tetartopress

Ανοίγει τα φτερά του το «Καρναβάλι των Μικρών»


Ο εμψυχωμένος Τζίτζικας, μασκότ του Καρναβαλιού των Μικρών θα δώσει τον αποκριάτικο τόνοΣε τελικό στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες για το Καρναβάλι των Μικρών, που αρχίζει το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 11 το πρωί με τη Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών.

Το Καρναβάλι των Μικρών φιλοδοξεί για μια ακόμη φορά να κερδίσει τις εντυπώσεις να συντονίσει την πόλη στον παλμό των μικρών καρναβαλιστών και να μεταφέρει το μήνυμα της χαράς της ζωής, της ελπίδας και της αισιοδοξίας σε όλη την Ελλάδα.

Για 21 συνεχόμενα χρόνια το Καρναβάλι των Μικρών έχοντας επισφραγίσει μια αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης με τους μικρούς φίλους του, συνεχίζει να τους δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουν καινούργια πράγματα και να εθιστούν δημιουργικά στα πολιτιστικά δρώμενα, μέσα από τη διασκέδαση και το παιχνίδι, συμμετέχοντας στις  Καρναβαλουπόλεις και στην Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών.

Φέτος το θέμα του Καρναβαλιού των Μικρών είναι «Τι  θα ήθελες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;» και θα αναδειχτεί μέσα από τις πλούσιες δράσεις του, που θα ξετυλιχτούν σε Καρναβαλουπόλεις (περιφερειακές στην πλατεία Ταραμπούρας και στην πλατεία Αρόης και κεντρικές στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων), στο Baby Rally στο κέντρο της πόλης και θα βρεθούν στο απόγειό τους στη Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών.

Οι Καρναβαλουπόλεις θα ταξιδέψουν τους μικρούς και μεγάλους θεατές στη χώρα του παραμυθιού, του κεφιού, του γέλιου, της διασκέδασης, του παιχνιδιού και του αυθορμητισμού αξιοποιώντας ιδανικά τις τέχνες. Μουσική, χορός, παιχνίδι, μεταμφιέσεις, κατασκευές, καρναβαλικό βάψιμο προσώπου, μάσκα, καπέλα έχουν την τιμητική τους και ξαφνιάζουν ευχάριστα συμμετέχοντες και περαστικούς.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Καρναβαλιού των Παιδιών έχει ως εξής:

Η Καρναβαλούπολη στα Υψηλά Αλώνια θα γίνει στις 27 και 28 Φεβρουαρίου

«Καρναβαλούπολη»

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, Πλατεία Ταραμπούρας
11.00-11.30: Χορευτικό από τα παιδιά των περιοχών Κρύα Ιτεών και Ταραμπούρας
11.30-12.00: Χορευτικό από την Ομάδα Χορού Ι.Χ.Ν.Ο.Σ.
12.00-12.30: Παιχνίδι στο μοντέλο του Κρυμμένου Θησαυρού προσαρμοσμένο για τα παιδιά από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο από Κρύα Ιτεών
12.30-13.00: Κουκλοθέατρο από τον Μάκη Μουρελάτο
Καθόλη τη διάρκεια της Καρναβαλούπολης θα πραγματοποιούνται δράσεις από την ομάδα του Μάριου Τσιμπούρη «Ήρωες και Πριγκίπισσες», όπου θα εξελίσσονται Facepainting-κλόουν, που θα διασκεδάζουν τους μικρούς μας καρναβαλιστές, με χαρούμενες δημιουργίες μπαλονιών, super ήρωες και πριγκίπισσες, και με τη Ζωγραφική Προσώπου θα στολίσουν με καρναβαλικά σχέδια τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών.

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, Πλατεία Αρόης
11.00-11.15: Μπαντίνα του Δήμου
11.30-13.00: Χορευτικό δρώμενο, διαδραστικά παιχνίδια και κατασκευές (μάσκας-καπέλου) από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου, σε συνεργασία με το 9ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών (Ταμπάχανα) και το 21ο Δημοτικό Σχολείο Εγλυκάδας.
13.00-13.30: Χορευτικό από την Ομάδα Χορού Ι.Χ.Ν.Ο.Σ.
Καθόλη τη διάρκεια της Καρναβαλούπολης θα πραγματοποιούνται δράσεις από την ομάδα του Μάριου Τσιμπούρη «Ήρωες και Πριγκίπισσες», όπου θα εξελίσσονται Facepainting-κλόουν, που θα διασκεδάζουν τους μικρούς μας καρναβαλιστές, με χαρούμενες δημιουργίες μπαλονιών, super ήρωες και πριγκίπισσες, και με τη Ζωγραφική Προσώπου θα στολίσουν με καρναβαλικά σχέδια τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, Πλ. Υψηλών Αλωνίων
11.00-11.30: Μπαντίνα του Δήμου
11.30-12.15: Παντομίμα από τα σχολεία: 2ο Δημοτικό Πατρών, 15ο Δημοτικό Πατρών, 32ο Δημοτικό Πατρών, 55ο Δημοτικό Πατρών, Δημοτικό Κάτω Καστριτσίου, Πειραματικό Πανεπιστημίου Πατρών.
12.15-13.00: Χορευτικό από την Ομάδα του Dance Studio
13.00-14.00: Διαδραστικά παιχνίδια από την Ομάδα του Junior΄s Club
Καθόλη τη διάρκεια της Καρναβαλούπολης θα πραγματοποιούνται δράσεις από την ομάδα του Μάριου Τσιμπούρη «Ήρωες και Πριγκίπισσες», όπου θα εξελίσσονται Facepainting-κλόουν, που θα διασκεδάζουν τους μικρούς μας καρναβαλιστές, με χαρούμενες δημιουργίες μπαλονιών, super ήρωες και πριγκίπισσες, και με τη Ζωγραφική Προσώπου θα στολίσουν με καρναβαλικά σχέδια τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών.

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, Πλ. Υψηλών Αλωνίων
11.00-11.15: Μπαντίνα του Δήμου
11.30-11.45: Χορευτικό Μοντέρνου Χορού από ομάδα παιδιών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 7ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών και 17ου Νηπιαγωγείου Πατρών
11.45-12.15: Χορευτικό από την Ομάδα Χορού Ι.Χ.Ν.Ο.Σ.
12.30-14.00: Διαδραστικά παιχνίδια από την Ομάδα του Junior΄s Club
Καθόλη τη διάρκεια της Καρναβαλούπολης θα πραγματοποιούνται δράσεις από την ομάδα του Μάριου Τσιμπούρη «Ήρωες και Πριγκίπισσες», όπου θα εξελίσσονται Facepainting-κλόουν, που θα διασκεδάζουν τους μικρούς μας καρναβαλιστές, με χαρούμενες δημιουργίες μπαλονιών, super ήρωες και πριγκίπισσες, και με τη Ζωγραφική Προσώπου θα στολίσουν με καρναβαλικά σχέδια τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών και «Καρναβαλοσκίτσα» από τα παιδιά του 62ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών και του 49ου Νηπιαγωγείου Πατρών.

To Baby Rally θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου

«Baby Rally»

Σάββατο 5 Μαρτίου, Κέντρο της πόλης, 10.00
Η Κοινωφελής Επιχείρηση «Καρναβάλι της Πάτρας» επιχειρεί να αναβιώσει το θρυλικό Baby Rally, που πραγματοποιήθηκε για τελευταία φορά το 1995, όπου παρέδωσε τη σκυτάλη στο Καρναβάλι των Μικρών το 1996. Το 1968 ο δραστήριος σύλλογος «Φυσιολατρικός Πατρών» διοργάνωσε για πρώτη φορά  αγώνες  «baby rally». Επρόκειτο για παιδικούς ποδηλατικούς αγώνες ταχύτητας και δεξιοτεχνίας στους οποίους λάμβαναν μέρος μικροί μασκαράδες έχοντας μεταμφιέσει ανάλογα και τα ποδήλατά τους. Υπήρχαν βραβεία για τα κατορθώματα τους στους αγώνες και για τις αμφιέσεις ποδηλάτων και ποδηλατιστών. Μετά τη διακοπή του Βaby Rally έγιναν κατά καιρούς προσπάθειες για την αναβίωσή του.

Η φετινή εκδήλωση θα πλαισιωθεί με δρώμενα και παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους, επίσης θα υπάρξουν βραβεία από την κριτική επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού. Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι η καρναβαλική μεταμφίεση τόσο του ποδηλάτου όσο και του αναβάτη. Οι ηλικίες συμμετοχής είναι 6-12 χρονών.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο [email protected] έως την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου.

Από την περσινή Παρέλαση των Μικρών

Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών

Κυριακή 6 Μαρτίου, Αφετηρία: Πλ. Ομονοίας, 11.00
Πορεία: Γούναρη-Κορίνθου-Πλ.Γεωργίου-Κορίνθου (έως Αγίου Νικολάου).
Με εκκίνηση την πλατεία Ομονοίας 15000 παιδιά και μεγάλοι, ξεπερνώντας και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις συμμετοχής για φέτος, συνοδεία των αρμάτων του Καρναβαλιού των Μικρών και των ομάδων συμμετοχής, ξεχύνονται στους δρόμους της πόλης παραδίδοντας μαθήματα καρναβαλικής παιδείας και ξεσηκώνοντας σε ένα ξέφρενο πάρτυ το πλήθος του κόσμου που παρακολουθεί την παρέλαση. Παρελαύνουν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σχολές χορού, ωδεία, κέντρα ξενόγλωσσων σπουδών, τοπικοί σύλλογοι, ομάδες, ανεξάρτητες συμμετοχές και πολλές ομάδες από σχολεία εκτός Πατρών. Ένας χείμαρρος χρωμάτων και κεφιού από τις ομάδες συμμετοχής, που μαγνητίζουν τα βλέμματα με τις ανεπανάληπτες, εξαιρετικά αισθητικές και  ποιοτικές μεταμφιέσεις, τις εντυπωσιακές στολές τους και με την αστείρευτη χορευτική καρναβαλική διάθεσή τους.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Ψέριμος: Δύο ανθρώπινες ιστορίες πίσω από 13 πυροβολισμούς του λιμενικού σε μία βάρκα προσφύγων

Ψέριμος: Δύο ανθρώπινες ιστορίες πίσω από 13 πυροβολισμούς του λιμενικού σε μία βάρκα προσφύγων

«Για τον Belal, δικαιωθήκαμε στο δικαστήριο, αφού αυτό διαπίστωσε ότι υπήρξε παράβαση. Πολλοί άνθρωποι δεν δικαιώνονται και αυτό δείχνει ότι ...
Πάτρα: Επίσκεψη και ξενάγηση του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων στο Μυκηναϊκό Νεκροταφείο

Πάτρα: Επίσκεψη και ξενάγηση του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων στο Μυκηναϊκό Νεκροταφείο

Τα μέλη του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων - Πλαζ Αγυιάς, επισκέφθηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου το Μυκηναϊκό Νεκροταφείο ...
Μετέωρα: Ζευγάρι Ασπροπάρηδων στα βράχια τους

Μετέωρα: Ζευγάρι Ασπροπάρηδων στα βράχια τους

Μετά από χρόνια, τα βράχια των Μετεώρων φιλοξενούν και πάλι ζευγάρι Ασπροπάρηδων. Πριν από δύο εβδομάδες, λίγες ημέρες μετά τον ...
SLAPP Proof: Συνηγορία για την Ελευθερία Έκφρασης και Πληροφόρησης

SLAPP Proof: Συνηγορία για την Ελευθερία Έκφρασης και Πληροφόρησης

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και η ερευνητική δημοσιογραφική ομάδα The Manifold ανακοινώνουν την έναρξη του έργου ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13876 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top