Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 119 Προβολές

1o Σχολικό Street Festival Τέχνης και Αποδοχής

1-Street-art-Festival-fb

1-Street-art-Festival-fb


Σάββατο 7 Οκτωβρίου
Πεζόδρομος Ερμού – Θησείο

Το Σχολικό Street Festival Τέχνης και Αποδοχής είναι μια δράση που είχε ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια ως καινοτόμο πολιτιστικό πρόγραμμα σε διάφορα σχολεία της Αττικής και της Περιφέρειας.

Το Φεστιβάλ, έχει τους παρακάτω στόχους:

Να δημιουργήσει ένα πλαίσιο το οποίο θα δώσει την ευκαιρία στην εκπαιδευτική κοινότητα (τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς), να βγουν «έξω» από τα όρια του σχολικού κτιρίου και να αλληλεπιδράσουν με την Κοινότητα και η Κοινότητα μαζί τους.
Να αποκτήσουν ορατότητα όλες εκείνες οι καλές πρακτικές που συμβαίνουν σήμερα στο ελληνικό Δημόσιο Σχολείο, γύρω από το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατά των διακρίσεων. Στη δράση είναι ευπρόσδεκτα και τα ιδιωτικά σχολεία, αλλά τονίζεται το Δημόσιο, γιατί αυτό φέρει ένα αρνητικό στερεότυπο που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική εικόνα.
Να γεφυρώσει πολιτισμικές διαφορές και να φέρει κοντά όλους τους λαούς και τις κοινότητες που ζουν, εργάζονται και προσφέρουν σε αυτήν την χώρα.
Να συστήσει εκείνες τις ομάδες (οργανώσεις, συλλογικότητες, καλλιτεχνικές ομάδες, κ.α) που ήδη βρίσκονται κοντά στο ελληνικό σχολείο και αλληλεπιδρούν με τα μέλη του γύρω από το θέμα των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατά των διακρίσεων, ή προσφέρουν υπηρεσίες σε χώρους όπου υπάρχουν ευπαθείς ομάδες όπως κέντρα φιλοξενίας προσφύγων κ.ά.
Να παρουσιάσει είδη Τέχνης με τα οποία δεν είναι εξοικειωμένος ο περισσότερος κόσμος.
Να διασκεδάσουμε και να κάνουμε καινούριους φίλους.

Η Δράση γίνεται στον πεζόδρομο της Ερμού στο Θησείο (στο ύψος του συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων) και περιλαμβάνει: εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους με εικαστικά, Χορό, Λογοτεχνία, Θεατρικό παιχνίδι, Capoeira, Μουσική, Βιωματικές δράσεις, Live Bands, Dj Sets, Ενημερώσεις από σχολεία και Ομάδες Δράσεων Μαθητών, από Οργανώσεις Καλλιτέχνες και κοινότητες μεταναστών.

Το Σχολικό Street Festival Τέχνης και Αποδοχής συντονίζεται από την συλλογικότητα εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών: ΔΙΚΤΥΟΤΕΧΝΗΣ και ΔΡΑΣΗΣ (οι άνθρωποι με τα μπαλόνια).

Την γενική επιμέλεια έχει η Ελένη Καραγιάννη, εικαστικός και Συντονίστρια Εκπαίδευσης προσφύγων Σχιστού.

Η δράση γίνεται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αθηναίων και υποστηρίζεται από τον Συνήγορο του Πολίτη / Συνήγορο του Παιδιού και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.facebook.com/SchoolArtFest/

1-Street-art-FestivalΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2453 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top