Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 82 Προβολές

9η Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου – μπαξέ στις Σταγιάτες Πηλίου

blur-close-up-focus-401213

blur-close-up-focus-401213


Για 9η χρονιά η Α.Π.Ο.Δράσης και ο Αιγίλοπας διοργανώνουν στις Σταγιάτες Πηλίου, το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Μαΐου, τη Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-Μπαξέ, προσπαθώντας να συμβάλλουν στη διατήρηση και εξάπλωση των παραδοσιακών σπόρων και των ντόπιων ποικιλιών και να διαδώσουν την ιδέα του οικολογικού κήπου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν:

Θεωρώντας ότι η ποιότητα της ζωής μας είναι αδιαπραγμάτευτη κι ότι έχει άμεση σχέση με την τροφή, το νερό και το περιβάλλον, αγωνιζόμαστε γι’ αυτά κι ενώνουμε τη φωνή μας με το κίνημα των σπόρων και της βιοποικιλότητας. Συμπορευόμαστε με το κίνημα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, το κίνημα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, την επιτροπή αγώνα πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών και με πολλές ακόμη συλλογικότητες πολιτών ενάντια στην υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας και του περιβάλλοντος και τη βίαιη αρπαγή των κοινών – φυσικών αγαθών.

Φέτος η γιορτή είναι αφιερωμένη στη σημασία της ποιοτικής τροφής στην υγεία μας με εισηγήσεις γιατρών και συζήτηση την Κυριακή στις 13:30, στην πλατεία του χωριού.

Το Σάββατο στις 18:00, στο Δημοτικό σχολείο, θα γίνει προβολή βίντεο και θα συζητήσουμε για την αυτάρκεια, την αποανάπτυξη, και τις κοινοτικές τράπεζες σπόρων. Επίσης θα γίνει ενημέρωση από κινήματα και συλλογικότητες που συμμετέχουν στη γιορτή.

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων θα περιλαμβάνει ecoprinting με φυτικές βαφές (Salkimi Creations και Φυλλωσιά), μπάρες δημητριακών με μέλι και ξηρούς καρπούς, εργαστήριο καλλιέργειας λαχανόκηπου και αναγνώριση της υγείας του εδάφους με απλές παρατηρήσεις.

Στο χώρο της γιορτής θα λειτουργεί επίσης παιδική γωνιά με παιχνίδια και δραστηριότητες.

Την Κυριακή στις 12:00, στην πλατεία των Σταγιατών, η γιορτή κορυφώνεται με την ανταλλαγή των σπόρων. Στη διάρκεια του διημέρου θα υπάρχουν φυτά από ντόπιες ποικιλίες καθώς και προϊόντα παραγωγών και συλλογικοτήτων (ΒΙΟΜΕ, συνεταιρισμός Ατόμων με Αναπηρίες “ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΑ”κ.ά.).

Σας περιμένουμε φίλες και φίλοι, συνοδοιπόροι στο ταξίδι της αυτοοργάνωσης, αυτοδιαχείρισης, αυτονομίας και αλληλεγγύης και φέτος για άλλη μια χρονιά στις Σταγιάτες, στο καθιερωμένο πλέον ραντεβού μας!

programma_1Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3233 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top