Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 345 Προβολές

Ο Αϊ Γουέι Γουέι σταματά την έκθεση του στη Δανία αντιδρώντας στο νόμο για τους πρόσφυγες

12646742_10153844130838328_8856295524928088153_o

Ο Κινέζος Καλλιτέχνης και Ακτιβιστής Αϊ Γουέι Γουέι αποφάσισε να σταματήσει την έκθεσή του «Ruptures» στο Ιδρυμα Faurschou στην Κοπεγχάγη.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά την έγκριση της πρότασης νόμου από το δανικό κοινοβούλιο με την οποία επιτρέπεται η κατάσχεση των τιμαλφών όσων ζητούν άσυλο στην Δανία. Αυτό ανακοινώθηκε πριν λίγες ώρες από την σελίδα του Ιδρύματος Faurschou.

Ο Jens Faurschou, εκ μέρους του ιδρύματος, δήλωσε πως στηρίζει την απόφαση του καλλιτέχνη και λυπάται για το γεγονός ότι το κοινοβούλιο της Δανίας επέλεξε να είναι στο προσκήνιο σα σύμβολο απάνθρωπης πολιτικής στη μεγαλύτερη, σημερινή, ανθρωπιστική κρίση στην Ευρώπη και τη μέση Ανατολή, αντί να είναι στο προσκήνιο για μια αξιοσέβαστη ευρωπαϊκή λύση για την ανθρωπιστική κρίση.

Ο Αϊ Γουέι Γουέι είναι από τους πλέον διάσημους καλλιτέχνες της σύγχρονης τέχνης και πολιτικός ακτιβιστής. Πρόσφατα επισκέφτηκε την Ελλάδα για δεύτερη φορά συγκινημένος από την προσφυγική κρίση με σκοπό να στήσει ένα μνημείο για τους πρόσφυγες στη Λέσβο. Όπως ο ίδιος δήλωσε δεν θα είναι ένα μνημείο αποθανόντων αλλά ένα μνημείο όπου θα τιμάται η ανθρώπινη προσπάθεια και δοκιμασία.Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3454 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top