Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 66 Προβολές

«Αριζόνα» του Χουάν Κάρλος Ρούμπιο στο θέατρο Λιθογραφείο

BA7C13971

BA7C1397


Από 21 Φεβρουαρίου Παρασκευή έως Κυριακή στις 21:15

Το  θέατρο «Λιθογραφείο» της Πάτρας παρουσιάζει από τις 21 Φεβρουαρίου το έργο ΑΡΙΖΟΝΑ του Χουάν Κάρλος Ρούμπιο σε μετάφραση Μαρίας  Χατζηεμμανουήλ και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου.

Το έργο αναφέρεται σε ένα ζευγάρι Αμερικανών, το οποίο συμμετέχει στο κρατικό πρόγραμμα για την αποτροπή εισόδου μεταναστών στη χώρα. Κάτω όμως από τον καυτό ήλιο της Αριζόνα ο Τζωρτζ και η Μάργκαρετ δεν βρίσκονται αντιμέτωποι με τους «εισβολείς μετανάστες» αλλά με την δική τους συναισθηματική έρημο, στη σχέση τους και στη ζωή τους, με αποτέλεσμα τα πράγματα να πάρουν  απρόβλεπτη τροπή.

Άραγε πού θα τους οδηγήσει ο φόβος τους; Μέχρι πού μπορούν να φτάσουν χάνοντας την συναίσθηση της αξίας της ανθρώπινης ζωής;

Το έργο αν και γραμμένο το 2005 είναι πολύ επίκαιρο και προφητικό για το μέλλον που ακολούθησε έως και  σήμερα, εάν αναλογιστούμε τα σχέδια για κατασκευή τείχους και συρματοπλεγμάτων στα σύνορα των κρατών και τις διαστάσεις που έχει λάβει το προσφυγικό ζήτημα.

 

Παίζουν:  Ελένη  Καραμούζη, Γεράσιμος  Σοφιανός.

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος  Γιαννακόπουλος

Βοηθός  σκηνοθέτη: Μάχη  Αντωνοπούλου

Σκηνικά – Κοστούμια: Άγγελος  Αγγελή

Μουσική: Γιώργος  Δίπλας

Φωτισμός: Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος

Οργάνωση  Παραγωγής: ΛΙΘΟΓΡΑΦΕΙΟ

 

Θέατρο Λιθογραφείο: Μαιζώνος 175, Πάτρα

Ημέρες/ώρες παραστάσεων: Παρασκευή έως Κυριακή στις 21:15

Γενική είσοδος: 12  ευρώ | Τηλ. Κρατήσεων: 6939835990

BA7C1345Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3658 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top