tetartopress

Οι “String Demons” στην… Ευρώπη

String Demons


Μετά από τον Χριστουγεννιάτικο πρωταγωνιστικό τους ρόλο στον Καραγκιόζη του Ηλία Καρελλά και τις 2 sold out συναυλίες τους με τις 100 Κιθάρες στην Κύπρο οι String Demons φτιάχνουν τις μουσικές βαλίτσες τους και πηγαίνουν με μουσική τρέλα Βερολίνο (18/1) και Βρυξέλλες (21/1) για την συνέχεια των “Fear of the Bach Winter Concerts'” (τίτλο εμπνευσμένο από το διπλό τους Album “Fear of the Bach”.)

Τι θα Παίξουν; Παραδοσιακά, Κλασσικά, Heavy Metal, Λαϊκά, Βυζαντινούς ύμνους, δικά τους! Κάτι Αbba μπλεγμένους με τσιφτετέλι, Χατζιδάκι ενωμένο με Thrash metal, Lady Gaga με Λαϊκοδημοτικό αέρα, μουσικά απρόοπτα.

18 / 1. Βερολίνο. Hellas Filmbox Berlin – Opening Ceremony
(The audience will have the chance to watch the film “Amen.” by legendary Κώστας Γαβράς)

21 / 1 Bρυξέλλες. Centre Culturel et de Congres

Περισσότερες πληροφορίες για τα νέα των String Demons μπορείτε να βρείτε στη σελίδα τους στο facebook.


Ο βιολοντσελίστας Κωνσταντίνος Μπουντούνης και η βιολονίστα Λυδία Μπουντούνη, ή αλλιώς “String Demons” (Δαίμονες των Εγχόρδων), ξεκίνησαν να συνεργάζονται μόνιμα τον Μάρτη 2014, μετά από μια πορεία με σπουδές, βραβεύσεις σε διαγωνισμούς, ηχογραφήσεις και συναυλίες σε πολλά μέρη, αίθουσες και μουσικές σκηνές της Ελλάδας και στο εξωτερικό.

Έχουν τιμηθεί με βραβεία και μετάλλια σε διαγωνισμούς και έχουν συμμετάσχει ως σολίστ σε CD, όπως “Βαγγελης Μπουντούνης: 100 κιθάρες-Live στο Ηρωδειο”, “Historia de un Amor”, “Live στο Mέγαρο Μουσικής Αθηνών”. Έχουν ηχογραφήσει επανειλημμένα συναυλίες για την EBU και την Ελληνική Ραδιοφωνία.

Έχουν συνεργαστεί  με πολλούς διαφορετικούς μουσικούς, όπως Βαγγέλης Μπουντούνης, Μαρία Χαιρογιώργου, Περικλής Κούκος, Μάρω Ραζή, Άλκης Παπαδόπουλος, Μιχαηλάγγελος Τουμανίδης, Νίκος Νικολόπουλος, Μαίρη Νικολάου, Αντρέας Καρακατσάνης, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Γιώργος Τρανταλίδης, Akiko Koizumi, Άγγελος Αντωνόπουλος, Ciccada, Στέφανος Κορκολής, Ηλίας Καρελλάς, Χρήστος Θηβαίος. Από το 2004 είναι μόνιμοι σολίστ της μεγάλης κιθαριστικής ορχήστρας του Βαγγέλη Μπουντούνη “100 Κιθάρες”, με την οποία έχουν εμφανιστεί και εμφανίζονται τακτικά σε αίθουσες όπως Μέγαρο, θέατρο Badminton, Ηρώδειο κ.λπ.


Βασικοί πυλώνες στους οποίους στηρίζονται για τη μουσική τους είναι η Κλασσική, η Heavy Metal και η Παραδοσιακή μουσική, μεταπηδώντας με ευκολία από τη μία στην άλλη, συνδυάζοντάς τις και δανειζόμενοι στοιχεία και μοτίβα από όλες. Έχουν ασχοληθεί με όλα τα στυλ της μουσικής, αφού το πρόγραμμά τους, εκτός από δικά τους έργα (Ποντιακό Καζίνο, Πειρατικό, Βίος και Αλητεία ενός Πολιτικού, Ο Αθάνατος κ.ά.), περιλαμβάνει δικές τους διασκευές που ξεκινούν από τον Bach, τον Vivaldi, τον Xατζιδάκι και φτάνουν στους Iron Maiden, τους Queen, τον Βαμβακάρη, τον Τσιτσάνη, την παραδοσιακή ελληνική μουσική και τους εκκλησιαστικούς ύμνους, δίνοντας πάντα στα δυο αυτά παμπάλαια όργανα τη ροκ, κλασική, λαϊκή αλλά και ποπ «μορφή» που τους αξίζει και ενώνοντας την ελληνική μουσική παράδοση με την ευρύτερη δυτική μουσική.

Στις live εμφανίσεις τους, τα «Συμφωνικά πανηγύρια» όπως έχει πει κάποιος, εναλλάσσονται με μεγάλη ταχύτητα τα διάφορα στυλ μουσικής και παιξίματος, με ποικιλία ηχοχρωμάτων και δυνατά στιγμιότυπα με τύμπανα-κρουστά, δημιουργώντας μια διονυσιακή ατμόσφαιρα με βάση τα έγχορδα.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Ψέριμος: Δύο ανθρώπινες ιστορίες πίσω από 13 πυροβολισμούς του λιμενικού σε μία βάρκα προσφύγων

Ψέριμος: Δύο ανθρώπινες ιστορίες πίσω από 13 πυροβολισμούς του λιμενικού σε μία βάρκα προσφύγων

«Για τον Belal, δικαιωθήκαμε στο δικαστήριο, αφού αυτό διαπίστωσε ότι υπήρξε παράβαση. Πολλοί άνθρωποι δεν δικαιώνονται και αυτό δείχνει ότι ...
Πάτρα: Επίσκεψη και ξενάγηση του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων στο Μυκηναϊκό Νεκροταφείο

Πάτρα: Επίσκεψη και ξενάγηση του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων στο Μυκηναϊκό Νεκροταφείο

Τα μέλη του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων - Πλαζ Αγυιάς, επισκέφθηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου το Μυκηναϊκό Νεκροταφείο ...
Μετέωρα: Ζευγάρι Ασπροπάρηδων στα βράχια τους

Μετέωρα: Ζευγάρι Ασπροπάρηδων στα βράχια τους

Μετά από χρόνια, τα βράχια των Μετεώρων φιλοξενούν και πάλι ζευγάρι Ασπροπάρηδων. Πριν από δύο εβδομάδες, λίγες ημέρες μετά τον ...
SLAPP Proof: Συνηγορία για την Ελευθερία Έκφρασης και Πληροφόρησης

SLAPP Proof: Συνηγορία για την Ελευθερία Έκφρασης και Πληροφόρησης

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και η ερευνητική δημοσιογραφική ομάδα The Manifold ανακοινώνουν την έναρξη του έργου ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13876 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top