Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 99 Προβολές

Αντόν Τσέχοφ – «Ο θάνατος ενός δημοσίου υπαλλήλου» (ανθολογία διηγημάτων)

tsexwf-diigimata

Ο Αντόν Πάβλοβιτς Τσέχοφ, ο εξέχων εκπρόσωπος της ρωσικής ρεαλιστικής σχολής του 19ου αιώνα, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους διηγηματογράφους της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ενώ η συµβολή του στην εξέλιξη του θεάτρου κατά τον 20ό αιώνα είναι καθοριστική.

Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει µια επιλογή από διηγήµατα του Αντόν Τσέχοφ, τα οποία αναδεικνύουν λιγότερο γνωστές πτυχές του µεγάλου αυτού δηµιουργού. Ιστορίες βουτηγμένες στο µαύρο χιούμορ, στο µυστήριο και στον ερωτισμό, δίνουν µια διαφορετική εικόνα του πολυσύνθετου έργου του.

Στην παρούσα συλλογή περιλαµβάνονται τα διηγήµατα:

–  Τι συναντάµε συχνότερα σε µυθιστορήµατα, νουβέλες και τα λοιπά;
– Ο αµαρτωλός του Τολέδο
– Η ζωντανή πραμάτεια
– Ο θάνατος ενός δηµοσίου υπαλλήλου
– Στη θάλασσα (Διήγηση ενός ναυτικού)
– Στη σκοτεινιά της νύχτας
– Στο νεκροταφείο
– Νύχτα φρίκης
– Perpetuum mobile
– Το σουηδέζικο σπίρτο
– Ένα ακριβό σκυλί
– Το πτώμα
– Ο παπουτσής και ο Εξαποδώ
– Ψαρίσιος έρωτας
– Η ξεμυαλισµένη
– Το βιολί του Ρότσιλντ
– Ο φοιτητής
– Ο µαύρος µοναχός
– Το σπίτι µε το µεσοπάτωµα

Ο Αντόν Πάβλοβιτς Τσέχοφ γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1860 στην κωμόπολη Ταγκανρόγκ, στη νότια Ρωσία. Ήταν το τρίτο από τα έξι παιδιά της οικογένειάς του και µεγάλωσε σε πολύ αυστηρό και θρησκευτικό περιβάλλον. Από τα γυμνασιακά του ήδη χρόνια ξεκίνησε να δηµοσιεύει µε διάφορα ψευδώνυμα σύντομα ευθυμογραφήµατα σε χιουμοριστικά περιοδικά. Το 1879 µπήκε στην Ιατρική του πανεπιστημίου της Μόσχας, την οποία τελείωσε το 1884. Το 1884 επίσης κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο διηγημάτων Τα παραμύθια της Μελπομένης. Ως γιατρός βοηθούσε τους ανήμπορους και παρείχε τις ιατρικές υπηρεσίες του δωρεάν. Διακρίθηκε τόσο στη συγγραφή θεατρικών έργων όσο και πεζογραφημάτων. Μερικά από τα πιο γνωστά θεατρικά του είναι: Ο γλάρος, Ο θείος Βάνιας, Οι τρεις αδελφές, Ο βυσσινόκηπος  κ.ά. Πέθανε από φυματίωση στο Μπαντενβάιλερ της Γερµανίας το 1904.

«Ο θάνατος ενός δημοσίου υπαλλήλου» (ανθολογία διηγημάτων)


Εκδόσεις Μεταίχμιο

Συγγραφέας: Αντόν Τσέχοφ
Εισαγωγή – Ανθολόγηση – Μετάφραση: Σταυρούλα Αργυροπούλου
Ημερομηνία έκδοσης: 10/05/2018
Σελίδες: 360
Διαστάσεις: 14 x 20,5

Διαβάστε ένα απόσπασμα από το βιβλίο

 


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2627 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top