tetartopress

Πάτρα και μουσική – Δέκα συναυλιακές προτάσεις

1

Πάτρα και μουσική είναι δύο έννοιες αλληλένδετες. Πέραν του 3ημέρου του καρναβαλιού όπου η πόλη φοράει τα γιορτινά της και πλημμυρίζει από χορευτικούς ήχους και ρυθμούς κατά τη διάρκεια της χειμερινής κυρίως σαιζόν πραγματοποιούνται εκατοντάδες συναυλίες από το πιο μικρό μπαράκι μέχρι τα πιο μεγάλα stages. Θα δει κανείς νέες μπάντες που μόλις «γεννήθηκαν» και προσπαθούν να αφήσουν το δικό τους στίγμα, γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες και συγκροτήματα αλλά και μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής. Και ο φετινός χειμώνας, παρά την έλλειψη σταθερού συναυλιακού χώρου, δεν αποτελεί εξαίρεση. Παρακάτω ακολουθούν μερικές προσωπικές επιλογές για lives που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στην Πάτρα.

Monovine & Nerrves|Πέμπτη 12/11, Memphis Rock Bar
Μετά το πρόσφατο reunion του original line up το grunge/punk trio επιστρέφει στην Πάτρα για μία ζωντανή εμφάνιση μαζί με τους Nerrves. Όσοι τους είδαν στον ίδιο χώρο το περασμένο καλοκαίρι έχουν να πουν πως κυριολεκτικά τα έσπασαν κάτι που αναμένεται να κάνουν και αυτή τη φορά.


Nalyssa Green|Παρασκευή 13/11, Ποπ Χορν
Η Nalyssa Green είναι μια ιδιαίτερη καλλιτέχνις που συνδυάζει την indie rock με το folk και την post μουσική. Έχοντας κυκλοφορήσει 2 προσωπικά άλμπουμ, τελευταία ασχολείται με σύνθεση πρωτότυπης μουσικής που πλαισιώνει θεατρικές παραστάσεις. Ένα ατμοσφαιρικό ακουστικό live για να κλείσει όμορφα η Παρασκευή.

 

Λεωνίδας Μπαλάφας|Παρασκευή 13/11, Αίθουσα Αίγλη
Ο Λεωνίδας Μπαλάφας με την μουσική του παρέα σε μια συναυλία με τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφική παρουσία, ακυκλοφόρητα και αγαπημένες διασκευές. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι TOURLOU the band με το «progressive ρεμπέτικό» τους.

 

Midas Fall & Deadbeat Escapement|Σάββατο 14/11, Memphis Rock Bar
Συνδυάζοντας στοιχεία electronic, post-rock και alternative rock με progressive και gothic υπόβαθρο, οι Βρετανοί Midas Fall έχουν σχηματίσει έναν ξεχωριστό και σαγηνευτικό ήχο, που δημιουργεί έντονα και αστραφτερά ηχοτοπία, των οποίων ηγούνται τα μελαγχολικά φωνητικά της Elizabeth Heaton. Μαζί τους θα βρίσκονται οι DeadBeat Escapement.

 

Forsaken Memoriam & Skandal|Κυριακή 15/11, Memphis Rock Bar
Οι Ηρακλειώτες heavy stoner/rockers Forsaken Memoriam, έρχονται για πρώτη φορά στην Πάτρα έχοντας στο οπλοστάσιό τους το ομότιτλο ντεμπούτο album τους, ένα digital promo και ένα bio με αρκετές μεγάλες συναυλίες. Μαζί τους οι Άγγλοι doom n rollers Skandal και οι ντόπιοι Schrodinger Dogs & Desert Coyotes.

 

The Big Nose Attack|Παρασκευή 20/11, Memphis Rock Bar
Στην καλύτερη φάση της μέχρι τώρα πορείας τους και λίγο καιρό πριν την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου οι Big Nose Attack επισκέπτονται το Memphisγια να κλείσουν την Ευρωπαϊκή τους περιοδεία. Ακολουθώντας τα χνάρια των Black Keys το ντουέτο συνδυάζει εύστοχα το classic rock και τα blues με σύγχρονα στοιχεία χρησιμοποιώντας μόνο μια ηλεκτρική κιθάρα και ένα drum set.

 

Κ.Βήτα|Παρασκευή 4/12, Αίθουσα Αίγλη
Αναλογικοί ήχοι, ψηφιακές παραμορφώσεις και επαναληπτικοί ρυθμοί οδηγούνται σε μια χαοτική hip hop μουσική. Φλερτάρει με την ακουστική folk μιλώντας για την καθημερινότητα γύρω του, ενώ άλλες φορές χάνεται μέσα σε μονολόγους περπατώντας ανάμεσα στις ακρότητες, προγραμματίζοντας τα δικά του σκοτεινά ηλεκτρονικά ηχοτοπία. Ο γνωστός από τους Στέρεο Νόβα, Κωνσταντίνος Βήτα σε μια μουσική παράσταση με το χαρακτηριστικό, ιδιαίτερο στυλ του.

 

Nightstalker, Yellow Devil Sauce & Elephant Riders|Σάββατο 5/12, Αίθουσα Αίγλη
Ένα χρόνο πριν οι αγαπημένοι του Πατρινού κοινού Nightstalker μας αποχαιρετούσαν σε μια γεμάτη Αίθουσα Αίγλη υπό τους ήχους του Children of the Sun κλείνοντας μια βραδιά γεμάτη αδρεναλίνη. Το Σάββατο 5/12 επισκέπτονται ξανά την πόλη με τη συνοδεία των Yellow Devil Sauce (οι λάτρεις του alternative heavy rock να τους τσεκάρουν άμεσα) αλλά και των Ισπανών Elephant Riders.

 

Γιάννης Αγγελάκας|Σάββατο 12/12, Αίθουσα Αίγλη
Ο Γιάννης Αγγελάκας με την καινούργια του μπάντα ξαναβγαίνει στο δρόμο για συναυλίες με τραγούδια από όλες τις φάσεις της μέχρι τώρα διαδρομής του (προσωπικούς δίσκους, Τρύπες, διασκευές ρεμπέτικων, κ.α.) και με καινούργιο υλικό από τον δίσκο που θα ηχογραφεί με τους μουσικούς καθ’ όλη την διάρκεια του χειμώνα.

 

The Re-stoned|Παρασκευή 18/12, Memphis Rock Bar
Μπάντα από τη Ρωσία στην Πάτρα! Μια ενδιαφέρουσα συναυλία για τους φίλους του instrumental psychedelic/stoner rock με τους Re-stoned οι οποίοι θα βρεθούν από τη Μόσχα για μια σειρά εμφανίσεων στη χώρα μας.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Ψέριμος: Δύο ανθρώπινες ιστορίες πίσω από 13 πυροβολισμούς του λιμενικού σε μία βάρκα προσφύγων

Ψέριμος: Δύο ανθρώπινες ιστορίες πίσω από 13 πυροβολισμούς του λιμενικού σε μία βάρκα προσφύγων

«Για τον Belal, δικαιωθήκαμε στο δικαστήριο, αφού αυτό διαπίστωσε ότι υπήρξε παράβαση. Πολλοί άνθρωποι δεν δικαιώνονται και αυτό δείχνει ότι ...
Πάτρα: Επίσκεψη και ξενάγηση του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων στο Μυκηναϊκό Νεκροταφείο

Πάτρα: Επίσκεψη και ξενάγηση του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων στο Μυκηναϊκό Νεκροταφείο

Τα μέλη του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων - Πλαζ Αγυιάς, επισκέφθηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου το Μυκηναϊκό Νεκροταφείο ...
Μετέωρα: Ζευγάρι Ασπροπάρηδων στα βράχια τους

Μετέωρα: Ζευγάρι Ασπροπάρηδων στα βράχια τους

Μετά από χρόνια, τα βράχια των Μετεώρων φιλοξενούν και πάλι ζευγάρι Ασπροπάρηδων. Πριν από δύο εβδομάδες, λίγες ημέρες μετά τον ...
SLAPP Proof: Συνηγορία για την Ελευθερία Έκφρασης και Πληροφόρησης

SLAPP Proof: Συνηγορία για την Ελευθερία Έκφρασης και Πληροφόρησης

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και η ερευνητική δημοσιογραφική ομάδα The Manifold ανακοινώνουν την έναρξη του έργου ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 265 Άρθρα

Ο Δημήτρης Μουργελάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τρίπολη, αλλά από το 2011 ζει μόνιμα στην Πάτρα. Είναι φοιτητής του Οικονομικού Τμήματος στο Πανεπιστήμιο Πατρών όμως η μεγάλη του αγάπη είναι η μουσική με την οποία ασχολείται ενεργά ως μπασίστας στους Salto Mortale. Αποτελεί μέλος της οικογένειας του «Τετάρτου» από το 2012 και ασχολείται γενικότερα με τη μουσική αρθρογραφία. Στόχος του είναι μέσα από το «Τέταρτο» η ανάδειξη της ελληνικής μουσικής σκηνής και ιδιαίτερα των νέων συγκροτημάτων. [email protected]

Back to Top