Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 226 Προβολές

Άνθρωπος: Μέγας παραγωγός ανουσιότητας

fairy-tales-2697957_1280

fairy-tales-2697957_128


Υπερσκλαβωμένα όντα στο βωμό της αποδοχής και της αναγνώρισης. Είναι τόσο ματαιόδοξο το ανθρώπινο είδος που στερείται βασικές αρχές ελευθερίας για να γίνει μαζικό βιομηχανικό προϊόν. Γιατί; Γιατί έτσι μας φύτεψαν, μας πότισαν, μας μεγάλωσαν και μας έριξαν σε μια εικονική μάχη. Μάχη επιβίωσης, άλλα όχι της γνωστής, της ρεαλιστικής και της αναγκαίας, αλλά του φαίνεσθαι, του είμαι και του είμαι ο δυνατότερος όλων σας. Όχι μόνο είμαι, αλλά θα σας το δείχνω με την πρώτη ευκαιρία, όπου σταθώ κι όπου βρεθώ. Δεν βελτιώνομαι για μένα, αλλά για σας, για να με δείτε και να πείτε: Μπράβο…Μ’ ένα ανόητο παρατεταμένο, αναγκαστικό χειροκρότημα που σκοπό έχει να ανταποδοθεί κάποια στιγμή κι όχι την ανιδιοτελή επιβράβευση της ανούσιας δύναμής μου.

Ακόμα και η δουλεία έφτασε να είναι αξίωμα σοβαρό, ξεχνώντας πως η εργασία είναι το μέσο κι όχι ο σκοπός. Η ζωή είναι έξω, είναι αλλού και είναι λίγη, για κάποιους είναι ακόμα λιγότερη. Καριέρες, κουστούμια και υπερφίαλες συμπεριφορές για τον απέναντι. Ανθρωπάκια να εντυπωσιάσουν άλλα ανθρωπάκια που ενθουσιάζονται απ’ το απόλυτο τίποτα. Δεν υπάρχει αθανασία έχει τραγουδήσει η Χαρούλα κι αυτό είναι το μυστικό της ζωής. Σημαντική πληροφορία για όσους δεν τη γνωρίζουν και αναγκαία η κατανόησή της.

 

Κάποιοι άνθρωποι αγαπούν αυτό που κάνεις, κάποιοι άλλοι μισούν αυτό που κάνεις,
αλλά οι περισσότεροι δεν δίνουν δεκάρα.
Charles BukowskiΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 43 Άρθρα

Αλέξανδρος Παύλου, τριανταπεντάρης σχεδόν, κάτοικος Αθηνών, πολλά κακά σ’ αυτή την Πόλη, αλλά όπως κάθε τι κακό έτσι κι αυτή θα βρει ένα κόλπο για να σε κρατήσει δίπλα της εξαρτημένο. Στη δική μου περίπτωση το «κόλπο» λέγεται τέχνη. Θέατρο και μουσική είναι στην κορυφή της πνευματικής μου πυραμίδας κι η Αθήνα τα προσφέρει απλόχερα. | pavloualexandros@hotmail.com

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top