Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 157 Προβολές

«Από τον Φουρφουρά στο Σάμερχιλλ» – Βίντεο προβολή και συζήτηση στο Σπορείο

Melina-in-Wonderschooland

Melina-in-Wonderschooland


Το Σπορείο μας προσκαλεί στην βίντεο προβολή /συζήτηση για το ντοκιμαντέρ «από το Φουρφουρά στο Σάμερχιλλ» του Βαγγέλη Βλαχάκη με θέμα την ελευθεριακή παιδεία.

«Πως κάνουμε τα παιδιά ορατά μέσα σε ένα σχολικό περιβάλλον; Έχουμε τα ίδια δικαιώματα όταν είμαστε ανήλικοι; Πού βρίσκεται η ελευθερία της παιδικής ηλικίας;»

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Βαγγέλης Βλαχάκης, δημιουργός του ντοκιμαντέρ:

Δεν παρέχουμε τις απαντήσεις, αλλά ανοίγουμε το διάλογο για να τις εξερευνήσουμε. Με αφορμή την παρουσίαση του έργου σε εξέλιξη που βασίζεται στο κινηματογραφικό μας οδοιπορικό, ανιχνεύουμε την έννοια της ελευθεριακής παιδείας. Ένα ντοκιμαντέρ σε ύφος ταινίας «δρόμου» για τη γνώση και την περιπέτεια της μάθησης, εκτός κατεστημένων δομών και αναλυτικών προγραμμάτων.

Μια ταινία ντοκιμαντέρ με κύριο θεματικό άξονα τις εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης, την ελευθερία της επιλογής και τα δημοκρατικά σχολεία. Θα γίνει σύντομη προβολή αμοντάριστου οπτικοακουστικού υλικού και θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Ταυτότητα Εκδήλωσης


Ημερομηνία:
Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 16:30

Τοποθεσία:
Σπορείο Κοινσέπ, Αιγαλέω 8, Βοτανικός

Είσοδος:
Ελεύθερη. Απαραίτητη Δήλωση συμμετοχής στο τηλ: 6976 782 243 ή στο sporeio.koinsep@gmail.com


Πληροφορίες:
facebook event

 
Tagged with:


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2521 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top