tetartopress

«Αυτοτομία» – Ένα υποβρύχιο χωριό στην Ύδρα

a4


Στο Βλυχό της Ύδρας δημιουργήθηκε  ένα χωριό μέσα στο βυθό της θάλασσας.

Η καλλιτέχνης Hortense le Calvez σε συνεργασία με το Hydra Diving Center δημιουργεί μια υποβρύχια έκθεση τέχνης, έναν μικρόκοσμο στο βυθό.

Αυτοτομία είναι το όνομα του έργου το οποίο θα υπάρχει στο βυθό της παραλίας του Βλυχού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2016.

Ως αυτοτομία ορίζεται η αντανακλαστική και συνειδητή απόρριψη μέρους του σώματος ενός οργανισμού όταν αντιμετωπίζει μια επικείμενη επίθεση ή κάποιο κίνδυνο, όπως π.χ. συμβαίνει με την απόρριψη της ουράς της σαύρας.

Αυτή η αυτόματη απελευθέρωση, που επιτρέπει στον επιτιθέμενο να πάρει ένα τμήμα του οργανισμού, προκειμένου να υπάρξει διαφυγή, επιτρέπει στο ζώο που απειλείται μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης.

Αυτές οι αποσυνδεόμενες ξύλινες εγκαταστάσεις, είναι η απεικόνιση ένα βυθισμένου χωριού το οποίο αποχωρίζεται ξύλινα τμήματα. Σημειολογικά το χωριό δρώντας ως ένας τέτοιος οργανισμός απορρίπτει τμήματά του, σε μια προσπάθεια να αλλάξει θέση ή ακόμα και να μεταναστεύσει.

Ο επιτιθέμενος σε αυτό το σενάριο είναι η κλιματική αλλαγή.

a3

Η στάθμη του νερού αυξάνει δραματικά και το συγκεκριμένο έργο παρουσιάζει τη ιδέα ενός ευέλικτου οικοτόπου με τη δυνατότητα ελιγμών και χειρισμών τόσο στις μετατοπίσεις και στον προσανατολισμό όσο και στην ίδια τη μορφή του, σαν ένα ζώντα οργανισμό με την επιλογή της αυτοτομίας και σαν να μην υπήρχαν συνθήκες βαρύτητας.

H έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Το όλο πρότζεκτ υλοποιείται από την εταιρία forlane6studio. Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στις σελίδες τους:
forlane6studio.com
www.facebook.com/Forlane6Studio

Στο παρακάτω βίντεο του Gabriel Nessim Schloser φαίνεται η διαδικασία κατασκευής του project.


a2

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" - Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

“Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο” – Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" ("Shashvi shashvi maq'vali" / "Blackberry, Blackberry, Blackbird"). Σκηνοθεσία: Ελένε Ναβεριάνι. Πρωταγωνιστούν: Έκα Χαβλεϊσβίλι, Τεμίκο Τσιτσινάντζε. Γεωργία, ...
«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη

«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη στο PalmTree MCA

Η παράσταση «Άτλας»  του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη συνεχίζει τις παραστάσεις έως 29 Απριλίου στο PalmTree Multinfuntional Center of Arts. “Εν αρχή ...
Laughing in Afghanistan

«Γελώντας στο Αφγανιστάν» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος 

Γελώντας στο Αφγανιστάν μια ταινία της Αννέτας Παπαθανασίου 20, 21, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά ...
Θωμάς Ζάμπρας

Θωμάς Ζάμπρας – Απόφοιτος Λυκείου στο Πάνθεον στην Πάτρα

Ο Θωμάς Ζάμπρας επιστρέφει με την παράσταση “Απόφοιτος Λυκείου” για μία μοναδική βραδιά στο θέατρο Πάνθεον στην Πάτρα. Ο τίτλος ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13876 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top