Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 37 Προβολές

Ανοιχτή Πρόσκληση Συμμετοχής στο Εργαστήριο «Κινηματογραφώντας Έξω στον Δρόμο»

OUT_ON_THE_STREET-still-(c)_Jasmina_Metwaly_and_Philip_Rizk-LUC-1
OUT_ON_THE_STREET-still-(c)_Jasmina_Metwaly_and_Philip_Rizk-LUC-1

Jasmina Metwaly & Philip Rizk, “Out on the Street”, στιγμιότυπο ταινίας


Υποβολή αιτήσεων μέχρι και 28 Σεπτεμβρίου 2018

Το Εργαστήριο για τα Αστικά Κοινά απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε φοιτητές, κινηματογραφιστές, εικαστικούς καλλιτέχνες, ερευνητές, ακτιβιστές, και όσους θέλουν να φανταστούν εν νέου την πόλη, στο επερχόμενο εργαστήριο με τους καλλιτέχνες και κινηματογραφιστές Jasmina Metwaly και Philip Rizk, την Τετάρτη 03 Οκτωβρίου 2018, στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Το Εργαστήριο για τα Αστικά Κοινά, μέσω του προγράμματος προβολών και εργαστηρίων, αποσκοπεί στην ενεργοποίηση μιας μη-τυπικής εκπαιδευτικής διαδικασίας, η οποία, με τη σύμπραξη των συμμετεχόντων του, θα θέσει τις κατάλληλες συνθήκες για την έρευνα, την ανάπτυξη και την παραγωγή μιας κριτικής κινούμενης εικόνας.

Το ολοήμερο εργαστήριο θα διερευνήσει τους τρόπους με τους οποίους διαμορφώνουμε την καθημερινή επιτελεστικότητα στον εργασιακό χώρο και την τοποθέτησή μας ως συμμέτοχοι σε έναν ευρύτερο κοινωνικό αγώνα, μέσω καλλιτεχνικών και κινηματογραφικών πρακτικών, αναπτύσσοντας προσεγγίσεις και μεθοδολογίες που τοποθετούνται ανάμεσα και πέρα από τη μυθοπλασία, την θεατρικότητα και την τεκμηρίωση. Μαζί με την Jasmina Metwaly και τον Philip Rizk, οι οποίοι συνεργάστηκαν με εννέα εργάτες διαμέσου ενός εργαστηρίου υποκριτικής στη Helwan, μία από τις γειτονιές της εργατικής τάξης της Αιγύπτου, προσκαλούμε τους συμμετέχοντες να χρησιμοποιήσουν αυτές τις εμπειρίες ως εργαλείο.

Όποιος θέλει να συμμετάσχει στο εργαστήριο, πρέπει να στείλει ένα μικρό κείμενο περιγράφοντας τις πιο πρόσφατες δραστηριότητες και τα πεδία ενδιαφερόντων του καθώς και ένα σύντομο βιογραφικό, στο participate@luc-athens.org μέχρι και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Το εργαστήριο πραγματοποιείται την επομένη της προβολής της ταινίας Out on the Street (2015), παρουσία των σκηνοθετών, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, την Τρίτη 02 Οκτωβρίου, στις 20:00.

Οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα προσκληθούν στην προβολή του Out on the Street στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Το Εργαστήριο για τα Αστικά Κοινά είναι μία ομάδα που αναπτύσσει και παράγει έρευνα, καλλιτεχνικές πρακτικές, αστικές παρεμβάσεις και εκπαίδευση. Αυτή η ευρεία σύνθεση ατόμων επιδιώκει την επανεφεύρεση του καθημερινού μέσω ερευνητικών μεθόδων, μη-τυπικών και άτυπων στρατηγικών. Το Εργαστήριο για τα Αστικά Κοινά δραστηριοποιείται με βάση τη δημιουργία ενός αυτο-επαληθευόμενου και αυτοπαραγόμενου πεδίου έρευνας και παραγωγής, την ανάπτυξη μεθόδων που εγκαινιάζουν, τεκμηριώνουν και επεκτείνουν μορφές ενός κριτικού διαλόγου και παράλληλα με την προώθηση αντι-ηγεμονικών κοινωνικών και καλλιτεχνικών πρακτικών. Προσβλέποντας με αλληλεγγύη και προσμονή σε μια εκτεταμένη Μεσόγειο, το Εργαστήριο για τα Αστικά Κοινά λειτουργεί από και πέρα από την Αθήνα.

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 28 Σεπτεμβρίου 2018

Ημερομηνία Διεξαγωγής Εργαστηρίου: 03 Οκτωβρίου 2018

Διεύθυνση: Αρχιτεκτονική Σχολή, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Περισσότερες πληροφορίες για το εργαστήριο και την προβολή, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα luc-athens.org ή να επικοινωνήσετε στο contact@luc-athens.org.Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3366 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top