Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 55 Προβολές

Ακούγοντας τον Μίλτο στον Πειραιά

pasxalidis

Αν κι ο καιρός έδωσε μάχη για να μας χαλάσει τη συναυλία, δεν τα κατάφερε τελικά. Το πείσμα του Πασχαλίδη και η δίψα του κοινού, κατάπιαν τη βροχή κι εν τέλει απολαύσαμε ένα μελωδικότατο βράδυ, γεμάτο αγαπημένους ήχους.

Τη συναυλία άνοιξαν δύο ιδιαίτεροι χαρακτήρες, η Λυδία και ο Κωνσταντίνος Μπουντούνης ή αλλιώς String Demons. Το ευχάριστο δίδυμο εγχόρδων πάντρεψε μουσικές απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Λίγη ώρα αργότερα ο Μίλτος εμφανίστηκε απλά, λιτά κι απέριττα επάνω στη βρεγμένη σκηνή για να αποθεωθεί απ’ το παθιασμένο κοινό, που δεν κάμφθηκε από τη βροχή. “Κακές συνήθειες”, “Απόψε η νύχτα”, “Τράπουλα”, “Στα είπα όλα”, “Πηνελόπη”, “Της λήθης το πηγάδι” και ξαφνικά το θέατρο άρχισε να κατηφορίζει απ’ τις κερκίδες, μπροστά στον καλλιτέχνη. Ένδειξη πως το παρείστικο κλίμα είναι μια απ’ τις μεγάλες επιτυχίες των συναυλιών του. Είμαστε όλοι φίλοι. Τσουγκρίζαμε την βότκα του, ανοίγαμε διάλογο μαζί του (με απρόβλεπτα αποτελέσματα) και πάει λέγοντας..

Μετά από μια αναγκαστική διακοπή για λόγους ασφαλείας πήρε την κιθάρα του και τα είπαμε οι δυο μας (κοινό και Μίλτος). Όπως δήλωσε άλλωστε δεν θα έφευγε αν δεν έλεγε αυτά που ήθελε να πει. Έτσι κι έγινε.

Στο τέλος, μας άφησε για έκπληξη τραγούδια του Χατζηδάκη, αλλά και την χωρίς μικρόφωνο εκτέλεση του Ερωτόκριτου, οπού η ευλαβική σιγή του κοινού ταξίδεψε αστραπιαία το Βεάκειο σε παραλία κυκλαδίτικου νησιού.

Θα τα ξαναπούμε κάπου τον Σεπτέμβρη είπε. Περιμένουμε.Τα βίντεο είναι από το κανάλι της marianna.MGC στο youtubeΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 45 Άρθρα

Αλέξανδρος Παύλου, τριανταπεντάρης σχεδόν, κάτοικος Αθηνών, πολλά κακά σ’ αυτή την Πόλη, αλλά όπως κάθε τι κακό έτσι κι αυτή θα βρει ένα κόλπο για να σε κρατήσει δίπλα της εξαρτημένο. Στη δική μου περίπτωση το «κόλπο» λέγεται τέχνη. Θέατρο και μουσική είναι στην κορυφή της πνευματικής μου πυραμίδας κι η Αθήνα τα προσφέρει απλόχερα. | pavloualexandros@hotmail.com

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top