Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 77 Προβολές

Ανοιχτό Κάλεσμα για Υπογραφή Ψηφίσματος ενάντια στις Μονάδες Βιορευστών εντός του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου

limnothalaza

limnothalaza


Αργά αλλά σταθερά, με κόπο και υπομονή αλλά οργανωμένα και εμπεριστατωμένα, ο κόσμος του Μεσολογγίου ενημερώνεται όλο και περισσότερο για το μείζον οικολογικό, οικονομικό και αναπτυξιακό θέμα της ευρύτερης περιοχής: αυτό της δημιουργίας και λειτουργίας εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω καύσης βιορευστών, στον κάμπο του Ευηνοχωρίου και εντός του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού.

Μετά από συντονισμένες κινήσεις της Πρωτοβουλίας Πολιτών Λιμνοθάλλαζα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, η προγραμματισμένη συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, ώστε να συνταχθεί ψήφισμα ενάντια στην κατασκευή και λειτουργία των μονάδων αυτών, το οποίο θα επιδοθεί σύντομα στα ανώτατα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Το ψήφισμα (που μπορείτε να το διαβάσετε εδώ) έχει υπογραφεί ήδη από πλήθος πολιτών, καθώς και από φορείς /συλλόγους της περιοχής, όπως:

– Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου
– Ιατρικός Σύλλογος Μεσολογγίου
– Οδοντιατρικός Σύλλογος Αιτωλοακαρνανίας
– Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιτωλοακαρνανίας
– Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου
– Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας
– Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μεσολογγίου
– Λαϊκή Συσπείρωση Μεσολογγίου
– Λαϊκή Ενότητα Μεσολογγίου
– Αλιευτικός Σύλλογος Αιτωλικού «Ο προφήτης Ηλίας»
– Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νεοχωρίου
– Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Μεσολογγίου «Χατζηκώστα»
– Φιλοκαλλιτεχνικός Σύλλογος Μεσολογγίου
– Φιλαρμονική «Διονύσιος Σολωμός»

Καθώς το κίνημα κατά της υποβάθμισης και της καταστροφής της πόλης του Μεσολογγίου ενισχύεται διαρκώς, πολλοί πολίτες ζητούν να υπογράψουν το εν λόγω ψήφισμα. Πληροφορίες για τις επικείμενες δράσεις και για τις προγραμματισμένες ανοιχτές συναντήσεις – συνελεύσεις της ομάδας Λιμνοθάλλαζα, όπου μπορείτε να υπογράψετε το ψήφισμα θα βρείτε:

– στην ηλεκτρονική διεύθυνση limnothallaza. wordpress.com
– στη σελίδα της Πρωτοβουλίας Πολιτών Λιμνοθάλλαζα στο facebook: www.facebook.com/limnothallaza

Επίσης, μπορείτε να στείλετε e-mail στην Πρωτοβουλία Πολιτών Λιμνοθάλλαζα (limnothallaza@gmail.com) γράφοντας το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου, ώστε να λαμβάνετε έγκαιρα ενημερώσεις για τις επικείμενες δράσεις και συνελεύσεις, τόσο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όσο και μέσω sms.

Το ψήφισμα ενάντια στην κατασκευή και λειτουργία των μονάδων βιορευστών:

Ψήφισμα Βιορευστών
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
 • Να γελάς δυνατά

  Να γελάς δυνατά

  Σ’ ένα απ’ τα ελάχιστα τραγούδια του που ήξερα και ίσως απ’ τα πιο γνωστά, ο Τζίμης Πανούσης μιλούσε για
 • Όταν έπαψες ν’ ακούς

  Όταν έπαψες ν’ ακούς

  Μπροστά σε κάθε τοίχο, σε κάθε αδιέξοδο των σημαντικών άλλων, αρχίζουμε το αναδρομικό «ψάξε». Ανάμεσα σε κλισέ επίρριψης ευθυνών προς
 • Η μοναχικότητα είναι συνειδητή επιλογή

  Η μοναχικότητα είναι συνειδητή επιλογή

  Η επιθυμία του ανθρώπου να εξαρτάται από κάποιον έχει δώσει λάθος διάσταση στον όρο μοναχικότητα. Κάποιοι τη χαρακτηρίζουν ακόμα και
 • Λόλα να ένα γεύμα! Ευχαρίστησέ μας…

  Λόλα να ένα γεύμα! Ευχαρίστησέ μας…

  «Τα σχολικά γεύματα είναι πρότυπο διατροφής και είναι νόστιμα όπως η λέξη αλληλεγγύη». ————– Κι αν κουρελιάσατε όλες τις λέξεις και
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 1926 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top