Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 323 Προβολές

Αλληλεγγύη στη Μαρία Κ. – Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές

wheelchair-1230101_1280

wheelchair-1230101_1280


Η Μαρία Κ., κάτοικος Δήμου Καλαμαριάς, 65 ετών, πάσχει από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας με τεράστια κινητικά προβλήματα. Με τις διατάξεις του Υπουργείου Εργασίας, η υπουργός κ.Αχτσιόγλου, μετά από τα κουτσουρέματα σε συντάξεις και επιδόματα (όπως προστάζει η πολιτική της  κοινωνικής εξαθλίωσης και εξόντωσης, της Ε.Ε και των μνημονίων που ακολουθεί η κυβέρνηση στα πλαίσια της «ανάπτυξης» τους) αφαίρεσε την Σ.Κ.Π από τις αναπηρίες.

Έτσι η Μαρία Κ. βρέθηκε με μειωμένο ποσοστό αναπηρίας και ενώ είχε εφ όρου ζωής άνω του 67% (πράγμα που σημαίνει πως δεν έπρεπε να περάσει και πάλι επιτροπή) και χωρίς το προνοιακό επίδομα που το διέκοψε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου περιοχής  από τον Μάρτιο του 2017. Την απόφαση δε της υπηρεσίας του Δήμου για διακοπή του προνοιακού επιδόματος, που έλαβε ταχυδρομικώς η Μαρία, την απέστειλαν στις 27/7/17 και μετά από δική της πίεση, στερώντας της χρόνο και δικαίωμα επαναδιεκδίκησης. Έτσι η Μαρία Κ., αυτή τη στιγμή βρίσκεται χωρίς σύνταξη, επίδομα και άστεγη.

Αποτάθηκε στον Δήμο Καλαμαριάς, ο οποίος βρήκε χώρο σε μια αποθήκη να στεγάσει τα πράγματα της, (αφού έμεινε και χωρίς στέγη, μιας και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού της την έβγαλε στον δρόμο λόγω αδυναμίας να καταβάλει το ενοίκιο), αλλά δεν βρήκε χώρο να στεγάσει την ίδια με αξιοπρέπεια και με ελεύθερη πρόσβαση σε φυσιολογικές λειτουργίες με βάση τις ανάγκες της.

Ο Δήμος είναι η κοινωνία των πολιτών και αυτή η στάση είναι εχθρική απέναντι στην κοινωνία, τους συνταξιούχους, τους αναπήρους.

Στις  27/2, η κ. Αχτσιόγλου, μετά από τις έντονες αντιδράσεις, δήλωσε πως θα επανεντάξει την Σ.Κ.Π στον κατάλογο των αναπηριών. Οι δηλώσεις και οι υποσχέσεις δεν προσφέρουν στέγη, τροφή, περίθαλψη και αξιοπρέπεια στους πάσχοντες από Σ.Κ.Π.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΑ Κ. και σε όλους τους δικαιούχους.

ΚΑΛΟΥΜΕ συνταξιούχους, εργαζόμενους, Σωματεία, συλλογικότητες, κινήσεις γειτονιάς, την κοινωνία που ασφυκτιά κάτω από αυτή τη πολιτική της κοινωνικής εξαθλίωσης, σε μαζική παρέμβαση στον Δήμο Καλαμαριάς την Παρασκευή 9/3  στις 10.30 π.μ.. *

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τον Δήμο Καλαμαριάς την εξασφάλιση ασφαλούς, αξιοπρεπούς και προσβάσιμου για αναπήρους στέγης για την Μαρία Κ. και δεν θα αποχωρήσουμε ούτε θα υποχωρήσουμε μέχρι τη δικαίωση του αιτήματος μας.

– Λέμε ΟΧΙ στην επιθετική πολιτική του καιάδα για τους αναπήρους

– Αυξήσεις στις συντάξεις και τα επιδόματα.

– ΟΧΙ στην πολιτική εξόντωσης των συνταξιούχων

– Δημόσια δωρεάν ποιοτική περίθαλψη για όλους

– Ασφάλεια και σύνταξη για όλους

– Στέγη για όλους

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/3 στις 10.30π.μ. ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Καλούν – Συνυπογράφουν:
– Σωματείο Συνταξιούχων «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
– Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θες/νίκης (Ε.Ν.Ι.Θ)
– Κίνηση Πολιτών Χορτιάτη


Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, 10:38

* Σε επικοινωνία με τον Δήμο Καλαμαριάς το ζήτημα της άστεγης Μαρίας Κ. με σκλήρυνση κατά πλάκας φαίνεται να δρομολογείται και αναβάλλεται η αυριανή κινητοποίηση στον Δήμο Καλαμαριάς. Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μέχρι την οριστική λύση του ζητήματος.

Tagged with:


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3000 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top