Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 29 Προβολές

30o Κινηματογραφικό Αφιέρωμα στα Ανθρώπινα Δικαιώματα

kinimatografiko-afierwma-sta-anthr-dikaiwmata

kinimatografiko-afierwma-sta-anthr-dikaiwmata


Τα μέλη του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της δράσης τους για την υπεράσπιση και την προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διοργανώνουν και φέτος για 30η χρονιά, Κινηματογραφικό Αφιέρωμα στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και την συμμετοχή του στο έργο και την δράση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Επιλεγμένες ταινίες Αρχείου (1962, 1967, 1989) καθώς και νεότερες (2014-2015) βραβευμένες σε Διεθνή Φεστιβάλ, ομιλίες και συζητήσεις με εκλεκτούς και καταξιωμένους ομιλητές θα αναδείξουν το μέγεθος των παραβιάσεων των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, χτες και σήμερα, ανά τον κόσμο, υπογραμμίζοντας έτσι την ανάγκη για καταπολέμηση και καταστολή της αυθαίρετης βίας και την υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Κινηματογραφικού Αφιερώματος στα Ανθρώπινα Δικαιώματα , το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 12 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2017 στο Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος στην Αποθήκη Α στο Λιμάνι μπορείτε να δείτε εδώ.

Η Διεθνής Αμνηστία είναι ένα παγκόσμιο εθελοντικό κίνημα, βραβευμένο με Νόμπελ Ειρήνης, αριθμεί πάνω από 7 εκατομμύρια μέλη και υποστηρικτές, αγωνίζεται για να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως αναφέρονται στην Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου καθώς και σε άλλα διεθνή πρότυπα. Βασικές εκστρατείες της Διεθνούς Αμνηστίας αφορούν στην κατάργηση της θανατικής ποινής, στην υπεράσπιση προσφύγων και μεταναστών, στην κατάργηση των βασανιστηρίων, στην υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης, στον περιορισμό της αστυνομικής βίας και στην εξάλειψη των διακρίσεων, γενικότερα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της εκδήλωσης.

 


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2521 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top