Ιταλική σαλάτα κινόα µε σάλτσα βασιλικού
Συστατικά
1 φλιτζάνι κινόα / ¼ φλιτζάνι λιαστές ντοµάτες / 100g φέτα / ¼ φλιτζάνι κουκουνάρι.
Σάλτσα
1 µατσάκι φρέσκο βασιλικό / Χυµός από 1/2 λεµόνι / Πρέζα αλάτι / 100ml ελαιόλαδο ή λάδι από κουκούτσια σταφυλιού
Διαδικασία
Σε µέτριο τηγάνι προσθέστε την κινόα µαζί µε 1 φλιτζάνι νερό. Μετά το βρασµό χαµηλώστε τη θερµότητα για να σιγοβράσει για 10-12 λεπτά ή µέχρι η κινόα ν’ ανοίξει. Αφήστε το να κρυώσει.
Βάλτε µια κατσαρόλα µε νερό να βράσει και ρίξτε 3/4 από τα φύλλα του βασιλικού για 20 δευτερόλεπτα.
Στραγγίστε σε ένα σουρωτήρι και αφήστε να τρέξει πάνω του κρύο νερό για 1 λεπτό, έτσι ώστε να µην συνεχίσουν να αλλάζουν χρώµα. Στραγγίστε τα φύλλα βασιλικού σε µια πετσέτα & τοποθετήστε τα σε ένα µπλέντερ µε το αλάτι και το χυµό λεµονιού. Ξεκινήστε το µπλέντερ και προσθέστε σιγά-σιγά το λάδι µέχρι να αναµιχθούν καλά. Καβουρδίστε τα κουκουνάρια σε ένα µικρό τηγάνι σε δυνατή φωτιά για 1-2‘. Γυρίστε την κατσαρόλα µε την κινόα ανάποδα πάνω από ένα µπολ και αφήστε το να χυθεί ελεύθερα έξω. Χρησιµοποιήστε ήπια ένα κουτάλι για να βγάλετε ό,τι έχει µείνει. ∆εν ανακατεύουµε την κινόα πολύ γιατί τραυµατίζεται και γίνεται βαριά. Προσθέστε απαλά ντοµάτες, κουκουνάρι, φέτα και τον υπόλοιπο βασιλικό. Μεταφέρετε σε µια πιατέλα, µε επιπλέον κουκουνάρι στην κορυφή και περιχύνετε µε τη σάλτσα βασιλικού.
Καλή όρεξη!