tetartopress

Τελευταία εβδομάδα για το 4o Διεθνές εικαστικό Φεστιβάλ Πάτρας – RE-culture 4


Το 4o Διεθνές εικαστικό Φεστιβάλ Πάτρας | RE-culture 4 κλείνει τις πόρτες του, την Παρασκευή 9 Δεκέμβρη, ανανεώνοντας το ραντεβού του για το 2018.

Το ωράριο των εκθεσιακών χώρων είναι:
Σκαγιοπούλειο Κέντρο: 11:00-14:00 & 18:00-21:00
Αγορά Αργύρη (Αγίου Ανδρέου 12): 10:00-14:00 & 18:00-21:00
Δημοτικά Λουτρά (Γούναρη 118): 10:00-13:00 & 18:00-21:00

Η Art in Progress έχει καταφέρει να δημιουργήσει την μεγαλύτερη πολιτισμική παραγωγή της Πάτρας και μία από τις σημαντικότερες της χώρας. Έτσι και φέτος έχει μετατρέψει το Σκαγιοπούλειο Κέντρο, την Αγορά Αργύρη και τα παλαιά Δημοτικά Λουτρά σε μία σύγχρονη πολυσυλλεκτική δομή πολιτισμού και εκπαίδευσης.

Η προσέλευση τόσο του κόσμου όσο και των σχολείων είναι πολύ μεγαλύτερη από τις προσδοκίες της διοργάνωσης. Η κοινωνία πολιτών που συμμετέχει ενεργά και εθελοντικά στην διοργάνωση της Art in Progress έδειξε για μία ακόμη φορά ότι μπορεί να ανταπεξέλθει εξαιρετικά στην παραγωγή σύγχρονων πολιτισμικών και εκπαιδευτικών δομών σε πολύ υψηλό επίπεδο.

unnamed-1

Και φέτος σε μαθητές, καθηγητές, μέλη συλλόγων, ιδρυμάτων και πολίτες παρέχονται δωρεάν ξεναγήσεις των θεματικών εκθέσεων καθώς και την δυνατότητα στα παιδιά να συμμετέχουν σε ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Είναι ολοφάνερο σε όσους παρακολουθούν την έκθεση ή τις ξεναγήσεις, πως φεύγουν τόσο με ένα αίσθημα χαράς και αισιοδοξίας αλλά και με την επιθυμία να ξαναεπισκεφθούν τους εκθεσιακούς χώρους.

Η ομάδα εθελοντών που οργάνωσε και επιμελήθηκε τα εκπαιδευτικά προγράμματα με επικεφαλής την Μαρία Παπαδιαμαντοπούλου είναι: η Μαρίνα Αβούρη, η Φρόσω Ευθυμίου, η Αμαλία Καλαματιανού, η Νίκη Καπαρέλου, η Ειρήνη Καπετανά, η Ασπασία Λουκέρη, η Χαρά Παπαδιαμαντοπούλου, η Χρύσα Σουλελέ και η Γωγώ Χρυσανθοπούλου.

re-culture4_cover_mockup-1024x688

Το βιβλίο «Τέχνη Μη-Τέχνη», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Πικραμένος» είναι η συνοδευτική έκδοση του 4ου Διεθνούς Εικαστικού Φεστιβάλ Πάτρας | RE-culture 4.

Το βιβλίο πραγματεύεται τις οριακές καταστάσεις της καλλιτεχνικής δημιουργίας, καθώς αυτές παραμένουν ακόμη στην περιφέρεια του καλλιτεχνικού θεσμού. Αν και ισχύει ότι η σύγχρονη τέχνη έχει ανοίξει ένα δυσθεώρητο εύρος έργων και δράσεων στις εικαστικές τέχνες, η αναγνώριση και πρόσληψη διαφόρων πεδίων υπολανθάνει σε μία αμφίσημη περιοχή μεταξύ θεσμικής τέχνης και ακαθόριστης δημιουργικότητας. Αυτά πεδία εξερευνά η παρούσα έκδοση με αφορμή τα έργα που εκτίθενται στο φεστιβάλ RE-culture 4 στις ακόλουθες θεματικές: τέχνη των ψυχικών ασθενών, ανώνυμη τέχνη, τέχνη από τη Βόρεια Κορέα, το γκράφιτι, το σεξ στην τέχνη, ψυχεδελική τέχνη και το ελλαδικό καλλιτεχνικό άντεργκραουντ. Παράλληλα, φιλοξενούνται αφιερώματα στα νέα μέσα και στους καλλιτέχνες: Τζούλιο Καΐμη, Τάκη Γερμενή και Αντώνη Βάθη μαζί με έργα που επελέγησαν μέσω ανοικτής πρόσκλησης για τις θεματικές του φεστιβάλ.

H RE-culture 4 δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα και βασίζεται στην εθελοντική προσπάθεια ενεργών πολιτών σε ολόκληρη την χώρα.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" - Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

“Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο” – Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" ("Shashvi shashvi maq'vali" / "Blackberry, Blackberry, Blackbird"). Σκηνοθεσία: Ελένε Ναβεριάνι. Πρωταγωνιστούν: Έκα Χαβλεϊσβίλι, Τεμίκο Τσιτσινάντζε. Γεωργία, ...
«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη

«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη στο PalmTree MCA

Η παράσταση «Άτλας»  του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη συνεχίζει τις παραστάσεις έως 29 Απριλίου στο PalmTree Multinfuntional Center of Arts. “Εν αρχή ...
Laughing in Afghanistan

«Γελώντας στο Αφγανιστάν» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος 

Γελώντας στο Αφγανιστάν μια ταινία της Αννέτας Παπαθανασίου 20, 21, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά ...
Θωμάς Ζάμπρας

Θωμάς Ζάμπρας – Απόφοιτος Λυκείου στο Πάνθεον στην Πάτρα

Ο Θωμάς Ζάμπρας επιστρέφει με την παράσταση “Απόφοιτος Λυκείου” για μία μοναδική βραδιά στο θέατρο Πάνθεον στην Πάτρα. Ο τίτλος ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13876 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top