tetartopress

Φθινοπωρινά κοκτέιλ φρούτων χωρίς ίχνος αλκοόλ!

Womanys Hand holding Cocktail With Fruit


Αν αυτή τη στιγμή διαβάζετε αυτές τις γραμμές τότε μάλλον το κειμενάκι μου πήρε το πράσινο φως και δημοσιεύθηκε! Είχα κάποιες αμφιβολίες για να πω την αλήθεια εξαιτίας των όσων ακολουθούν…

Σίγουρη πια, πως οι περισσότεροι από εμάς λατρεύουμε το καλοκαίρι, τις γραφικές παραλίες, τα γαλήνια βράδια με τον ουρανό γεμάτο αστέρια, τη βραδινή διασκέδαση συνοδευόμενη από υπέροχα και γευστικά cocktails, θέλησα να κάνω τη μετάβασή μας λίγο πιο ομαλή… Σας παρουσιάζω λοιπόν τα φθινοπωρινά moctails. Πρόκειται για cocktails φρούτων χωρίς ίχνος αλκοόλ, ιδιαίτερα γευστικά και αποτοξινωτικά για τον οργανισμό μας!

Fuji Apple Soda: Τι πιο απλό και εύκολο; Σε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο προσθέστε χυμό μήλου αρωματισμένο με ginger και λίγη σόδα. Ανακατέψτε και γαρνίρετε με φέτες μήλου!

Spiced Apple Cider: Σε μία κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους σιγοβράστε 2 λίτρα καλής ποιότητας χυμο μήλου, μερικά ξυλάκια γαρύφαλλο, λίγο ginger, φλούδες από μισό πορτοκάλι και 2 ξυλάκια κανέλας. Στραγγίστε μετά από 15 λεπτά και σερβίρετε κατά προτίμηση με ένα ξυλάκι κανέλας στο ποτήρι. Θα με θυμηθείτε!

Party Punch: Η αλλιώς λίγο απ’ όλα! Χυμός ανανά, πορτοκαλιού, λεμονιού, λίγη φράουλα, ζάχαρη και νερό. Είναι το τέλειο ποτό για πάρτυ, ενώ για τους μεγάλους της παρέας μας θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και λίγο ρούμι!

Haymaker’s Ginger Switchel: Κατά βάση περιέχει ginger. Σε μια μικρή κατσαρόλα συνδυάστε 3 φλιτζάνια νερό με ginger και αφήστε το να βράσει για 2 λεπτά. Αφού χλιαρώσει το μίγμα σουρώστε το ginger και προσθέστε μέλι έως ότου να διαλυθεί. Ανακατέψτε χυμό λεμονιού, λίγο ξύδι και 2 φλιτζάνια νερό και παγώστε το μίγμα για τουλάχιστον 2 ώρες. Τέλος ανακατέψτε το ποτό και σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι με μούρα, κλαδάκια μέντας ή φέτες λεμονιού! Η γεύση του είναι απολαυστική!

Pomegranate-Blueberry Moctail: Το μόνο που χρειάζεστε: Βατόμουρα, ελαφρά λιωμένα σε ένα ψηλό ποτήρι. Προσθέστε πάγο και συνδυάστε τη σόδα, το χυμό ροδιού και το χυμό λευκού σταφυλιού. Ένα άκρως δροσιστικό και αντιοξειδωτικό ποτό!

Μετά από αυτές τις δελεαστικές γραμμές, το μόνο που μένει να κάνω είναι να μας ευχηθώ καλό φθινόπωρο… Α, και φυσικά όλ’ αυτά μεταξύ μας εντάξει; Μη βγουν παραέξω!

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" - Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

“Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο” – Το βαθιά ανθρώπινο πορτραίτο μιας ελεύθερης γυναίκας

"Μαύρος κότσυφας, μαύρο βατόμουρο" ("Shashvi shashvi maq'vali" / "Blackberry, Blackberry, Blackbird"). Σκηνοθεσία: Ελένε Ναβεριάνι. Πρωταγωνιστούν: Έκα Χαβλεϊσβίλι, Τεμίκο Τσιτσινάντζε. Γεωργία, ...
«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη

«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη στο PalmTree MCA

Η παράσταση «Άτλας»  του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη συνεχίζει τις παραστάσεις έως 29 Απριλίου στο PalmTree Multinfuntional Center of Arts. “Εν αρχή ...
Laughing in Afghanistan

«Γελώντας στο Αφγανιστάν» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος 

Γελώντας στο Αφγανιστάν μια ταινία της Αννέτας Παπαθανασίου 20, 21, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά ...
Θωμάς Ζάμπρας

Θωμάς Ζάμπρας – Απόφοιτος Λυκείου στο Πάνθεον στην Πάτρα

Ο Θωμάς Ζάμπρας επιστρέφει με την παράσταση “Απόφοιτος Λυκείου” για μία μοναδική βραδιά στο θέατρο Πάνθεον στην Πάτρα. Ο τίτλος ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 35 Άρθρα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Δράμα. Η μεγάλη της αγάπη για την φαρμακευτική την έφερε στην Πάτρα στην οποία ζει και εργάζεται ως φαρμακοποιός. Παθιάζεται με το επάγγελμα της, το διάβασμα και την μουσική. Η αποτύπωση λέξεων σε χαρτί, είναι για την ίδια έκφραση συναισθημάτων και δημιουργικότητα. Λίγο ανατρεπτική σε οτιδήποτε θεωρεί στάσιμο και αρκετά «εναλλακτική» σε ιδέες, απόψεις, αντιλήψεις. Αρθρογραφεί σε διάφορα περιοδικά του φαρμακευτικού χώρου και από το 2012 και για το Τέταρτο, σε μία γωνιά που μέσα από τα διάφορα χιουμοριστικά κειμενάκια ελπίζει να ανακαλύψετε την επιστημονικότητα και τις εναλλακτικές προσεγγίσεις στην υγεία μας. ([email protected])

Back to Top