Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 191 Προβολές

Αναλγησία του κέρδους

stones-3101172_1280fb

stones-3101172_1280


Όταν το έκανες αυτοσκοπό, άνοιξες αποφασισμένα τα χέρια σου.

Ήταν όμως μόνο για να πάρεις.

Πρώτος στόχος σου το σπίτι μας. Στράφηκες ενάντια στη φύση με στάση αρπακτικού, ζέχνοντας απληστία. Μπάζωσες, έκαψες και ξεγύμνωσες τη γη από όλα τα δώρα της. Άλωσες την όψη και απείλησες τη συνέχεια. Τώρα το πράσινο δε θα το βλέπεις στον ορίζοντα, αλλά μόνο στη τσέπη σου. Τα απάνθρωπά σου, δικαιολόγησε πλήρως σαν πανάκεια, ο νέος σου θεός .

Το δεύτερο κούρεμα έγινε στην ηθική σου. Όταν ξεπούλησες την ταυτότητα και την ανεξαρτησία στο παγκόσμιο ψέμα. Τότε που τα πτώματα που πάτησες δεν σε πότιζαν πια δισταγμό και τύψεις. Μάλιστα τα στόλισες και τα έκανες φέιγ βολάν στις διαφημίσεις σου, αυτές της «αλληλεγγύης». Κάθε αμυχή στη συνείδηση σου «γιάτρεψε» το μικρόβιο του κέρδους, με την τόση μαεστρία του, να στρογγυλεύει τα γεγονότα από κάθε απεχθές.

Ιδανικό το κέρδος για να διώχνει τον πονοκέφαλο της συνείδησης. Να κάνει πιο ζωντανή τη μικρή σου φούσκα. Να δίνει νόημα στις πράξεις θρέφοντας το κτήνος.Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 15 Άρθρα

Αγαπώ το άμεσο, την αμφισβήτηση και τα όνειρα. Μότο μου «Σαν πρόκες πρέπει να καρφώνονται οι λέξεις». Ακολουθώντας λοιπόν τα λόγια του ποιητή και πιστεύοντας στη δύναμη του λόγου κάνω μια απόπειρα να προσεγγίσω όσα με τις σκέψεις μου φλερτάρουν. | fntatsiou@gmail.com

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top