Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 103 Προβολές

Τροφές για το µυαλό µας!

autumnal-leaves-67223_1280

autumnal-leaves-67223_1280


Οι περισσότεροι από εµάς θα υποστηρίξουν ότι η καλύτερη εξάσκηση για το µυαλό µας είναι τα σταυρόλεξα, τα διάφορα έξυπνα κατασκευασµένα κουίζ, τα αστυνοµικά λογοτεχνικά και γενικά ο,τιδήποτε µπορεί να θέσει σε λειτουργία τα εγκεφαλικά µας κύτταρα. Και δεν έχω σκοπό να διαφωνήσω σε κάτι. Μήπως όµως εκτός από την κορυφή του παγόβουνου πρέπει να κοιτάξουµε και κάτω από την επιφάνεια;

Τα εγκεφαλικά κύτταρα δεν είναι αθάνατα. Με την πάροδο του χρόνου εκφυλίζονται και τα πρώτα σηµάδια άνοιας αρχίζουν να µας χτυπούν την πόρτα. Χτίστε µια ασπίδα προστασίας εντάσσοντας στη διατροφή σας φρούτα και λαχανικά πλούσια σε βιταµίνες κυρίως βιταµίνη C και β-καροτίνη. Τροφές όπως το σπανάκι, τα βερύκοκα, τα διάφορα εσπεριδοειδή αλλά και τα καρότα µπορούν να συµβάλουν αποτελεσµατικά στον περιορισµό της νόσου.

Ένα φυτό προερχόµενο από την αρχαία Κίνα, έρχεται να µας προσφέρει τις µοναδικές του ιδιότητες. Το Ginkgo Biloba ή αλλιώς «ασηµένιο βερύκοκο», είναι γνωστό για την αντιµετώπιση διαφόρων ασθενειών και όχι άδικα. Μία από τις ιδιότητές του είναι να βελτιώνει την κυκλοφορία του αίµατος σε ολόκληρο το σώµα και να βοηθά την οξυγόνωση των αιµοφόρων αγγείων. Αυτό έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισµό µας.

Η καλύτερη οξυγόνωση του εγκεφάλου συµβάλλει στην αντιµετώπιση προβληµάτων όπως η απώλεια µνήµης ή συγκέντρωσης αλλά και γενικότερα νοητικών δυσλειτουργιών που συνδέονται µε τις µεγάλες ηλικίες, όπως η νόσος Altzheimer. Τα κύρια ενεργά συστατικά του Ginkgo είναι τα φλαβονοειδή και οι λακτόνες. Προτιµήστε το σε µορφή βάµµατος για µεγαλύτερα αποτελέσµατα.

Μπορεί να καταναλωθεί τόσο από παιδιά όσο και από µεγαλύτερα σε ηλικία άτοµα και αν ακολουθηθεί η προτεινόµενη δοσολογία η χρήση του µπορεί να είναι µακροχρόνια χωρίς κάποιου είδους παρενέργεια.

Σηµαντικό είναι ωστόσο να µην ξεχνάµε ποτέ ότι ακόµη και τα βότανα είναι φάρµακα και πρέπει να αντιµετωπίζονται αναλόγως. Στην προκειµένη περίπτωση το Ginkgo δεν πρέπει να λαµβάνεται από άτοµα που ακολουθούν αντιθροµβωτική αγωγή.

Συµβουλευθείτε και εµπιστευτείτε το γιατρό ή το φαρµακοποιό σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 35 Άρθρα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Δράμα. Η μεγάλη της αγάπη για την φαρμακευτική την έφερε στην Πάτρα στην οποία ζει και εργάζεται ως φαρμακοποιός. Παθιάζεται με το επάγγελμα της, το διάβασμα και την μουσική. Η αποτύπωση λέξεων σε χαρτί, είναι για την ίδια έκφραση συναισθημάτων και δημιουργικότητα. Λίγο ανατρεπτική σε οτιδήποτε θεωρεί στάσιμο και αρκετά «εναλλακτική» σε ιδέες, απόψεις, αντιλήψεις. Αρθρογραφεί σε διάφορα περιοδικά του φαρμακευτικού χώρου και από το 2012 και για το Τέταρτο, σε μία γωνιά που μέσα από τα διάφορα χιουμοριστικά κειμενάκια ελπίζει να ανακαλύψετε την επιστημονικότητα και τις εναλλακτικές προσεγγίσεις στην υγεία μας. (c.fetinidou@gmail.com)

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top