tetartopress

Συνεχίζονται οι ξεναγήσεις στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης

Συνεχίζεται ο δεύτερος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος ξεναγήσεων στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης (αίθουσα Χάνσεν του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου Πατρών).

Το αρχειακό υλικό του Μουσείου αποτελούν ένα σύνολο από ενότητες, που τεκμηριώνουν ένα σημαντικό μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Οι συλλογές που διαθέτει το Μουσείο αφορούν την καλλιέργεια της γης και την παρασκευή ψωμιού, την καλλιέργεια του αμπελιού, την παρασκευή κρασιού και τσίπουρου, την κτηνοτροφία, τα αντικείμενα οικιακής χρήσης, την επεξεργασία του μαλλιού και στην υφαντική με παραδοσιακό αργαλειό. Παρουσιάζεται επίσης υλικό από παραδοσιακά εργαστήρια όπως: Υφαντική, Τυπογραφείο, Πιλοποιείο, Κηροπλαστείο, Υποδηματοποιείο και Σχοινοποιείο.

H είσοδος στο Μουσείο είναι δωρεάν.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα Τμήματα Πολιτιστικών Θεμάτων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (18)Μέσω των ξεναγήσεων, επιδιώκεται αφενός μεν η εξοικείωση των μαθητών με τους μουσειακούς χώρους, αφετέρου δε η γνωριμία τους με τα εκθέματα, ώστε η επίσκεψη να αποτελέσει για τους συμμετέχοντες ψυχαγωγία και διδακτική εμπειρία.

Το Μουσείο δέχεται τους μαθητές κάθε Τρίτη & Πέμπτη πρωινές ώρες.

Οι οργανωμένες ξεναγήσεις των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποιούνται σε ομάδες μαθητών με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους (μέχρι 25 άτομα).

Για τον σωστό προγραμματισμό της αναφερόμενης δράσης, θα πρέπει να συμπληρωθεί αίτηση συμμετοχής από τους εκπαιδευτικούς του ενδιαφερόμενου σχολείου, προκειμένου να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των ξεναγήσεων και να αποσταλεί μέσω e-mail.: [email protected].

Παράλληλα διατίθεται Μουσειοσκευή με εκπαιδευτικές δραστηριότητες προετοιμασίας πριν την επίσκεψη ή επεξεργασίας στην τάξη σε περίπτωση αδυναμίας επίσκεψης, η οποία αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του τοπικού πολιτιστικού δικτύου «Οι φύλακες της Μνήμης».

Για οποιαδήποτε πληροφορία καθώς και για το πρόγραμμα των ξεναγήσεων μπορείτε να επικοινωνείτε με την υπεύθυνη των προγραμμάτων κ. Γιάννα Παναγοπούλου, στο τηλέφωνο: 2610 624088, καθημερινά και ώρα 9.00π.μ έως 2.00μ.μ (εκτός Τρίτης, Πέμπτης & Σαββατοκύριακου)

Το μουσείο είναι ανοικτό για όλους τους επισκέπτες καθημερινά 8.00 π.μ έως 1.30 μ.μ (εκτός Κυριακής & Σαββάτου). Σε περίπτωση που υπάρχει ενδιαφέρον για οργανωμένη επίσκεψη το Σάββατο, μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά από επικοινωνία με την υπεύθυνη των προγραμμάτων.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 22

 

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" - Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

“Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο” – Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" ("Shashvi shashvi maq'vali" / "Blackberry, Blackberry, Blackbird"). Σκηνοθεσία: Ελένε Ναβεριάνι. Πρωταγωνιστούν: Έκα Χαβλεϊσβίλι, Τεμίκο Τσιτσινάντζε. Γεωργία, ...
«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη

«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη στο PalmTree MCA

Η παράσταση «Άτλας»  του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη συνεχίζει τις παραστάσεις έως 29 Απριλίου στο PalmTree Multinfuntional Center of Arts. “Εν αρχή ...
Laughing in Afghanistan

«Γελώντας στο Αφγανιστάν» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος 

Γελώντας στο Αφγανιστάν μια ταινία της Αννέτας Παπαθανασίου 20, 21, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά ...
Θωμάς Ζάμπρας

Θωμάς Ζάμπρας – Απόφοιτος Λυκείου στο Πάνθεον στην Πάτρα

Ο Θωμάς Ζάμπρας επιστρέφει με την παράσταση “Απόφοιτος Λυκείου” για μία μοναδική βραδιά στο θέατρο Πάνθεον στην Πάτρα. Ο τίτλος ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13876 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top