tetartopress

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Πάτρας καταγγέλλει τον αποκλεισμό της από την Praksis

15578471_1170423933072121_7234912838978693589_n (1)


Η Πρωτοβουλία αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες Πάτρας, με ανακοίνωση της, καταγγέλλει τον αποκλεισμό των μελών της από την ΜΚΟ Praksis και καλεί σε ανοιχτή συνέλευση στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 στις 6 μ.μ. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΚΟ

Όταν ολόκληρη η χώρα παρακολουθεί τις εικόνες σκηνών, μέσα στις οποίες διαμένουν πρόσφυγες, θαμμένες στο χιόνι κοινή αγωνία είναι οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων. Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης σε Πρόσφυγες και Μετανάστες η οποία λειτουργεί τους τελευταίες μήνες στην πόλη της Πάτρας μεταξύ άλλων χώρων στους οποίους διαμένουν πρόσφυγες επισκέφθηκε για άλλη μια φορά το ξενοδοχείο Ρίο Beach προκείμενου να ενημερωθούμε για τα προβλήματα των προσφύγων -με αφορμή και ανησυχητικά δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο-, τη διανομή ρουχισμού και αντιπυρετικών φαρμάκων. Η υπεύθυνη ΜΚΟ Praksis σύμφωνα με τις οδηγίες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ έχει επιδείξει όλο αυτό το διάστημα μια εχθρική στάση απέναντι μας, απαγορεύοντας μας την είσοδο στο χώρο του ξενοδοχείου και την επαφή μας με τους πρόσφυγες. Το επιχείρημα της απαγόρευσης της “εισβολής” μας στο χώρο, σύμφωνα με τα λόγια των υπευθύνων της Praxis είναι αποκαλυπτικό της αντιμετώπισης την οποία δεχθήκαμε.

Ένα θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε: ότι δεν είμαστε απέναντι στους εργαζόμενους, αλλά στην συνολική λογική και πρακτική των ΜΚΟ. Η αντιπαράθεση με τη ΜΚΟ Praksis μας φέρνει σε δυσάρεστη θέση, διότι έρχεται σε αντίθεση με τον στόχο μας, δηλαδή την προσφορά της έμπρακτης αλληλεγγύης μας σε ήρεμο κλίμα. Οι απειλές για κλήση της αστυνομίας αποτελεί προσπάθεια ποινικοποίησης της έμπρακτης αλληλεγγύης του κόσμου της Πάτρας και διαφύλαξη της προσοδοφόρας αποκλειστικής αντιμετώπισης του προσφυγικού από τις γνωστές ΜΚΟ με τις παχυλές χρηματοδοτήσεις από την ΕΕ, τον ΟΗΕ και τους άλλους οργανισμούς οι οποίοι ευθύνονται για τον πόλεμο και το χάος στη Μέση Ανατολή.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι πως μόνο σε μια περίπτωση απουσίας των υπευθύνων της Praksis από το χώρο του ξενοδοχείου, οι πρόσφυγες κατάφεραν να μας εκφράσουν τις πραγματικές δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουν με την ελλιπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, το κακό φαγητό, τις συνθήκες αποκλεισμού από την υπόλοιπη κοινωνία της Πάτρας. Η προσπάθεια της ΜΚΟ Praksis να δημιουργήσει ένα χώρο γκέτο μας βρίσκει αντίθετους, καθώς σε κάθε επίσκεψη μας σε χώρο διαμονής προσφύγων οι ίδιοι μας έχουν εκφράσει με ένταση της ανάγκης του για επικοινωνία ενάντια στις συνθήκες απομόνωσης τους σε ένα τόπο που τους αντιμετωπίζει ως ξένους.

Ως Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης σε Πρόσφυγες και Μετανάστες θέλουμε τους πρόσφυγες μέσα στις πόλεις μας, θέλουμε πόλεις, σχολεία, γειτονιές ανοιχτά για τους πρόσφυγες.

Κόντρα σε όσους μας αποκαλούν “εισβολείς” είμαστε μια ανοιχτή αμεσοδημοκρατική πρωτοβουλία χωρίς χρηματοδοτήσεις και συνδιαλλαγή με τους υπευθύνους των προβλημάτων -κυβερνήσεις, ΜΚΟ.

Συνεχίζουμε ανυποχώρητα τη δράση μας και συζητάμε ανοιχτά για τα επόμενα βήματα μας στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας την Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017, στις 6 μ.μ..

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Πάτρας, 12/1/2017

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" - Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

“Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο” – Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" ("Shashvi shashvi maq'vali" / "Blackberry, Blackberry, Blackbird"). Σκηνοθεσία: Ελένε Ναβεριάνι. Πρωταγωνιστούν: Έκα Χαβλεϊσβίλι, Τεμίκο Τσιτσινάντζε. Γεωργία, ...
«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη

«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη στο PalmTree MCA

Η παράσταση «Άτλας»  του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη συνεχίζει τις παραστάσεις έως 29 Απριλίου στο PalmTree Multinfuntional Center of Arts. “Εν αρχή ...
Laughing in Afghanistan

«Γελώντας στο Αφγανιστάν» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος 

Γελώντας στο Αφγανιστάν μια ταινία της Αννέτας Παπαθανασίου 20, 21, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά ...
Θωμάς Ζάμπρας

Θωμάς Ζάμπρας – Απόφοιτος Λυκείου στο Πάνθεον στην Πάτρα

Ο Θωμάς Ζάμπρας επιστρέφει με την παράσταση “Απόφοιτος Λυκείου” για μία μοναδική βραδιά στο θέατρο Πάνθεον στην Πάτρα. Ο τίτλος ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13872 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top