Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 200 Προβολές

«Αρίστος» – Μία παράσταση που ούτε δικάζει, ούτε καταδικάζει, ούτε αθωώνει…

Αρίστος©DomnikiMitropoulou

Αρίστος©DomnikiMitropoulou


Αριστείδης Παγκρατίδης, φερόμενος κι ως δράκος τους Σέιχ Σου. Καταδικάστηκε σε θάνατο ως ο άνθρωπος που διέπραξε μια σειρά από βιασμούς και δολοφονίες, με στόχο κυρίως νεαρά ζευγάρια. Μια απ’ τις συγκλονιστικότερες δίκες στην ιστορία της χώρας με πάρα πολλές μαύρες σελίδες και κενά που άφησαν αιώνια αναπάντητα ερωτήματα. Η χρονική περίοδος της δίκης συνέπεσε με τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη πράγμα που έκανε τις φωνές για σκευωρία σε βάρος του Παγκρατίδη να ουρλιάζουν.

Ο «Αρίστος», ένα έργο βασισμένο στο βραβευμένο με κρατικό βραβείο μυθιστορήματος βιβλίο του Θωμά Κοροβίνη «Ο γύρος του Θανάτου» ανεβαίνει στη σκηνή, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Ο Γιώργος Παπαγεωργίου σκηνοθέτης της παράστασης φτιάχνει ένα εξαιρετικό τελετουργικό αφηγηματικής μνήμης, μπροστά σ’ ένα κοινό που παρακολουθεί πολλές φορές χωρίς καν να αναπνέει, τις συγκλονιστικές ερμηνείες της Έλενης Ουζουνίδου, του Μιχάλη Οικονόμου και του Γιώργου Χριστοδούλου οι οποίοι αλλάζουν συνέχεια ρόλους και μπαίνουν βαθιά στα σωθικά των ανθρώπων που έζησαν τον Παγκρατίδη και έχουν να πουν την αλήθεια τους γι’ εκείνον. Ο φίλος από την Τούμπα, η παραδουλεύτρα γειτόνισσα της μάνας του, ένας αχθοφόρος του λιμανιού, ο παρακρατικός δωσίλογος περιπτεράς, ένας χωροφύλακας δημοκρατικών φρονημάτων, ένας συντηρητικός αστός της παραλίας, το αφεντικό του σε ένα λαϊκό πανηγύρι, η τραβεστί Λολό και μία λαϊκή τραγουδίστρια.

Η παράσταση παρουσιάζει μέσα από την ιστορία του «Αρίστου» και τον τρόπο που είχε δομηθεί η κοινωνία, τις σκέψεις των ανθρώπων, την εκμετάλλευση αλλά και την συμπόνια από άνθρωπο σε άνθρωπο σε μια πολύ ιδιαίτερη κι έκρυθμη περίοδο για τη χώρα.

Το έργο αυτό, ούτε δικάζει, ούτε καταδικάζει, ούτε αθωώνει. Αγγίζει μια δραματική ιστορία, με άκρως ανθρώπινη και ευαίσθητη προσέγγιση για το συνάνθρωπο και τη ψυχή του. Στο τέλος φεύγεις μ’ ένα στομάχι κόμπο και το μυαλό γεμάτο εικόνες από ένα βράδυ που πολύ δύσκολα θα ξεχάσεις.


Ταυτότητα Παράστασης


Ημερομηνία:
Τετάρτη – Σάββατο 21:15 & Κυριακή 19:00, Μέχρι 27/5/2018

Τοποθεσία:
Θέατρο του Νέου Κόσμου (Κάτω χώρος) / Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Αθήνα

Εισιτήρια: Τετάρτη-Παρασκευή: Κανονικό 13€, Φοιτητικό 10€, Ανέργων 8€ | Σάββατο-Κυριακή: Κανονικό 14€, Φοιτητικό / Ανέργων 12€

Προπώληση:
www.viva.gr


Πληροφορίες:
www.nkt.gr | facebook | 210 9212900Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 58 Άρθρα

Αλέξανδρος Παύλου, τριανταπεντάρης σχεδόν, κάτοικος Αθηνών, πολλά κακά σ’ αυτή την Πόλη, αλλά όπως κάθε τι κακό έτσι κι αυτή θα βρει ένα κόλπο για να σε κρατήσει δίπλα της εξαρτημένο. Στη δική μου περίπτωση το «κόλπο» λέγεται τέχνη. Θέατρο και μουσική είναι στην κορυφή της πνευματικής μου πυραμίδας κι η Αθήνα τα προσφέρει απλόχερα. | pavloualexandros@hotmail.com

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top