tetartopress

Δημιουργοί στο Τέταρτο: Κώστας Παναγιωτακόπουλος

Ο Κώστας Παναγιωτακόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε Νοµικά στο Πανεπιστήµιο Αθηνών και ζωγραφική στην Academia de Belle Arti της Φλωρεντίας, απ’ όπου αποφοίτησε µε άριστα. ∆ιδάσκει εικαστικά στη µέση εκπαίδευση. Στην Πάτρα οι ατοµικές εκθέσεις του έχουν φιλοξενηθεί στο «Επίκεντρο» (1991, 1995 και 1997) και στην «Cube» (2012, 2014). Έχει επίσης συµµετάσχει σε οµαδικές εκθέσεις στη Σκωτία, την Ιταλία, τη Μ. Βρετανία, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

 

«Ονειροχώροι»

Ο τίτλος της ενότητας δόθηκε από τον ίδιο τον εικαστικό για να «τοποθετήσει» στους χώρους αυτούς τα ζωγραφικά παραµύθια του. Το καθένα από τα έργα του αποτελεί µια ξεχωριστή εικαστική διήγηση, µια εικαστική διαδροµή που ταξιδεύει το θεατή σε αχαρτογράφητα µονοπάτια του µυαλού και της ψυχής του καλλιτέχνη.

Υπαρκτά και φανταστικά µέρη της Ελλάδας, της πατρίδας, αλλά και του κόσµου όλου, συνυπάρχουν σε µια συνοµιλία χρωµάτων και θεµάτων δηµιουργώντας φόρµες αρχέγονες, αλλά και κάποιες φορές αναγνωρίσιµα καθηµερινές.

Οι «ονειροχώροι» είναι το αποτέλεσµα της περιήγησης του καλλιτέχνη σε κόσµους που ανακαλύπτει µέσα από τα ζωγραφικά και πραγµατικά του ταξίδια. Χαρακτηρίζονται από την ελευθερία της σκέψης, αλλά και τον απεγκλωβισµό του από τις αυστηρές φόρµες και νόρµες που πιθανόν να χαρακτήριζαν τα παλαιότερα έργα του.

Μια ιδιαίτερη ευαισθησία, σχεδόν παιδική, αλλά καθόλου αφελής διακρίνει τους «ονειροχώρους», αυτά τα παραµύθια για µεγάλους, που από µέσα τους ξεπηδούν εικόνες οικεία µαγικές, µνήµες παιδικές και εµπειρίες ταξιδιωτικές.

Ο Κώστας Παναγιωτακόπουλος πιστεύει πως ποτέ δεν καθορίζεις που θα σε οδηγήσει η τέχνη σου… Περπατάς στο µονοπάτι σου και ανακαλύπτεις το επόµενο βήµα.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" - Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

“Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο” – Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" ("Shashvi shashvi maq'vali" / "Blackberry, Blackberry, Blackbird"). Σκηνοθεσία: Ελένε Ναβεριάνι. Πρωταγωνιστούν: Έκα Χαβλεϊσβίλι, Τεμίκο Τσιτσινάντζε. Γεωργία, ...
«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη

«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη στο PalmTree MCA

Η παράσταση «Άτλας»  του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη συνεχίζει τις παραστάσεις έως 29 Απριλίου στο PalmTree Multinfuntional Center of Arts. “Εν αρχή ...
Laughing in Afghanistan

«Γελώντας στο Αφγανιστάν» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος 

Γελώντας στο Αφγανιστάν μια ταινία της Αννέτας Παπαθανασίου 20, 21, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά ...
Θωμάς Ζάμπρας

Θωμάς Ζάμπρας – Απόφοιτος Λυκείου στο Πάνθεον στην Πάτρα

Ο Θωμάς Ζάμπρας επιστρέφει με την παράσταση “Απόφοιτος Λυκείου” για μία μοναδική βραδιά στο θέατρο Πάνθεον στην Πάτρα. Ο τίτλος ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13872 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top