Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 303 Προβολές

Δημιουργός της εβδομάδας: Νίκος Μαυρικάκης

patra.final.2 site

patra.final.2 site

Ζει στην Πάτρα από το 1986. Σπούδασε Πληροφορική στο ΤΕΙ Λαµίας αλλά εργάζεται ως γραφίστας – εικονογράφος. Στον ελεύθερο χρόνο του ταξιδεύει ποδηλατικά, κολυµπάει ή εξερευνά την ελληνική φύση.

Στις εικονογραφήσεις του ο Μαυρικάκης δεν έχει συγκεκριµένο στυλ ή τουλάχιστον δε θέλει να περιορίζεται από ένα µόνο τύπο γραφής. Τα περισσότερα όµως έργα δηµιουργούνται εξ ολοκλήρου στον υπολογιστή.

Στο συγκεκριµένο έργο του εξωφύλλου, το θέµα είναι προφανές. Το αυτοκίνητο στην Πάτρα έχει γίνει η προέκταση του σώµατος του Πατρινού, µε αποτέλεσµα το αυτοκίνητο να καταλαµβάνει κάθε τετραγωνικό εκατοστό της πόλης. Στο άµεσο µέλλον οι πλατείες θα µετατραπούν σε επίσηµα πάρκινγκ, µε την ευχή των ίδιων των πολιτών.

Τα εξώφυλλα του έντυπου «Τέταρτου» είναι αφιερωμένα στους δημιουργούς της πόλης. Κάθε εβδομάδα ένας καλλιτέχνης που εργάζεται, κατάγεται ή απλώς έζησε στην Πάτρα, μας χαρίζει ένα έργο του κι εμείς αφιερώνουμε λίγα λόγια στη δουλειά του. Με μικρές εξαιρέσεις, για να θυμηθούμε μορφές του παρελθόντος της πόλης.

  • globe_final
  • nasty-bubbles
  • artist-in-nude
  • Untitled-1


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3583 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top