tetartopress

Δημιουργοί στο Τέταρτο: Τίτα Μπονάτσου

Tita003_0028


Γεννήθηκε στη Πάτρα. Τελείωσε µε υποτροφία τη διεθνή σχολή κινηµατογράφου «Centro Sperimentale di Cinematografia» στην Ρώµη µε δασκάλους της τους Vittorio Storaro και Brian De Palma. Συνέχισε σπουδές σε φωτογραφία και τέχνη στο Hunter College (Manhattan N.Y.).


Advertisement


Έχει συνεργαστεί ως σκηνοθέτις µε τηλεοπτικά κανάλια (Mega, Star, Alpha, Sky, Seven-x).

Έχει κάνει εκθέσεις φωτογραφίας σε µουσεία και γκαλερί στην Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία, Ουζµπεκιστάν ενώ τον Δεκέµβριο του 2015 εγκαινιάζεται στην Κίνα (Σανγκάη) η νέα της έκθεση µε τίτλο Big Nothing.

Το πρώτο χαρακτηριστικό της δουλειάς της: το ψάξιµο και η έρευνα πάνω στην τεχνική και στον τρόπο απόδοσης της εικόνας. Ζωγραφική σε αρνητικά, τυπώµατα σε διάφορες επιφάνειες, στατική εικόνα που αποκτά κίνηση µέσω της επανάληψης, της οφθαλµαπάτης, της αφαίρεσης. Μία φωτογραφία ανοίγει πολλούς δρόµους και γεννά νέες διαστάσεις του εαυτού της. Το δεύτερο χαρακτηριστικό: µία ταλάντωση ανάµεσα στην σκέψη, το όνειρο και το αληθινό – ένα τρίπτυχο που συχνά συναντάµε στη δουλειά της.

Mια σπουδή σε εξέλιξη, για το µεγαλείο της ασήµαντης στιγµής. Η εικόνα βρισκεται κλεισµένη µέσα σε µια ποιητική συσκευή, προσπαθώντας να διανύσει την απόσταση που θα υπερβεί τα φυσικά της ίχνη.

Όπως σηµειώνει η Δωροθέα Κοντολετζίδου: «Η Τίτα Μπονάτσου επικεντρώνεται στην αποτύπωση όχι µόνο του στιγµιαίου χρόνου αλλά και στις ξεκάθαρες φόρµες, που αναδεικνύονται µέσα από τη σχέση φωτός-σκιάς. Μια έντονη γλυπτικότητα αναδεικνύεται απ’ τις φωτοσκιάσεις, µε αποτέλεσµα να εξιδανικεύει φωτογραφικά τα θέµατά της αλλά συγχρόνως να φέρει στην επιφάνεια µια κλασική αντίληψη της τέχνης, αυτή της φόρµας ως απλό µέσο καταγραφής της ιδέας».

http://titabonatsou.com/

 

Pictures L.A. 075 Pictures L.A. 076 Pictures L.A. 085


Advertisement


Advertisement


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

Advertisement


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Απαγορεύεται το SEX στη Γαύδο»

Πάτρα: «Απαγορεύεται το SEX στη Γαύδο» στο Λιθογραφείον

Το Θέατρο Λιθογραφείον στην Πάτρα παρουσιάζει την παράσταση «Απαγορεύεται το SEX στη Γαύδο» μια «πικρή» κωμωδία του Μάνου Παπαδά. Τι ...
"Animal" της Σοφίας Εξάρχου - Φεμινιστικό, υπαρξιακό, πολιτικό, παλλόμενο, συγκινητικό

“Animal” της Σοφίας Εξάρχου – Φεμινιστικό, υπαρξιακό, πολιτικό, παλλόμενο, συγκινητικό

"Animal". Σκηνοθεσία: Σοφία Εξάρχου. Πρωταγωνιστούν: Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Φλομαρία Παπαδάκη. Ελλάδα, 2023. "Let's party!": η ενθουσιώδης προτροπή της Κάλιας είναι σαν σύνθημα που ...
«Ο Καραγκιόζης του Μακρή» στο Αίγιο με την παράσταση «Ο Πύργος των Ιπποτών»

«Ο Καραγκιόζης του Μακρή» στο Αίγιο με την παράσταση «Ο Πύργος των Ιπποτών»

Μάγισσες, δράκοι και ιππότες «ζωντανεύουν» στον μπερντέ του Καραγκιόζη του Μακρή με την παράσταση «Ο Πύργος των Ιπποτών», στο κιν/θέατρο ...
"I found myself within a forest" - Εικαστική εγκατάσταση στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα

“I found myself within a forest” – Εικαστική εγκατάσταση στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασών (21/3), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει την εικαστική εγκατάσταση «I found myself ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13810 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top