tetartopress

Σεμινάρια για ερασιτέχνες φωτογράφους

Η ανοικτή φωτογραφική ομάδα «ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ» του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Αχαΐας, διοργανώνει δύο 4ωρα εισαγωγικά σεμινάρια για ερασιτέχνες φωτογράφους στα κορυφαία πακέτα Lightroom και Photoshop.

Τα σεμινάρια ψηφιακής φωτογραφίας θα διεξαχθούν:

LightRoom
Παρασκευή 5/2 από 17:30 – 22:00

Διδάσκει ο Γιάννης Κοπανάς και ο Βασίλης Παναγόπουλος. Το σεμινάριο θα εστιάσει στη βιβλιοθήκη και την επεξεργασία και απευθύνεται σε αρχάριους που επιθυμούν να κατανοήσουν τις βασικές λειτουργίες του προγράμματος ώστε να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για την οργάνωση του φωτογραφικού τους αρχείου αλλά και την επεξεργασία των φωτογραφιών τους χωρίς να αλλοιώνεται η ποιότητα λήψης των αρχείων τους.

PhotoShop
Παρασκευή 12/2 από 17:30 – 22:00

Διδάσκει ο  Γιώργος Χριστολουκάς και ο Γιάννης Κοπανάς. Το σεμινάριο θα εστιάσει στις δυνατότητες φωτογραφικής επεξεργασίας ψηφιακών εικόνων και θα εισάγει στους χρήστες σε βασικές λειτουργίες του κορυφαίου προγράμματος επεξεργασίας όπως Layers, Μάσκες, Selection Tools, Φίλτρα κλπ.

Τα σεμινάρια γίνονται παράλληλα με την έκθεση φωτογραφιών «Όνειρο και Απουσία» που διοργάνωσε η ανοικτή Φωτογραφική Ομάδα «ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ» του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ – Αχαΐας.

Το ζητούμενο σε αυτή την έκθεση ήταν να καταγράψει η φωτογραφική μηχανή, αυτό που λείπει από την εικόνα και το στοίχημα για κάθε φωτογράφο, να το αναδείξει. Έτσι οι 70 φωτογραφίες της έκθεσης μεταφέρουν τους θεατές σε ένα κόσμο ανύπαρκτο και όμως αληθινό, στον κόσμο της απουσίας και των ονείρων.

Εκθέτουν με αλφαβητική σειρά:
Αθανασία Γκρος, Αιμιλία Σιακοβέλη, Ακριβή Καναβού, Ανδρέας Παπανδρέου, Απόστολος Καλλιακμάνης, Αρετή Λαμπροπούλου, Βασίλης Παναγόπουλος, Βάσω Λυμπέρη, Γιάννης Κοπανάς, Γιάννης Ντάρλας, Γιάννης Πατρώνης, Γιώργος Αναγνώστου, Γιώργος Παναγόπουλος, Γιώργος Χριστολουκάς, Δέσποινα Λέκκα, Δημήτρης Σαρχώσης, Ζωή Προδρομάκη, Θανάσης Αναστασόπουλος, Θάνος Παπαδημητρίου, Κώστας Λεπενιώτης, Κώστας Τσέλος, Λένα Μίμη, Λευτέρης Στεφανίδης, Μαίρη Γιαννοπούλου, Μαρί Αμπλά, Μαρία Γεωργοπούλου, Μαρία Κοσσυφίδου, Μαρία Μητροπούλου, Μαρίνα Κανελλοπούλου, Νάνσυ Μάρκου, Νίκος Σκαλτσάς, Σόνια Πουλή, Στάσια Διακουμίδου, και Φώτης Αθανασόπουλος

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2016. Ώρες επίσκεψης τις καθημερινές από 19:00 – 22:00 ή κατόπιν συνεννοήσεως.

Τα σεμινάρια αυτά θα διεξαχθούν στον πολυχώρο «ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ» του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Αχαΐας, Ηλέκτρας 12, πλησίον 7ου Λυκείου και είναι ανοικτά για το κοινό με ελεύθερη είσοδο, απαιτείται όμως η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, γιατί ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

Πληροφορίες: [email protected]

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" - Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

“Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο” – Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" ("Shashvi shashvi maq'vali" / "Blackberry, Blackberry, Blackbird"). Σκηνοθεσία: Ελένε Ναβεριάνι. Πρωταγωνιστούν: Έκα Χαβλεϊσβίλι, Τεμίκο Τσιτσινάντζε. Γεωργία, ...
«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη

«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη στο PalmTree MCA

Η παράσταση «Άτλας»  του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη συνεχίζει τις παραστάσεις έως 29 Απριλίου στο PalmTree Multinfuntional Center of Arts. “Εν αρχή ...
Laughing in Afghanistan

«Γελώντας στο Αφγανιστάν» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος 

Γελώντας στο Αφγανιστάν μια ταινία της Αννέτας Παπαθανασίου 20, 21, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά ...
Θωμάς Ζάμπρας

Θωμάς Ζάμπρας – Απόφοιτος Λυκείου στο Πάνθεον στην Πάτρα

Ο Θωμάς Ζάμπρας επιστρέφει με την παράσταση “Απόφοιτος Λυκείου” για μία μοναδική βραδιά στο θέατρο Πάνθεον στην Πάτρα. Ο τίτλος ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13875 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top