Ξεφλούδισμα ή πλύσιμο;
Από παλιά οι γιαγιάδες μας επέμεναν, κάθε φορά που παίρναμε ένα φρούτο ή λαχανικό στο χέρι, να το τρώμε με τη φλούδα.
Ήξεραν οι παλιοί πως το εξωτερικό περίβλημά τους, το οποίο βλέπει διαρκώς ο ήλιος, είναι εκείνο που έχει τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Ακόμη κι αν μας γκρίνιαζαν, είχαν το δίκιο τους!
Εννοείται πως ένα πορτοκάλι ή μια μπανάνα δεν τρώγονται με τη φλούδα. Δεν είναι λίγοι όμως εκείνοι που το μήλο, το κολοκυθάκι, το αχλάδι, το καρότο, θα το φάνε ή θα το βάλουν στο μπλέντερ με τη φλούδα, αφού το πλύνουν πάρα πολύ καλά. Και το καλό πλύσιμο (ή απλώς ξύσιμο) είναι αυτό που διώχνει τα παράσιτα και το χώμα.
Αν πάλι υπάρχει η υποψία πως τα φρούτα και τα λαχανικά σας είναι επιβαρυμένα με φυτοφάρμακα, τότε σίγουρα θα πρέπει να ξεφλουδιστούν και μάλιστα σε βάθος, αφαιρώντας και μέρος της σάρκας του λαχανικού ή του φρούτου.
Εφόσον οι συγκεκριμένες τροφές έχουν μεγαλώσει φυσικά, στο εξωτερικό τους κρύβουν έναν διατροφικό θησαυρό!
ROLLING JUICE
•juice up your life•
Μαιζώνος 121Α και πλατεία Γεωργίου, Πάτρα
Delivery: 2610 22.22.19