Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 160 Προβολές

Συνεχίζονται οι ξεναγήσεις στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης

DSCN4085.JPG-δραση (1)

Συνεχίζεται ο δεύτερος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος ξεναγήσεων στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης (αίθουσα Χάνσεν του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου Πατρών).

Το αρχειακό υλικό του Μουσείου αποτελούν ένα σύνολο από ενότητες, που τεκμηριώνουν ένα σημαντικό μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Οι συλλογές που διαθέτει το Μουσείο αφορούν την καλλιέργεια της γης και την παρασκευή ψωμιού, την καλλιέργεια του αμπελιού, την παρασκευή κρασιού και τσίπουρου, την κτηνοτροφία, τα αντικείμενα οικιακής χρήσης, την επεξεργασία του μαλλιού και στην υφαντική με παραδοσιακό αργαλειό. Παρουσιάζεται επίσης υλικό από παραδοσιακά εργαστήρια όπως: Υφαντική, Τυπογραφείο, Πιλοποιείο, Κηροπλαστείο, Υποδηματοποιείο και Σχοινοποιείο.

H είσοδος στο Μουσείο είναι δωρεάν.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα Τμήματα Πολιτιστικών Θεμάτων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (18)Μέσω των ξεναγήσεων, επιδιώκεται αφενός μεν η εξοικείωση των μαθητών με τους μουσειακούς χώρους, αφετέρου δε η γνωριμία τους με τα εκθέματα, ώστε η επίσκεψη να αποτελέσει για τους συμμετέχοντες ψυχαγωγία και διδακτική εμπειρία.

Το Μουσείο δέχεται τους μαθητές κάθε Τρίτη & Πέμπτη πρωινές ώρες.

Οι οργανωμένες ξεναγήσεις των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποιούνται σε ομάδες μαθητών με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους (μέχρι 25 άτομα).

Για τον σωστό προγραμματισμό της αναφερόμενης δράσης, θα πρέπει να συμπληρωθεί αίτηση συμμετοχής από τους εκπαιδευτικούς του ενδιαφερόμενου σχολείου, προκειμένου να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των ξεναγήσεων και να αποσταλεί μέσω e-mail.: panagopoulou@patrasculture.gr.

Παράλληλα διατίθεται Μουσειοσκευή με εκπαιδευτικές δραστηριότητες προετοιμασίας πριν την επίσκεψη ή επεξεργασίας στην τάξη σε περίπτωση αδυναμίας επίσκεψης, η οποία αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του τοπικού πολιτιστικού δικτύου «Οι φύλακες της Μνήμης».

Για οποιαδήποτε πληροφορία καθώς και για το πρόγραμμα των ξεναγήσεων μπορείτε να επικοινωνείτε με την υπεύθυνη των προγραμμάτων κ. Γιάννα Παναγοπούλου, στο τηλέφωνο: 2610 624088, καθημερινά και ώρα 9.00π.μ έως 2.00μ.μ (εκτός Τρίτης, Πέμπτης & Σαββατοκύριακου)

Το μουσείο είναι ανοικτό για όλους τους επισκέπτες καθημερινά 8.00 π.μ έως 1.30 μ.μ (εκτός Κυριακής & Σαββάτου). Σε περίπτωση που υπάρχει ενδιαφέρον για οργανωμένη επίσκεψη το Σάββατο, μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά από επικοινωνία με την υπεύθυνη των προγραμμάτων.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 22

 Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3435 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top