tetartopress

«Χειροποίητη κούκλα και κουκλόσπιτο με πηλό». Νέο τμήμα από την ομάδα «Θέσπις Τέχνες»

thespis


Η καλλιτεχνική ομάδα «Θέσπις Τέχνες», σε συνεργασία με τη Σοφία Μαυροκολέα. παρουσιάζει το νέο της τμήμα: «Χειροποίητη κούκλα και κουκλόσπιτο με πηλό»

Κάθε Δευτέρα
17:00- 18:00 τμήμα για παιδιά
18:00- 19:00 τμήμα για ενήλικες

Τα μαθήματα ξεκινούν στις 30 Ιανουαρίου 2017 και θα συνεχιστούν μέχρι τέλη Μαΐου.

Περισσότερες πληροφορίες:
Θέσπις Τέχνες
Πανεπιστημίου 192, Πάτρα
τηλέφωνο: 6986520100
[email protected],


Το να φτιάξεις μία κούκλα δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο και το αποτέλεσμα δεν είναι απαραίτητο να είναι ρεαλιστικό, είναι χειροποίητη άλλωστε.

Ξεκινάμε ένα πρόχειρο σχέδιο, στη συνέχεια την αρματούρα και πλάθουμε. Με ειδικά εργαλεία σχηματίζουμε, μάτια, μύτη, στόμα, αυτάκια. Έπειτα της ράβουμε την ενδυμασία της και παπούτσια. Τελευταίο στάδιο είναι το βάψιμο και η τοποθέτηση μαλλιών. Αφού στεγνώσουν τις ντύνουμε. Δεν χρειάζεται να πιάνει το χέρι μας ιδιαίτερα το μόνο που θέλουμε είναι υπομονή.

Μαθήματα κουκλόσπιτου για ενήλικες
Αν το παιδί σας έχει τη τάση να ζητά παιχνίδια, όπως κάστρα, σπιτάκια ή τροχόσπιτα κούκλας, είναι ευκαιρία να σας πει πως θέλει να είναι το δικό του σπίτι ή τροχόσπιτο και να το φτιάξετε εσείς. Με πολύ απλά υλικά, καθημερινά, από κουτιά, υλικά συσκευασίας, υλικά χειροτεχνίας και με τη κατάλληλη κατεργασία μπορεί να αποκτήσει παιχνίδια καλύτερα από αυτά του εμπορίου και να εκτιμήσει περισσότερο τον κόπο που απαιτείται.

Το μάθημα απευθύνεται και σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται με παιδιά. Ξεκινάμε φτιάχνοντας ένα roombox υπνοδωμάτιο, από κουτί δημητριακών ή παπουτσιών και με την κατάλληλη κατεργασία του decoupage, τη τοποθέτηση μικρών επίπλων έχουμε το δωμάτιο των ονείρων μας σε μικρογραφία. Το επόμενο project είναι ένα σπιτάκι για playmobil, poly pocket ή μικροκουκλίτσες και τέλος ένα τροχόσπιτο που θα έχει μέσα όλο τον εξοπλισμό.

Μαθήματα για παιδιά
Ξεκινώντας με μικρά μοτίβα από πηλό και μαθαίνοντας τις βασικές τεχνικές, το παιδί μαθαίνει να δημιουργεί μεγαλύτερα έργα. Έτσι του δίνουμε ερεθίσματα να απασχολείται στο σπίτι με δημιουργικές κατασκευές, απομακρύνοντάς το από τις οθόνες!

13133203_604357379714479_296994802389604604_n

Η Σοφία Μαυροκολέα γεννήθηκε στην Πάτρα και έχει Πτυχίο Τεχνολόγου Μηχανικού Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων. Από μικρή της άρεσε να αυτοσχεδιάζει  με άδεια χαρτόκουτα, πλαστελίνες, άδεια κυπελάκια – ξυλάκια παγωτού, ρετάλια κ.α. Τα χρησιμοποιούσε για να φτιάξει κρεβάτια, διάφορα μικροέπιπλα και ό, τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σας για τις κούκλες της.

Μεγαλώνοντας η κατεύθυνση που επέλεξε να σπουδάσει είχε σχέση με το σπίτι, τα χρώματα, το σχεδιασμό. Το 2014 δημιούργησε ένα μικρό γκαζάκι με χάλκινο μπρίκι για τον ελληνικό καφέ. Έφτιαξε μια σελίδα το spirtokouto miniatures και είχε απήχηση από φίλους που αγαπούν το κουκλόσπιτο. Ακολούθησαν μια εσπρεσιέρα, μια κουζίνα, ένα δεντρόσπιτο, κρεβατάκια, τουαλέτα, μικρή ταβερνα, σαλέ κ.α ενώ ταυτόχρονα εξέλιξε τη τεχνική της στην κατασκευή κούκλας. [email protected]

16128876_10209635568058931_821727374_n


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Η ΟΙΕΛΕ συμμετέχει στην απεργία στις 17 Απριλίου

Η ΟΙΕΛΕ συμμετέχει στην απεργία των συνδικάτων στις 17/4

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) συμμετέχει στην απεργία της ΓΣΕΕ και των συνδικάτων όλης της χώρας στις 17 ...
Αιμοδοσία «Για τον Θάνο»

Πάτρα: Δευτέρα 1/4 ξεκινά η αιμοδοσία στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου

Ξεκινά στις 10.00 το πρωί τη Δευτέρα 1η Απριλίου στην πλατεία Γεωργίου η καθιερωμένη ετήσια αιμοδοσία που διοργανώνει τα πέντε ...
Η Πάτρα αποκτά ουσιαστική πρόσβαση στο Παναχαϊκό όρος

Η Πάτρα αποκτά ουσιαστική πρόσβαση στο Παναχαϊκό όρος

Υπογράφηκε την Πέμπτη 28 Μαρτίου στο Δημαρχείο, από τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και τον εργολήπτη, Θανάση Γκουλιούμη, η προγραμματική ...
Πρακτικές αξιοποίησης αφηγηματικών εργαλείων στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό σχολείο

Πάτρα: «Πρακτικές αξιοποίησης αφηγηματικών εργαλείων στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό σχολείο» στα Παλαιά Σφαγεία

«Πρακτικές αξιοποίησης αφηγηματικών εργαλείων στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό σχολείο» είναι ο τίτλος της επιμορφωτικής συνάντησης που διοργανώνει η Φιλεκπαιδευτική ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13816 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top