Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 258 Προβολές

Για το Νίκο Τεμπονέρα

katalipsi-tei-patras-2-logo-fb

katalipsi-tei-patras-2-logo-2sel


Κατάληψη ΤΕΙ Πάτρας – 9 Ιανουαρίου 1991

Την ώρα, που η Πάτρα ξαγρυπνούσε χθες βράδυ ώρες και ημέρες του 1960, το παρακράτος της Δεξιάς ξαναγιεννιόταν μέσα από τις στάχτες του κι άδειαζε στο προαύλιο του 3ου Λυκείου Πατρών τα μυαλά του καθηγητή Τεμπονέρα Νίκου.

Η ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα θρηνεί από σήμερα το καινούργιο της θύμα. Το αίμα του στα ρούχα μας και στα κεφάλια τους.

Ο Νίκος Τεμπονέρας από χθες βράδυ σταμάτησε να κοσμεί με την παρουσία του την ΕΛΜΕ Αχαΐας και συντροφεύει με τον Σωτήρη Πέτρουλα και τον Γρηγόρη Λαμπράκη.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θεώρησε σωστό μαζί με τις «νέες ιδέες» στην διακυβέρνηση της χώρας, να μας θυμίσει και τις παλιές της τρομοκρατίας του παρακράτους, του προπηλακισμού των μαθητών, των σπουδαστών, των καθηγητών, των δημοκρατικών πολιτών, και όπου κρίνεται αναγκαίο και τη δολοφονία τους.

Κάθε είδους προσχήματα έπεσαν πλέον και τις διαταγμένες εντολές δεν τις εκτελούν οι «αγανακτισμένοι» τρικυκλιστές αλλά γνωστά, επώνυμα στελέχη της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. και της Ν.Δ.

Ανενόχλητοι από τις αστυνομικές αρχές οι οποίες αδιαφορούσαν εγκληματικά για πέντε και άνω ώρες στις προκλήσεις των επώνυμων τραμπούκων στα δεκαεξάχρονα παιδιά, κι οι οποίες εκώφευαν στις συνεχείς εκκλήσεις τους για προστασία, απομένει να δούμε αν έχουν εξασφαλίσει και το ακαταδίωκτο από τις διωκτικές αρχές και το ατιμώρητο από τις δικαστικές.

Η Ελλάδα για άλλη μια φορά κρατά την ανάσα της και στρέφει το βλέμμα της στα παιδιά της.

Εμείς άλλη μια φορά θα θάψουμε τον νεκρό μας θα σφίξουμε τις καρδιές μας, θα ξανασηκώσουμε τα πανώ μας θα παλέψουμε ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

ΟΔΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ
ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

* Ένα από τα πρώτα κείμενα – προκηρύξεις που μοιράζονταν αμέσως μετά την πολιτική δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα από το κατειλημμένο τότε ΤΕΙ Πάτρας.

 


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2721 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top