tetartopress

Ξεκινάει η «27η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου»

1.6.14 032


Με τη συγκέντρωση των πληρωμάτων του αγώνα για την καθιερωμένη ενημέρωσή τους να λαμβάνει χώρα στον εμβληματικό χώρο του Μουσείου των Δελφών, θα ξεκινήσει η φετινή διοργάνωση της «27ης Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδος Ιονίου 2016», την Κυριακή 31 Ιουλίου.

Ό,τι καλύτερο σημειολογικά για έναν αγώνα ο οποίος, πάντα, είχε σκοπό όχι απλά την προβολή του θαλάσσιου ταξιδιού αλλά την ανάπτυξη του ναυταθλητισμού και του γιότινγκ, σε δύσκολες εποχές.

Τη Δευτέρα 1/8, θα δοθεί η εκκίνηση στον κόλπο της Ιτέας και τα σκάφη θα ταξιδέψουν προς την Πάτρα, έχοντας τον τερματισμό πριν τη Γέφυρα, στο ύψος του Αγ. Βασιλείου.

Στην Πάτρα, η Οργανωτική Επιτροπή, την Τρίτη 2/8, σχεδίασε μία φαντασμαγορική παράκτια διαδρομή με σκοπό, ακριβώς, το θέαμα στους παρευρισκόμενους στην ακτή.

Την Τετάρτη 3/8, στο DECK (σταθμό υποδοχής Λιμένα Π. Κανελλόπουλου), ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών οργανώνει στα πληρώματα, τα μέλη και τους φίλους μία όμορφη μουσική βραδιά, με το συγκρότημα PASSEPARTOUT, το οποίο θα πλαισιώσει την απονομή επάθλων στους νικητές των ιστιοδρομιών.

Παράλληλα, από την Δευτέρα 1/8 έως και την Τετάρτη 3/8, στο Εντευκτήριο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών θα φιλοξενείται έκθεση της Φιλοτελικής Εταιρείας Πατρών, όπως επίσης θα είναι διαθέσιμη και επετειακή σειρά γραμματόσημου, η οποία τυπώθηκε ακριβώς για τη φετινή διοργάνωση.

Στη συνέχεια, την Πέμπτη 4/8, τα σκάφη, με μία εντυπωσιακή εκκίνηση έξω από το λιμάνι της Πάτρας, θα ξεκινήσουν για την Ιθάκη, επόμενο και γνώριμο σταθμό του αγώνα, αγαπητό στους απανταχού ταξιδευτές του κόσμου.

Το Σάββατο 6/8, τα σκάφη θα ολοκληρώσουν τον αγώνα με την τελευταία ιστιοδρομία Ιθάκη – Αστακός και την Κυριακή 7/8 ο Δήμος Ξηρομέρου θα αποχαιρετήσει τη διοργάνωση με μία όμορφη τελετή λήξης και απονομών ενταγμένη στους τοπικούς θαλασσινούς εορτασμούς.

Αγωνιστικά, μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 30 σκάφη, από 12 ομίλους της Δυτ. Ελλάδας και του κέντρου και θα διεκδικήσουν τα έπαθλα σε 3 κατηγορίες ORC International, ORC Club και ORC Club non spinnaker.

 

Επετειακή σειρά γραμματόσημου για την «27η Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου 2016»

13700972_1154142361318982_5994864172214007678_o

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" - Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

“Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο” – Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" ("Shashvi shashvi maq'vali" / "Blackberry, Blackberry, Blackbird"). Σκηνοθεσία: Ελένε Ναβεριάνι. Πρωταγωνιστούν: Έκα Χαβλεϊσβίλι, Τεμίκο Τσιτσινάντζε. Γεωργία, ...
«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη

«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη στο PalmTree MCA

Η παράσταση «Άτλας»  του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη συνεχίζει τις παραστάσεις έως 29 Απριλίου στο PalmTree Multinfuntional Center of Arts. “Εν αρχή ...
Laughing in Afghanistan

«Γελώντας στο Αφγανιστάν» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος 

Γελώντας στο Αφγανιστάν μια ταινία της Αννέτας Παπαθανασίου 20, 21, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά ...
Θωμάς Ζάμπρας

Θωμάς Ζάμπρας – Απόφοιτος Λυκείου στο Πάνθεον στην Πάτρα

Ο Θωμάς Ζάμπρας επιστρέφει με την παράσταση “Απόφοιτος Λυκείου” για μία μοναδική βραδιά στο θέατρο Πάνθεον στην Πάτρα. Ο τίτλος ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13875 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top