tetartopress

Κορινθιακός, θάλασσα ζωντανή

O Κορινθιακός Κόλπος, έχει δίκαια αποκληθεί μικρογραφία της Μεσογείου, μια και είναι μια κλειστή, ευαίσθητη θάλασσα, αρκετά βαθιά, ανάμεσα στα βουνά της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, με εκπληκτικής ομορφιάς ακτές και σημαντικό πλούτο ζωντανών ειδών. Όχι λιγότερο σημαντικές είναι οι πολιτιστικές και ιστορικές του αξίες. Αντιμετωπίζει όμως προβλήματα όπως η αλίευση με καταστροφικά εργαλεία, οι αμμοληψίες από τα ποτάμια που κτίζουν τις ακτές του, η ρύπανση του βυθού του από πλαστικά, η υπερσυγκέντρωση βιομηχανικών και εξορυκτικών δραστηριοτήτων στην βόρεια ακτή του.

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας διοργανώνει επιστημονική ημερίδα για την ανάδειξη του Κορινθιακού Κόλπου ως οικοσυστήματος, στα πλαίσια ευρύτερων εκδηλώσεων με τίτλο «Ημέρες Κορινθιακού» που γίνονται και σε άλλες πόλεις, όπως ιστιοπλοϊκός αγώνας με κατάληξη την Ναύπακτο, ημερίδες στο Κιάτο και τη Λιβαδειά, θεατρική παράσταση στο Αίγιο και άλλες εκδηλώσεις.

Η Ημερίδα θα γίνει την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου από 19.00 ως 21.30 στην Αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, Φιλοποίμενος 24, 3ος όρ. με τίτλο «Κορινθιακός, θάλασσα ζωντανή». Στόχος της, να τεκμηριωθεί η ανάγκη συστηματικής επιστημονικής παρακολούθησης του Κορινθιακού, ως θεμέλιο της αποτελεσματικής  προστασίας του.

Οι εισηγητές είναι:

– Ηρώ Τσιμπρή, Γενική Δ/ντρια-Συντονίστρια Τοπικού Προγράμματος LEADER 2007-2013: Σύντομη αναφορά στους σκοπούς του προγράμματος «Ημέρες Κορινθιακού».

– Κων/νος Κουτσικόπουλος, Καθηγητής Βιολογικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών, Θέμα: «Κορινθιακός Κόλπος: ένα μοναδικό αλλά άγνωστο φυσικό εργαστήρι».

– Άντζελα Λάζου, στέλεχος της Greenpeace Ελλάδας, Θέμα: «Κορινθιακός Κόλπος, ένα μικρό καταφύγιο ζωής».

– Βασίλης Παπαδόπουλος, Φυσικός Ωκεανογράφος στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), Θέμα: «Η ανάγκη Ωκεανογραφικής Παρακολούθησης του συστήματος του Κορινθιακού Κόλπου».

– Γιώργος Κανέλλης, περιφ. σύμβουλος Δ. Ελλάδας, μέλος ΟΙΚΙΠΑ, Θέμα: «Προτάσεις και αγώνες για ένα βιώσιμο Κορινθιακό».

 

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" - Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

“Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο” – Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" ("Shashvi shashvi maq'vali" / "Blackberry, Blackberry, Blackbird"). Σκηνοθεσία: Ελένε Ναβεριάνι. Πρωταγωνιστούν: Έκα Χαβλεϊσβίλι, Τεμίκο Τσιτσινάντζε. Γεωργία, ...
«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη

«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη στο PalmTree MCA

Η παράσταση «Άτλας»  του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη συνεχίζει τις παραστάσεις έως 29 Απριλίου στο PalmTree Multinfuntional Center of Arts. “Εν αρχή ...
Laughing in Afghanistan

«Γελώντας στο Αφγανιστάν» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος 

Γελώντας στο Αφγανιστάν μια ταινία της Αννέτας Παπαθανασίου 20, 21, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά ...
Θωμάς Ζάμπρας

Θωμάς Ζάμπρας – Απόφοιτος Λυκείου στο Πάνθεον στην Πάτρα

Ο Θωμάς Ζάμπρας επιστρέφει με την παράσταση “Απόφοιτος Λυκείου” για μία μοναδική βραδιά στο θέατρο Πάνθεον στην Πάτρα. Ο τίτλος ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13872 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top