tetartopress

Μια συναρπαστική ιστορία απόψε στη Φιλαρμονική

Την «Αφρικανική σκόνη» του Βασίλη Λαδά, που κυκλοφόρησε στις αρχές του καλοκαιριού από τον Γαβριηλίδη και έχει ήδη συγκεντρώσει πολύ καλές κριτικές, παρουσιάζει την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 στις 8.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείου Πατρών (Ρ. Φεραίου 7, Πάτρα) το βιβλιοπωλείο «38 μοίρες και 14 λεπτά».

Στο βιβλίο ο Λαδάς περιγράφει μια συναρπαστική ιστορία που ξεκινά από ένα έγκλημα που συνέβη στην κατοχή στο δημοτικό βρεφοκομείο Πατρών (δώδεκα έκθετα βρέφη πέθαναν από ασιτία γιατί οι υπεύθυνοι κρατούσαν τα τρόφιμα για λογαριασμό τους) και διαδραματίζεται σε μία πόλη, την Πάτρα, που τραυματίζεται από φόνους, ύποπτα ατυχήματα, απάτες αριβιστών πολιτικών, μυστηριώδεις φασιστικές απειλές και εξομολογήσεις απωθημένων ενοχών. Ζει δηλαδή σε μια πνιγηρή ατμόσφαιρα δύσπνοιας και αβεβαιότητα, όπως αυτή της αφρικανικής σκόνης που φέρνει στην πόλη λασποβροχή και αινιγματικά ιερογλυφικά.

Ομιλητές θα είναι οι:
– Παντελής Κυπριανός, καθηγητής ΤΕΕΑΠΗ Πανεπιστημίου Πατρών
– Σωτήρης Λυκουργιώτης, περιοδικό «Σκαντζόχοιρος»
Την εκδήλωση θα συντονίσει η πολιτιστική συντάκτρια Κρίστυ Κουνινιώτη και θα πλαισιώσει μουσικά ο Ευθύμιος Γεννάτος (πιάνο), καθηγητής της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείου Πατρών. Η παρουσίαση διοργανώνεται με την υποστήριξη της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας.

Σύντομο βιογραφικό του Β. Λαδά

Ο Βασίλης Λαδάς γεννήθηκε το 1946 στην Πάτρα, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε νομικά στη Θεσσαλονίκη. Έχει εκδώσει τα πεζά: «Η πόλη και ο μύθος» (2002), «Ρίον – Αντίρριον» (2004), «Ασώματη κεφαλή» (20afrikaniki skoni07), «Μουσαφεράτ» (2008) και «Παιχνίδια κρίκετ» (2012). Με το ψευδώνυμο Βασίλης Αρφάνης έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές: «Ο Γιάννης και η Μαρία» (1972), «Το ραντεβού» (1984), «Βράδυ στο σπίτι» (1990), «Το νεκρό παιδί» (1990), «Διπλή πόλη» (1994), «Παραβολή» (2001), «Απόκρεω» (2004), καθώς και τις ποιητικές συλλογές «Δείπνα» (2011), «Ο Γιάννης κι η Μαρία, μια ερωτική ιστορία» (2014), με το αληθινό του όνομα.

Από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου ανεβάστηκε το 2005 η διασκευή του «Ρίον – Αντίρριον». Από το Ιόνιο Θέατρο, το 2006, παρουσιάστηκε, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πάτρα: Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», το έργο του «Ανήθικη ποίηση». Για το βιβλίο του «Παιχνίδια κρίκετ» του απονεμήθηκε το 2013 το Ειδικό Βραβείο για λογοτέχνη του οποίου το βιβλίο προάγει σημαντικά το διάλογο πάνω σε ευαίσθητα κοινωνικά θέματα.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" - Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

“Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο” – Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" ("Shashvi shashvi maq'vali" / "Blackberry, Blackberry, Blackbird"). Σκηνοθεσία: Ελένε Ναβεριάνι. Πρωταγωνιστούν: Έκα Χαβλεϊσβίλι, Τεμίκο Τσιτσινάντζε. Γεωργία, ...
«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη

«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη στο PalmTree MCA

Η παράσταση «Άτλας»  του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη συνεχίζει τις παραστάσεις έως 29 Απριλίου στο PalmTree Multinfuntional Center of Arts. “Εν αρχή ...
Laughing in Afghanistan

«Γελώντας στο Αφγανιστάν» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος 

Γελώντας στο Αφγανιστάν μια ταινία της Αννέτας Παπαθανασίου 20, 21, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά ...
Θωμάς Ζάμπρας

Θωμάς Ζάμπρας – Απόφοιτος Λυκείου στο Πάνθεον στην Πάτρα

Ο Θωμάς Ζάμπρας επιστρέφει με την παράσταση “Απόφοιτος Λυκείου” για μία μοναδική βραδιά στο θέατρο Πάνθεον στην Πάτρα. Ο τίτλος ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13872 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top