tetartopress

Μια συμπαντική τραγωδία

star1


Οι σημαντικές περιπέτειες της ζωής της, ήταν κατά περίεργο λόγο και συμπαντικές. Η Κασσιόπη είχε μια μικρότερη αδελφή την Ανδρομέδα. Η μικρή γλυκιά Ανδρομέδα ήταν μόλις εκατόν πενήντα χρόνια μικρότερη της. Η Κασσιόπη είχε στην κυριολεξία μεγαλώσει εντελώς μόνη της την Ανδρομέδα. Οι γονείς τους, τις είχαν εγκαταλείψει γιατί τις είχαν χαρακτηρίσει ως «διαγαλαξιακές αναρχικές».

Ο πατέρας τους, ο Περσέας ήταν γνωστός διαγαλαξιακός πολιτικός. Είχε καταφέρει να καταστρέψει αρκετούς πλανήτες, στέλνοντάς τους κατευθείαν σε μαύρες τρύπες και εξαφανίζοντας τους. Η ηλικία του ήταν ανάμεσα στα εκατό και τα εκατόν είκοσι χιλιάδες χρόνια. Έμενε στον πλανήτη Άρη, τον οποίο χρησιμοποιούσε ως πλανητικό-ιδιωτικό πολεμικό «αεροπλανοφόρο». Από εκεί ξεκινούσε τις πολεμικές – πολιτικές – οικονομικές κατά κύριο λόγο, επιχειρήσεις του. Στον πλανήτη Άρη διέμενε και ο προσωπικός διαγαλαξιακός – μεταλλαγμένος στρατός τους. Τα τελευταία μόλις πενήντα χιλιάδες χρόνια, μέσω των πλανητικών μνημονίων που είχε εφαρμόσει είχε κυριαρχήσει, εγκαθιστώντας μια διαπλανητική δικτατορία. Το μόνο του «αδύνατο σημείο», ήταν το πάθος του για τις πόρνες.

Η μητέρα μάλιστα των δύο κοριτσιών του ήταν η γνωστή επίσης Μis Universe, Λήδα. Η πόρνη πολυτελείας Λήδα ήταν συχνά πίσω από τις αποφάσεις του δικτάτορα Περσέα, τις οποίες ανάλογα με τις προσωπικές της επιδιώξεις και επηρέαζε.

Η Κασσιόπη έμαθε πως ο Περσέας αποφάσισε να εξολοθρεύσει αυτήν και την αδελφή της. Τα δυο κορίτσια έμεναν στον αδούλωτο -ελεύθερο από την κυριαρχία του δικτάτορα- αστερισμό του Σείριου, μόλις επτά έτη φωτός απόσταση από τον Άρη. Η τακτική εξολόθρευσης του Περσέα ήτανε απλή. Θα εξολόθρευε τα παιδιά του, πίνοντάς τους το αίμα, αφού βέβαια πρώτα τα βίαζε.

star3

Η Κασσιόπη όταν το έμαθε, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την πόρνη μάνα της ώστε να καταστρέψει τον δικτάτορα πατέρα της. Τον μοναδικό άνθρωπο που αγαπούσε και βέβαια προστάτευε ακόμη και με την ζωή της, ήταν την μικρούλα αδελφή της, Ανδρομέδα. Μόνον για αυτήν ενδιαφερόταν, αλλά και για τους Πολίτες εκείνους που αντιστέκονταν στον δικτάτορα πατέρα της.

Το σχέδιο της ήταν απλό. Θα καλούσε τον πατέρα της να παίξουν για άλλη μια φορά «κρυφτό». Έτσι και έγινε. Ο Περσέας με περίσσεια αλαζονεία έφτασε στον κυρίαρχο αναρχικό αστερισμό του Σείριου με το πανάκριβο ενισχυμένο διαπλανητικό του πάντσερ – εφταθέσιο drone. Μαζί του ταξίδεψε τα επτά έτη φωτός σε μόλις ένα τέταρτο και η πόρνη, μητέρα των κοριτσιών. Η Λήδα έλαβε μήνυμα στο δορυφορικό τηλέφωνό της, ότι θαυμαστές – πελάτες της, είχαν στήσει όργιο για χάρη της, σε δάσος του Σείριου. Η αμοιβή της θα ήταν… αστρονομική.

Σε αυτό το δάσος αποφάσισαν να παίξουν για τελευταία φορά και τα κορίτσια το παιδικό παιχνίδι, το «κρυφτό». «Θα τα έπαιζαν όλα για όλα». Είπαν στον Περσέα και στην Λήδα να μετρήσουν μέχρι τα πεντακόσια τρισεκατομμύρια, εννιακόσια ογδόντα οχτώ δισεκατομμύρια, εφτακόσια πέντε εκατομμύρια, πεντακόσιες εικοσιοκτώ χιλιάδες, τριακόσια πενήντα πέντε. Αυτή ήταν και η περιουσία του δικτάτορα και της πόρνης γυναίκας του.

Πράγματι μέτρησαν και κατάφεραν έτσι η Κασσιόπη και η Ανδρομέδα να κρυφτούν μέσα στο μόλις οκτώ εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων μικρό δάσος, το οποίο όλως τυχαίως ήταν γεμάτο από τους Πολίτες εκείνους που είχαν επιβιώσει από την καταστροφή των διαγαλαξιακών μνημονίων του αλαζονικού δικτάτορα. Αυτοί οι πολίτες – οπλίτες ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν το παιχνίδι με έναν και μοναδικό όρο. Όποιος έβρισκε πρώτος τον δικτάτορα Περσέα και την πόρνη Λήδα θα είχε το δικαίωμα να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο παιχνίδι του οργίου, ενός αργού, διαπλανητικού, μαρτυρικού θανατικού οργίου στο οποίο θα πρωταγωνιστούσαν για τελευταία φορά στη ζωή τους ο Περσέας και η Λήδα.

Η αδελφές Κασσιόπη και Ανδρομέδα αφού επίταξαν το πανίσχυρο πάντσερ – drone, ξεκίνησαν τα διαπλανητικά τους ταξίδια φροντίζοντας να ενημερώνουν πολίτες, από διαφορετικούς γαλαξίες και διαφορετικούς πλανήτες. Η πρόταση αυτών των δυο αγωνιστριών – γενναίων κοριτσιών είχε να κάνει με το σχέδιο τους να ιδρύσουν επιτέλους μια κοινωνία ισότητας και ανώτερης συνηδειτότητας. Κατάφεραν έτσι να εγκαινιάσουν και επισήμως το ευτυχές έτος του 3577, την Ανθρώπινη Πολιτεία του Σείριου.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Νώε» - Παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Χατζημωυσιάδη στην Πάτρα

«Νώε» – Παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Χατζημωυσιάδη στην Πάτρα

Οι εκδόσεις Κίχλη και το βιβλιοπωλείο Πίξελ Books μας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Χατζημωυσιάδη «Νώε» την Τετάρτη ...
Ρέα Γαλανάκη «Πού ζει ο λύκος;»

Ρέα Γαλανάκη «Πού ζει ο λύκος;»

Είναι λεπτή, σχεδόν αόρατη, η γραμμή που μετατρέπει εντός μας ένα σημαντικό βίωμα σε ιστορικό γεγονός. Χωρίς να την ενδιαφέρει ...
Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης «Το χιόνι των Αγράφων»

Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης «Το χιόνι των Αγράφων»

Κυκλοφορεί η τέταρτη έκδοση του μυθιστορήματος του Παναγιώτη Χατζημωυσιάδη «Το χιόνι των Αγράφων», ενός βιβλίου που επαινέθηκε από την κριτική, ...
«Μπρανκαλεόνε» - Νέο άλμπουμ από τον Παύλο Παυλίδη

«Μπρανκαλεόνε» – Νέο άλμπουμ από τον Παύλο Παυλίδη

«Ο μάγος Μπρανκαλεόνε θα μπορούσε να είναι κάποιο φανταστικό πρόσωπο. Όμως είναι απολύτως υπαρκτό. Πρόκειται για τον αγαπημένο μου φίλο ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 172 Άρθρα

«Words are all we have», είπε ο Σάμουελ Μπέκετ. Mικρός σαν ήμουν, ήθελα να πραγματοποιηθούν οι τρεις ευχές που μου αναλογούσαν. Πάντα όμως έκανα την ίδια μοναδική ευχή. Τις άλλες δύο δεν χρειάστηκε να τις σπαταλήσω. Γιατί από μικρός βρήκα τους «Αγιους Τόπους» μου. Τους τόπους εκείνους όπου η μνήμη μου, δημιουργούσε τις λέξεις και οι λέξεις αρθρώνονταν σε λόγο. Μερικές φορές είμαι τυχερός και ο Λόγος με γεμίζει με το φως του. Τότε μιά βαθιά γαλήνη και παραδοχή με κατακλύζει. [email protected]

Back to Top