένων και των αλληλέγγυων της ΒΙΟ.ΜΕ. και του Ρομπέν του Ξύλου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας, απαντήθηκε με άγρια καταστολή.

Μόλις δέκα λεπτά μετά τη συνάντηση επιτροπής εργαζομένων και αλληλέγγυων με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, κατά την οποία η ίδια απέφυγε να πάρει θέση, και αφού οι αγωνιζόμενοι και οι αλληλέγγυοι κατέθεσαν τα αιτήματά τους και ανακοίνωσαν πως δεν θα αποχωρήσουν αν αυτά δεν ικανοποιηθούν, τρεις διμοιρίες ΜΑΤ τους επιτέθηκαν τη στιγμή που προσπαθούσαν να κατασκηνώσουν μπροστά στο υπουργείο.

Υπήρξε άγριος ξυλοδαρμός, χρήση χημικών και προσαγωγές.


Στους δύο προσαχθέντες που τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι ήταν και ο δημοσιογράφος και συνεργάτης του info-war.gr Χρήστος Αβραμίδης, που όπως είναι σαφές η μόνη «αξιόποινη» πράξη που διέπραξε, είναι ότι κάλυπτε δημοσιογραφικά την επίθεση της αστυνομίας.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχώρησαν, ενώ οι διαδηλωτές ανασυντάχθηκαν. Οι εργαζόμενοι κατάφεραν τελικά να κατασκηνώσουν και δηλώνουν ότι θα παραμείνουν μέχρι την τελική ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Καλούν όλους τους αλληλέγγυους σε συνέλευση μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΒΙΟΜΕ
– Παύση των πλειστηριασμών των οικοπέδων όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της ΒΙΟΜΕ.
– Άμεση απόδοση στους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ του οικοπέδου της Φίλκεραμ Τζόνσον, που είναι δεσμευμένο από το δημόσιο.
– Κανονική παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος στις εγκαταστάσεις της ΒΙΟΜΕ.
– Νομιμοποίηση της λειτουργίας του εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ από τους εργαζόμενους.

Συνεχής ενημέρωση υπάρχει στη σελίδα του Σωματείου Εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ από όπου είναι και οι φωτογραφίες.

20160701_144028Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3454 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top