tetartopress

Για το Νίκο Τεμπονέρα

katalipsi-tei-patras-2-logo-2sel


Ένα από τα πρώτα κείμενα – προκηρύξεις που μοιράζονταν αμέσως μετά την πολιτική δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα ήταν και αυτό από το κατειλημμένο τότε ΤΕΙ Πάτρας που κυκλοφόρησε στις 9 Ιανουαρίου 1991:

Την ώρα, που η Πάτρα ξαγρυπνούσε χθες βράδυ ώρες και ημέρες του 1960, το παρακράτος της Δεξιάς ξαναγιεννιόταν μέσα από τις στάχτες του κι άδειαζε στο προαύλιο του 3ου Λυκείου Πατρών τα μυαλά του καθηγητή Τεμπονέρα Νίκου.

Η ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα θρηνεί από σήμερα το καινούργιο της θύμα. Το αίμα του στα ρούχα μας και στα κεφάλια τους.

Ο Νίκος Τεμπονέρας από χθες βράδυ σταμάτησε να κοσμεί με την παρουσία του την ΕΛΜΕ Αχαΐας και συντροφεύει με τον Σωτήρη Πέτρουλα και τον Γρηγόρη Λαμπράκη.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θεώρησε σωστό μαζί με τις «νέες ιδέες» στην διακυβέρνηση της χώρας, να μας θυμίσει και τις παλιές της τρομοκρατίας του παρακράτους, του προπηλακισμού των μαθητών, των σπουδαστών, των καθηγητών, των δημοκρατικών πολιτών, και όπου κρίνεται αναγκαίο και τη δολοφονία τους.

Κάθε είδους προσχήματα έπεσαν πλέον και τις διαταγμένες εντολές δεν τις εκτελούν οι «αγανακτισμένοι» τρικυκλιστές αλλά γνωστά, επώνυμα στελέχη της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. και της Ν.Δ.

Ανενόχλητοι από τις αστυνομικές αρχές οι οποίες αδιαφορούσαν εγκληματικά για πέντε και άνω ώρες στις προκλήσεις των επώνυμων τραμπούκων στα δεκαεξάχρονα παιδιά, κι οι οποίες εκώφευαν στις συνεχείς εκκλήσεις τους για προστασία, απομένει να δούμε αν έχουν εξασφαλίσει και το ακαταδίωκτο από τις διωκτικές αρχές και το ατιμώρητο από τις δικαστικές.

Η Ελλάδα για άλλη μια φορά κρατά την ανάσα της και στρέφει το βλέμμα της στα παιδιά της.

Εμείς άλλη μια φορά θα θάψουμε τον νεκρό μας θα σφίξουμε τις καρδιές μας, θα ξανασηκώσουμε τα πανώ μας θα παλέψουμε ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

ΟΔΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Ψέριμος: Δύο ανθρώπινες ιστορίες πίσω από 13 πυροβολισμούς του λιμενικού σε μία βάρκα προσφύγων

Ψέριμος: Δύο ανθρώπινες ιστορίες πίσω από 13 πυροβολισμούς του λιμενικού σε μία βάρκα προσφύγων

«Για τον Belal, δικαιωθήκαμε στο δικαστήριο, αφού αυτό διαπίστωσε ότι υπήρξε παράβαση. Πολλοί άνθρωποι δεν δικαιώνονται και αυτό δείχνει ότι ...
Πάτρα: Επίσκεψη και ξενάγηση του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων στο Μυκηναϊκό Νεκροταφείο

Πάτρα: Επίσκεψη και ξενάγηση του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων στο Μυκηναϊκό Νεκροταφείο

Τα μέλη του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων - Πλαζ Αγυιάς, επισκέφθηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου το Μυκηναϊκό Νεκροταφείο ...
Μετέωρα: Ζευγάρι Ασπροπάρηδων στα βράχια τους

Μετέωρα: Ζευγάρι Ασπροπάρηδων στα βράχια τους

Μετά από χρόνια, τα βράχια των Μετεώρων φιλοξενούν και πάλι ζευγάρι Ασπροπάρηδων. Πριν από δύο εβδομάδες, λίγες ημέρες μετά τον ...
SLAPP Proof: Συνηγορία για την Ελευθερία Έκφρασης και Πληροφόρησης

SLAPP Proof: Συνηγορία για την Ελευθερία Έκφρασης και Πληροφόρησης

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και η ερευνητική δημοσιογραφική ομάδα The Manifold ανακοινώνουν την έναρξη του έργου ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13876 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top