Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 714 Προβολές

Τουρνουά Stratego στην Πάτρα

stratego2

 

 

stratego1Η Patras Stratego Team διοργανώνει τοπικό τουρνουά Stratego. Θα διεξαχθεί στο cafe «Το Θρανίο» στην πλατεία της Αγ.Σοφίας στην πάτρα. Η έναρξη των αγώνων θα γίνει τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 και θα ολοκληρωθεί εντός του μήνα με συνεχείς μάχες.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την 28η Οκτωβρίου. Δηλώσεις συμμετοχής & πληροφορίες στο facebook «Patras Stratego Team», στα τηλέφωνα 6982221639, 6986410588, στο cafe «Το Θρανίο» και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Stratego: www.strategohellas.gr.
Η συμμετοχή κάθε παίκτη είναι δωρεάν.
Το τουρνουά τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Stratego και της European Games Commission.

Πρόγραμμα τουρνουά
Την πρώτη εβδομάδα οι συμμετέχοντες χωρισμένοι σε ομίλους των τεσσάρων παίζουν 3 αγώνες για πρόκριση στο τελικό ταμπλό. Ο κάθε όμιλος πραγματοποιεί τους αγώνες του την ίδια ημέρα. Τις επόμενες εβδομάδες γίνονται αγώνες, σύμφωνα με το ελβετικό σύστημα. Κάθε παίκτης θα έχει περίπου 2 αγώνες την εβδομάδα, ώστε από τη βαθμολογία του να προκύψει η τελική κατάταξη.

stratego3Πως ξεκίνησε το Stratego
Το Stratego είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής, ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλές χώρες του κόσμου. Στην παρούσα μορφή του εμφανίστηκε στην Ευρώπη πριν τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο ως ένα παιχνίδι που ονομαζόταν “L’attaque” και σχεδιάστηκε από την κα Hermance Edan το 1908. Το σύγχρονο παιχνίδι κατασκευάστηκε στην Ολλανδία από τη Jumbo και το 1961 κυκλοφόρησε στις Η.Π.Α. από την εταιρία Milton Bradley. Από τότε μέχρι σήμερα έχει φανατικούς οπαδούς όλων των ηλικιών. Θεωρείται παγκοσμίως μια πρόκληση για την όξυνση του νου, την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της ψυχολογίας. Εντάσσεται άλλωστε στα Ολυμπιακά αθλήματα μυαλού (Mind games Olympiad).

Διακρίσεις της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας
1η Θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stratego 2014
3η Θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stratego 2015

Tagged with:


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3819 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top